Friday, January 08, 2010

CABARAN,KESUSAHAN,DUGAAN ADALAH KAWAN BAIK MANUSIA

so whats up guys?its been a loooonnggg day laa(ceh tipu gila kot)aku tak tulis something.selepas merasa kenyang lunch dengan family tadi rasa cam sangat sangat laaa sleeeeeepppyyyy..zzzzzzzzzzzzz....helooooooo wake up!!..even lauk pauk just lauk biasa tapi lapar punya pasal and sebab utama ialah ada sambal tempoyak(ye ke orang panggil sambal tempoyak?)kitorang tumbuk cili api dalam 5 ke 7 biji and then letak beberapa ulas durian...waahhhh masyuk beb..opsss sangat melampau sampai nak jilat bantal lak..hahaha kidding!

anyway,pasal topik for today is pasal cabaran atau dugaan atau jugak kesusahan..brape byk atau daa...today dah ada 2 cabaran yang i tahu..haaaa jeng3....first thing is my aunt kene masuk hospital Ampang semalam sebab hidap thyroid disease. sedih tak?ape tak sedih?oohhh sebab korang tatau ek thyroid disease tu apa..(sambil mengikat rambut jap)..ok disease tuh sebenarnya ada kuman atau bengkak di leher..doktor kata sebab banyak sangat minum ais atau air sejuk..hisshhh serious seh seram kot..CUBA KORANG BAYANGKAN LAA EK.DOK SERONOK2 MINUM AIR SEJUK YANG SELALU KITA BELI KAT PASAR MALAM OR KAT MCD LAA KN(budak2 u kn selalu lepaking di situ...lepaking?abaikan ejaan tuh)PAS TU DAN2 MASA TU GAK KORANG RASA SOMETHING IN YOUR THROAT..BENGKAK!!!!...aaahhhh lagi seram kalau thyroid disease tu boleh bagi effect pada jantung!..so my aunt pagi tadi da selamat operate tekak dia and then dah sedar pon tapi masih tak boleh bersuara atau bercakap..sian dia tau..dia seorang english teacher.penting tu kot nak guna suara bila nak mengajar..takpa2 ni laa aku panggil dugaan..

haaa yang 2nd story lak pasal kakak aku yang sangat careless!!..hahah tatau aa dia ada baca ni ke tak kn.die call tadi kata nak pinjam guitar.aikkk pelik laa sebab diorang suami isteri memang dah ada guitar...waahhh rupa2nyaaa kakakku dah dengan tak sengajanya(ye ke tak sengaja)mematahkan guitar favourite husband dia...uwaaaa...terjatuh katanya...bad mood laaa orang tua tu kan..mana taknya guitar kesayangan dari UKM..so kat sini aku wat kesimpulan dugaan yang terpaksa ditempuh oleh kakakku ialah mengumpul duit untuk beli yang baru..hahahha..good luck la ek:)..

so keep in mind that everyone in this world especially on earth(i don't know whether there is a living species in other planets) has their own difficulties,problems,challenges,obstacles to handle in order to face to live.and that's why they are tough to face other challenges as well and these can make them much stronger.they are just like our best friends.we can't live without THEM.





i pon banyak juga dugaan dan cabaran even duduk di rumah sahaja tapi later laa ek i type di next post..hehe..:p

No comments: