Sunday, February 21, 2010

Get-A-Life Mood Now:-(

salam.

ni sebelum apa2 aku nak luahkan apa aku rasa before start typing anything.

1. rindu gila handphone aku.(ok i am a freak)

2. kenapa laa novel yang aku baca ni secret identity Devon ni tak kantoi2 lagi?da masuk page 207.isk.(ok aku sangat tak sabar2)

3. tadi makan nasi dagang for lunch?wasn't that...odd?i thought nasi dagang only for morning meal.ishh.tak kenyang.nak makan nasi dengan lauk yang di masak tadi tapi semua orang cam dah kenyang makan nasi dagang(ok ignore!)

4. tiba2 rasa cam kehilangan idea.totally lost it!...(ok bosan).



-TAMAT-

ok apa yang korang akan react or fikir bila ada orang cakap kat kau,

"oh come on.get a life!"

"laa online jek memanjang.tadek life la cam tuh"

"that's not what we call life la".....*wink*


so apa korang nak jawab or patut jawab?


"this is my life.just stay out of my way"
(ok ni jawapan untuk orang ego bodoh sombong.konon2 berpendirian tetap)

"ada aku kisah?"cakap sambil buat gaya ala Azwan Hj Ali
(ok ni jawapan untuk orang yang rase "aku tak kacau ko,ko jangan kacau aku")

"kau tak paham" sambil mengeluh.
(ok ni jawapan untuk orang yang tak nak berubah.tak ready lagi katanya)


-sigh-


ok itu sekadar opinion aku jek macam mana korang akan jawab.banyak lagi kan contoh2 yang lain.korang fikir la sendiri.

aku rasa cam aku kena get a life la.ye laa hari2 duk online.buka page wajib tu memang confirm.

FB
Yahoo
Twitter
Blogger
GB
Youtube

*kenapa aku dah tak check Friendster?.....

aku ingat la kan nak buat schedule baru aka get-a-life plan(baru nampak over semangat sikit kan.hik3)


start tomorrow: ni untuk weekdays

pagi:

-solat subuh(bukan pada pukul 7 lagi.yeah!)

-sambung tidur(!@#$%^&* punya budak.bangun!!!)

-baca novel atas katil('atas katil'.no no atas sofa.duduk bukan baring)

-breakfast(tu pun kalau rasa nak makan.ok abaikan)

-at 9 am terus,"abah,angah nak g library" sambil tone suara yang agak tegas dan bersemangat Hang Tuah lagaknya.eh bukan.gaya cam student yang lagi 10 minit nak submit assigment tapi tak print2 lagi.yess!)

-ok kalau mission(nak lepak library)tak jadi,teruskan aktiviti biasa.tidur!




petang:

-mesin,angkat,jemur,lipat baju(ok ni rutin biasa.senang.abaikan)

-masak?diorang(abah and adik)tak makan sangat.hik3

-tukar cadar katil yang dah 3 bulan lebih tak basuh2(pas tu gatal2 kat badan.bagus!teruskan menggaru)

-tengok Astro dengan decoder(cam ni ke eja)baru.note down!
4pm: Senja Permai
430pm: iCarly

-kemas rumah(tah apa yang nak dikemaskan lagi)


malam:

-masak makan malam.(ok time ni jek aku memang extremely lapar melampau.then makan banyak.yeay!)

-tengok Awan Dania(what?).....

- get upstairs and grab my novel.continue reading till the end.diam diam diam(sila baca gaya shinchan)

-agak2 cam dah mata berair laju stop reading.turn off the light.zzzzzz....





haaaa menakjubkan kan?tiada pun aktiviti aku untuk meng'online'kan diri.yeayy tahniah untuk diri miss fireflies!..thank you!






tapi aku fikir2 balik kan...kalau aku bertukar mood secara tiba2..




jeng jeng jeng..!!!








p/s: kalau aku duk online sampai 3 4 pagi baru tidur,macam mana aku nak laksanakan schedule baru aku tuh?aaarghhh!!!!....fine.abaikan!..just get a life.;p






4 comments:

rentan said...

may be pemergian ku hari ni dpt merealisasikan impian mu pada esk hari..hik!!

selamat menahan diri dr hafsu online anda ye cik suhada...

hakhak! (gelak guling2 gaya sin chan)

Miss Fireflies said...

eh mat rentan.jgn laaa pergi.bkn slh ko pn.hik3

perempuan ITU said...

oh cik suhada sungguh panjang nyah

"oh come on.get a life!"

"laa online jek memanjang.tadek life la cam tuh"

aku suka ni.lalala

♥ciK-t0ge ♥ said...

HiHi..
LiLek2..
maRi kite shoPpinG2..
waH besT shoPPing!!
:X beLi memaCam..
baRU xb0red :P