Wednesday, March 31, 2010

It Hurts Me :-/

salam.


what is your 1st impression when you guys read the title of this entry??


" painful.....hurting....sad....upset...angry....disappointed...hopeless...moody..."


damn it!!....i wonder why lately i have been liking to say these kinda words....being myself worst than ever!


i just wanna ask some mysterious questions for me that i cant still figure out the exact and true answers for it..



"why does it come?"

"how does it come?"

"why does it hurt sooooo much that sometimes i cant even eat?"

"why people like to accuse other people with something bad and bad and fucking bad without even have the feeling to know the truth?"

"how people do not have at least sympathy to other people's feeling?"

"why people do feel hard and difficult to say I AM SORRY to others?"

"how to feel good and think more positive towards others?"

"why and why and why and how and how...??"









those questions keep spinning around on my mind and thoughts...stupid girl..you do not even know the answers and why you are still hoping that this blog will 'give' you all the answers that you want?





coz......human beings cant give me that...i think..except ALLAH SWT...feel grateful i still have Him by my side..:)



you wanna know the whole story?..there are 2 stories...feel pain and hurts ok..



i'll promise you guys i'll crack that later....




aduuuhhh moody nyaaa rasa hari ni...












p/s: u ingat i perempuan murahan macam awek-awek u ke???...bullshit!!


Monday, March 29, 2010

Hehehehehe =D episode 2

salam.


ok siapa2 yang belum baca yang episode 1 sila scroll down ek.hehe


malas aaa nak cerita panjang2 kan...elelelele padahal kang sat gi type panjang berjela2 bagai tak hengat dunia kalau dah syok bertype..hikhik


ok cut short jek la ek cerita ni sebab penat gila baru balik ni.


alkisahnya,sebagaimana yang korang dah bace entry lepas,kan aku ada cerita yang pasal aku tersalah kira marks semua tu kan.ok yang ni lain sikit.sangat berani betul budak tahun 5 tersebut.ngeh ngeh ngeh


aku punya laaa bersengkang(eh camni ke eja dia???) mata nak buat soalan untuk mereka semua ni.last2 boleh lak dia jawab cam tu jek???dah laaa pendek jek jawab.sakit hati mula2.last2 duk gelak aku sorang2..hehe



soalan yang aku buat tu agak panjang laa.soalan subjektif kan.biasa la tu.mula2 intro sikit pas tu baru soalan dia sebenar.


korang nak tahu budak itu jawab apa?????

dengan selamber and tadek rasa bersalah sikit pun kat soalan tu and kat aku yang tuan punya soalan ni,dia bantai tulis,


"entahlah"


dalam jawi ok...




aarghhhhhh sungguh berani kamu ek...hikhik kalau dah tak tahu langsung jangan laaa sampai letak jawapan tak logik di situ yeee anakku....addooiiiii



sorry guys tak terfikir lak masa tu aku nak snap gambar.sebab dah malas gila da nak check banyak kali paper diorang ni=p










p/s: kalau laaa budak itu jawab cam tu lagi untuk ujian April ni siap!!!!!!.....hahahha=p



Sunday, March 28, 2010

Enjoy! =)

salam.



just wanna share my favourite music videos.



enjoy!

























p/s: ceh kalau nyanyi live tak best lak diorang ni.suara pancit!!!...=D


Saturday, March 27, 2010

Favourite Songs of the Day episode 2 =D

salam.



ok straight to the point to my list of songs that i am thinking to put them on my mp3.since there are soooo many old songs that i have been listening to...


for those of you who like to know my past entry you can click here.episode 1.


so its time to cheer up your day!...or weeks.....or months....aishhh lebih2 lak dia..=p



1. Noktah Cinta by Hafiz AF(this one i listen to it most of the time...)
2. Fairytale by Taylor Swift
3. Hey There Delilah by Plain White T's
4. Overprotected by Britney Spears
5. Selamat Malam by Faizal Tahir (hehehe really i like him a lot!!)
6. Only Hope by Mandy Moore
7. I Will Be by Avril Lavigne
8. I Write Sins Not Tragedies by Panic At The Disco
9. Bila Aku Sudah Tiada by Hujan
10. Telephone by lady Gaga
11. Sweet Dream by Beyonce
12. Girl Just Wanna Have Fun by Miley Cyrus
13. I Just Wanna Live by Good Charlotte
14. According To You by Orianthi
15. 21 Guns by Green Day



hmmmm......any ideas?any new songs?please do tell me!








p/s: yup start transferring them right now.yuhhhuuuu...=p






Friday, March 26, 2010

Hehehehehe =D

salam.


haaaa kenapakah tajuk entry aku lain hari ni?eh memang selalu kena lain pun kan?hikhik...


ni nak update sikit cerita aku yang tah hape hape ni.


nak share pasal kekreatifan anak2 generasi masa depan yang kita tak boleh sia2kan bakat mereka ni.diorang ni semua sangat peka and alert kot.ok sebab ape ek aku cakap camni?



sebab last 2 weeks kan ada exam.so this week aku da bagi balik semua exam papers kat mereka2 ini iaitu anak2 muridku.heehe..sooo disebabkan aku ni 1st time and sometimes marking pun cam haraaammm jek kn,so mesti laa ada mistake yang aku dah buat.contoh?

tersalah marking...terlebih or terkurang marks.hehehe biase da tu=D



sooo macam2 ragam and kerenah laaa bebudak ni nak tambah marks laa apa semua.



"cikgu,kenapa saya jawab camni salah tapi Syahmi jawab cam saya cikgu bagi betul pulak?"

"cikgu,jawapan soalan ni sah ke tak sah?"

"cikgu,saya kira saya dapat 89 tapi cikgu tulis 98"....ok ni sangat jujur.heheh



so aku suruh mereka2 ini or satu class tu pulang balik papers diorang and aku check sekali lagi. bila kat rumah aku marking and kira balik betul2 and focus2 sampai tak makan,last2 aku jumpa satu paper ni di mana aku sengih mula2 tapi last2 aku nak gelak lak.

sempat gak aa aku menggatai snap pic sebagai kenangan=D...nak tengok??













dalam hati aku kan...."yeeee cikgu tahu ni betul...tersilap"..hehehe





sebab tu laaa yang aku cakap tadi....mereka sangat PEKA and sangat prihatin kot2 aku tak nampak yang jawapan dia sememangnya betul.=D






p/s: hehehehehe =D



Thursday, March 25, 2010

Confuse.Hate It! ;-/

salam.



should i leave something old and find and get a new one?



am i soooooo selfish????




have i ever thought about others feeling??




damn!...hate it when it comes to this...






p/s: please learn to be honest!

Wednesday, March 24, 2010

Exhausted and Damn It!!!! :-/

salam.


so tonight i am gonna sleep with heart full of hatred and tired and exhausted!!!!...and some relief....fiuuuhhh



note: BEWARE OF THE 'ENEMY' AROUND YOU.


*nitey nitezz.....zzzzz*







p/s: stressed out....hopefully you are not.God bless you!




Monday, March 22, 2010

I Got Gifts!!!=D

salam.


yuuuppp i got gifts this morning.hehe wanna see them?=)













this cute comel lawa beautiful purse is from Vietnam and the chopstick...guess where??....hehe from China.


waaaaaahh i am lovin' it(suddenly thinking like i wanna sing JT song for McD...."i'm lovin' it"...=p


gonna try tonite eat nasi with chopstick(insane...hahaha ambik ko skema my word aku guna)








p/s: thank you my kids....next time jalan2 bagi la lagi ek..hikhik=D


Sunday, March 21, 2010

Lets Get Started.Hait! \( " o " )/

salam.

hait!!!..come on bebeh!..chaiyok2!!

haaa apa lagi yang selalu orang sebut kalau nak memulakan sesuatu kerja dengan penuh bersemangat waja or bersemangat saga and penuh dedikasi sambil diri angkat tangan cam nak angkat sumpah and terus pegang pen cute yang baru beli tadi sambil cari port yang sesuai nak memulakan tugas yang diberi seminggu lepas and nak submit esok tapi baru nak on hari ni???

(sila baca dengan satu nafas.siapa semput tapi masih kental nak baca gak aku tak jamin apa2)hehehe=p





tadi baru lepas download iTunes dalam lappy cikai ni yang berusia 3 tahun lebih.so i am so excited!!!hahaha tahu2 aku lambat kan..baru nak download sume bagai.tak kisah laa.janji aku happy..lallalalaallaaaallala (sambil buat hidung tinggi)heheh maksudnya ...cari dalam kamus dewan sekarang gak!!..eh ada ke simpulan bahasa dalam kamus dewan??hikhik=p





sambil tunggu finish download ni aku chow jap pergi kedai with my mum(cewah.sori bahasa rojak di sini) sebab nak beli pen merah yang tiba2 gedik dah habis lak ink nyee pagi semalam..eh tapi kenapakah aku baru nak beli petang ni????agak musykil di situ yee..

ok kenapa nak beli pen merah?isn't that weird??...ehhh tak jugak ek.sebab nak marking paper laa...murah jek kot.last2 aku rembat 3 pen sekaligus sebab pen ni sangat cute bagi aku laa.terus beli pen kaler merah pink and purple..ngeh ngeh ngeehhhhh..apa motif?tah.tatau...huhu


nah kepada hanis aleeya (ye kot nama dia dalam gengblogger tadi.hikhik) nak tengok sangat aku marking paper.nak tengok sangat pen murah aku ni..heheheeeeee











heheh harga pun tak cabut lagi.ni aku menyampah annoying bagai.kalau beli pen mesti susah aku nak cabut tanda harga yang murah tu.kalau mahal memang aku biarkan jek.hehe



ok lets get started!


note: don't do the wrong thing.in my case.....DON'T DO IT!!!...last minute nak terhegeh2..hikhik





p/s: diam diam diam diam diam....sila baca gaya shinchan..=D


Blogger Award!=D

salam.

hehhe thanks to my blogger friend sya-syazana coz passing this award to me.feel great and awesome!...


thanks....mmuuaaahhh..xoxo..:-x..<3







p/s: check out her blog guys.its reallllyyy cute and coooooooolll...=D....


Saturday, March 20, 2010

Relationship Status on FB episode 2

salam.

ok hari ni aku nak add sikit pasal entry ni.aku duk baca balik entry2 aku yang lama kan.tetiba entry yang ni ada part tu yang tiba2 tak nampak lak tulisan dia.camne tah aku leh careless tiba2..heheh so hari ni nak add sikit ape yang aku type sebenarnya as well as aku ada info nak share pasal apakah yang dimaksudkan dengan "in a relationship" kat status FB korang dari sudut pandangan,pemkiran,pendengaran aku laaa...=D

siapa yang ada rasa nak baca sila klik sini.

korang boleh select jek sebenarnya tulisan tu kalau tak nampak pun.tapi ni sajek nak menokok tambah.theeehehe..

bagi aku la kan.konon2 in a relationship ni maksud dia a guy or girl ni dah berpunya.haaa berpunya camna tu ek?konon2 diorang da ada gf bf laa senang cerita..aiyaaa lambat tol korang.hikhik....

tapi kan,dalam Islam tu sendiri da kata,tiada hubungan yang sah antara lelaki dan perempuan yang bukan muhrim selain ikatan perkahwinan.senang cerita selain menjadi suami isteri.hubby and wife.kan kan kaaannnn??


so amacam korang?ada bran ke nak putuskan hubungan yang korang rasa ala2 sehidup semati tuh?ada bran???


LU PIKIR LA SENDIRI BEB!....ok beb tu aku yang pandai2 tambah=D










p/s: eh eh kata kat orang lain.yang hang tu???bila nak kahwin???......heheheeeeeee ampun ampun..xoxo.=-)



Friday, March 19, 2010

Stress Dorky :-/

salam.


well nothing much happened for today.just went to the library and marking the exam papers and stuff and got caught by the 'pak guard'(hehe) coz i was on phone when i was entering into the library(waaah padan muka hang!)





speaking of marking the exam papers,well i wanna say...DAMN!...sometimes i feel like it was just a piece of crap paper that i have done for them that made me slept late at night,got so much work to do other than making the exam papers for all classes..perrghhh..SABAR is always with me=)...padahal...........:/





now i know how it feels how hard and tiring it could be when my teachers in schools marking the papers.....with damn many handwritings that you could have never imagined,various answers that sometimes i think,"this is not the exact answer for this question??","did you guys really study and read the questions carefully???"




was it my fault making the questions so hard and difficult?i don't think so laaa....i have made it so damn easy..SERIOUSLY dude!




ok case is closed.no questions ask!


whatev we do,just do it honestly=)


here are some pics of me back from the library..got to reduce the amount of stress by snaping dork pics..hehhe(wah agak skema)



ok tak jem.i was not driving.ekeke=p


this is my stuff...ok i lied.its not mine=p


can't wait for it to happen=) xoxo


ok over-show off.hmm unknown motif pic.hikhik=p


peace!!



ok thats it.sat g ada orang kata annoying lak.hikhik=D



ok jom continue marking them.hopefully my mood will turn to POSITIVE AND HAPPY mood tonite....=D








p/s: but i LOVE them!..all of them...cam pelik kan?xoxo :-x <3


Thursday, March 18, 2010

I Am Special=)

According to you
I'm stupid,
I'm useless,
I can't do anything right.
According to you
I'm difficult,
Hard to please,
Forever changing my mind.
I'm a mess in a dress,
Can't show up on time,
Even if it would save my life.
According to you. According to you.

But according to him
I'm beautiful,
Incredible,
He can't get me out of his head.
According to him
I'm funny,
Irresistible,
Everything he ever wanted.
Everything is opposite,
I don't feel like stopping it,
So baby tell me what I got to lose.
He's into me for everything I'm not,
According to you.

According to you
I'm boring,
I'm moody,
And you can't take me any place.
According to you
I suck at telling jokes cause I always give it away.
I'm the girl with the worst attention span;
You're the boy who puts up with that.
According to you. According to you.


I need to feel appreciated,
Like I'm not hated. oh no
Why can't you see me through his eyes?
It's too bad you're making me decide

But according to me
You're stupid,
You're useless,
You can't do anything right.

But according to him
I'm beautiful,
Incredible,
He can't get me out of his head.
According to him
I'm funny,
Irresistible,
Everything he ever wanted.
Everything is opposite,
I don't feel like stopping it,
Baby tell you what you got to lose.
He's into me for everything I'm not,
According to you. [you, you]
According to you. [you, you]

According to you
I'm stupid,
I'm useless,
I can't do anything right.











p/s: thanks!..i feel worth it=D


Saturday, March 13, 2010

Kemurungan and Keterujaan=D

salam.

heheh ok ok kita cerita pasal keterujaan aku hari ni.

handphone aku da ok!!!!.........yeayyy!!!!...hahha korang takkan tau perasaannya bila agak lama berjauhan dengan hp tersayang<<<<------kegilaan melampau.hakhak.

nanti senang laaa aku nak share pics semua bagai kan...=)




ok bab2 kemurungan ni yang malas nak story tapi nak story gak.nak share jek.if taknak teruskan pembacaan sila click kotak pangkah di atas bahagian kanan ek..terima kasih! =)


kemurungannya start semalam.di mana ada symptom2 demam lak tiba2.kat tempat kerja pun cam moody sikit even semua orang suka aku.hikhik.eh tadek kena mengena ek...serious2!

lepas tu alkisahnya lagi balik tengah hari pun aku terus straight away letak handbag atas meja,bukak selendang terus menuju ke katil and terus tidur dengan nyenyaknya.waaahhh kepala rasa berat kot.




nak lagi dijadikan cerita,pagi hari ni aku ada test KPLI.haaaaaaa lagi la kan demam aku makin menjadi2.demam pas tu sakit tekak cam apa jek pas tu selsema.ni pun suara da tuka jadi cam pak guard UIA.hikhik tiba2 terselit pak guard UIA.pak guard lain tak sama ke?=D

but all went well.ceh well apekebendenya.test gila susah bai.aku study malam tadi kot.tu pun buku bawah bantal pas 2 aku tidur.

lepas tu balik dengan mamat handsome.hikhik nanti aku story.

*note: mamat handsome tersebut bukan pakwe or boyfriend apatah lagi suami aku!


ni aku duk type entry ni kat rumah sorang2.semua family tadek.huhu....sakit tekak tak baik2 lagi tau..=(

eh entry aku ni cam banyak story pasal kemurungan aku ek?..hmm...ye laa nak meraikan keterujaan tadi tak feel sebab demam melanda diri~~

ok ok bila tinggal sorang2 kat rumah ni banyak laa niat2 gedik aku mula muncul.tiba2 nak pergi makan mcd laaa,nak makan kfc laaa,nak on Tv pasang volume sekuat mungkin laaa,nak g karok laaa,padahal sakit tekak tak hengat tuh!



ok cakap pasal mcd ni kan,aku nak share video ni.aku rasa mungkin ramai yang dah tengok.



check it out!









hikhikhik jangan lupa ek cuba style di atas.confirm pekerja mcd tu bagi korang large set big mac freeeeee...=)

kalau tak pun dia bagi penumbuk pantas pantas kat pipi kau jek.alaa tak sakit pun.standard a tuh.hahaha..


ha ni lagi satu kalau korang nak tukar style mengikut mood and keadaan korang laa..=D







hehe haaa yang ni memang confirm korang nak tunggu cashier ni bagi seliparku di bibirmu jek.hikhikhik=p








p/s: eh lupa laaa nak selitkan pasal some one ni...."shinchan,jom kita g makan mcd nak?"...=D