Thursday, February 25, 2010

I Did But Now I Don't Coz Its Sux!:-/

salam.


ok 1st of all i nak bagitahu yang i dah dapat kerja.kerja apa?teeeeeeeeeeeettt.ahaks!

and my hp tak siap2 lagi dibaiki.hisshh

"selalunya akan siap dalam 2 minggu",kata akak berkenaan.

hishh tension2(sebab tak leh ambil gambar da.hehe)



ok sambung....



korang rasa i nak cerita pasal apa untuk entry kali ni?cinta?naahhh!makanan?opss puh-leaaaseee.fav blog?opss.haha

i nak share my opinion about my hobby or i can say 'ketagihan' i masa zaman2 sekolah dulu.so siapa2 yang cam akan terasa hati nanti mintak sorry banyak2 k;p



ok don't worry. aku bukan ketagih seperti gambar mamat di atas!roger?


pasal telenovela.hehe.ada 2 cerita.iaitu kenapa dulu aku suka and sekarang aku sangat benci!

ok zaman aku sekolah menengah dulu kan tak silap time form 1 or 2 kot.ade first telenovela yang aku sangat addicted nak tengok.iaitu dari Amerika Selatan(eh ye ke).tajuk dia Maria Mercedes.cerita kat ntv7.tiap2 petang kol 530.


haa cam best kan?even masa tu cerita ni diorang buat alih suara.cess!mulut lain suare lain.ishh kita mase tu da laa excited nak dengar macam mane bunyi bahasa orang2 latin nih.alih2 boleh cakap melayu lak kan;p

okay telenovela seterusnya kat ntv7.tajuk dia La Usurpadora(si penyamar)cewah aku sampai ingat tu maksud dia.punya sangat2 addicted.


haaa best2!sebab heroin dia sangat cun.bawak 2 watak.jahat and baik.biasa la tu kan.sangat2 cliche.masa tu aku tak tahu cliche2 nih.tengok jek.hero dia pun handsome.pecah rekod la konon cerita sampai semua siaran tv nak siar drama2 latin jek keje.ceh!

yang heroin baik nama Paulina and yang jahat nama Paola.Hero nama Carlos Daniel.hik3 ni nama watak diorang laa dalam drama nih.tiap2 petang pukul 330 smpai 430 cerita dia.aku suka balik sekolah awal2 nak tengok(eh sempat jek sebab sekolah habis kol 2.teruja sangat!)


ok tak cukup dengan tu ada lagi.kol 430 smpai 530 kat ntv7.cerita yang aku paling suka!sampai ulang balik telenovela ni sebab permintaan penonton.cam gila kan?siapa gila?entah.haha!




memandangkan aku suka gila telenovela ni aku letak gambar banyak sikit.hik3 serious best cerita ni.tajuk dia Mis Tres Hermanas.my 3 sisters.kalau korang perasan ada lagu dia yang kumpulan Phyne Ballerz nyanyi.ingat tak?ataupun dari Son By four.apa ek tajuk dia?A Puro Dullor.hik3 apa tah bahasa melayunya.


ok moving on(lepas penat lelah perah otak ingat balik lagu phyne ballerz tadi)cerita seterusnya kol 530 smpai 630(rasa2nya la coz banyak sangat telenovela yang diikuti.thehe)tajuk dia Betty La Fea.


maybe ada antara korang yang ingat kot.bagi yang duduk kat asrama maybe tak dapat tengok=p.tapi bagi outsiders cam aku memang hari2 mengadap tv.hik3.cam hodoh gila kan.dengan spek bingkai merahnya..gigi besi lagi.memang patot digelar betty la fea.(betty si hodoh)omputihnya the ugly betty)orang US yang tiru ek:-/

bila dah habis semua cerita2 di atas,ada lak kua telenovela Rosalinda.hik3 ok gak la cerita nih.sampai ponteng kelas petang aku sebab aku tak suka tengok halfway.



so yang 1 negara jek laa aku megomel kat sini.kalau nak diikutkan banyak telenovela dari negara lain cam indon jepun korea filipina thailand taiwan tapi malas nak cerita sebab ceritanya lebih kurang cam telenovela dari Latin2 ni gak.

ok kenapa now aku sangat benci tengok cerita2 rubbish camni?

ye la CLICHE.i mean sangat2 k.balik2 cerita pasal:

cinta(tu memang da sangat waib)

harta.cam perebutan harta dengan family sendiri(sangat bangang!)

gila kuasa.nak rampas jadi CEO

pembunuhan,hasad dengki

anak orang ni tertukar dengan anak orang ni

si miskin dapat kahwin ngn anak orang kaya,lepas tu husband dia dulu pernah ada affair dengan jiran sebelah rumah dia masa dating dengan posmen kat taman bahagia

owhh rupa2 nya anak dia ni anak angkat,mak dia pernah bernikah dengan laki yang pernah bunuh kakak dia.

yang kaya akan menghina yang miskin.cam

baik=miskin
jahat gila vavi=kaya


blah blah blah....ai macam2..


eh drama melayu aku tak selitkan ek?hek3 teeeett malas!kang ada yang terasa.;p

so korang luang2kan laa masa tengok video2 pasal drama2 tadi.mana tahu korang teringat balik ke kn;p







p/s: thanks kat someone yang post entry pasal 'discussion' kita.and ni dah terikut dia letak video.hik3.chill!!;p

6 comments:

wawan said...

suka tengok telenovela sebab depa cantek & hensem².. hehehe!

tapi xla ikut sgt.. just tengok sekadar suka²

Miss Fireflies said...

hehe kire kantoi laa suke tgk gak kan.hik3;p

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

aku benci gila tgk benda benda nie.suara semua nak macam doraemon.wakaka.cite korea yang alih bahasa cina pun aku benci gak.

fndrocka said...

kalau time tayang tu kena dgn time makan aku..aku tgk lah...

lagu phyne ballerz tu tajuknya Vida

nursarah said...

aku duku layan rosalinda jek. yg lain2 tu aku tak tengok pun.haha

Miss Fireflies said...

razi:
hak3 tu la psl.tp cte latin tak ek.gune suare sndri gitu;p

fndrocka:
ohhh thanks.baru teringat tajuknya.hik3

nursarah:
hik3 aku dlu2 layan sume.haa hamik ko!tp rosalinda cm meletop jek kn;p