Friday, April 30, 2010

Mystery? =D

salam.


hehe tengok tajuk entry cam sangat mistery kan?hehe mana ada laaa..eh eh tak maksud saya memang laa misteri entry kali ni.

sebab dah ramai sangat tanya kita pasal pic yang diletak dalam blog ni.bukan dalam blog jek.dalam friendster(eh da berkurun tak on),FB,formspring.me,twitter semua letak pic otomen ni.

soalan lazim atau selesaikan masalah matematik ini dalam bentuk lazim(eh apakah?) antaranya ialah,


"eh awak ni otomen ek?"

"kenapa letak pic otomen?minat otomen ek?"

"ohh luar biasa ek pic awak.teringin nak jadi otomen ke masa kecil2 dulu?"

"kenapa awak posing cam otomen?"

"kat mana awak beli topeng otomen tu?"

"saya nak copy pic ni boleh?"..............ceh apakah???

"cikgu pakai sekali suit otomen ke cikgu pakai topeng jek?"

"gambar cikgu ke tu yang buat gaya otomen dalam FB?"

"ada orang add saya dalam FB gambar otomen tu cikgu ke?"...erkk??



**ok abaikan pertanyaan anak2 murid aku.gila seh darjah 3 dah ada FB..siot.aku jealous!**



adoiihh ramai sangat tanya.hmm actually ada kisah tersendiri tau pasal pic ni.diambil tanpa disangka2 and dijangka2...hehe berlaku secara spontan tau..

haaaa nak dengar tak anak2 cikgu bercerita?


(ok imagine yang ramai gila anak murid saya jerit "NAAAAAAAAAAAKKKK!!" dalam keadaan penuh keterujaan sehingga melompat2 sampai ada yang terjatuh tapi cikgu buat tak tahu jek)


alkisahnya,last year laa masa shortsem between april to june laa kalau tak silap.saya cuti 3 months duduk rumah and of course tahap bosan yang cam gaban(even tak tahu gaban tu makhluk apa) so 24 hours laa..eh okay tipu.almost 24 hours laa duk online jek kerja.


saya suka on YM,so selalu juga laa online dengan kawan baik ni.sama UIA.dia pun cuti gak.ada masa2 tu kan kami berdua suka buat kerja gila bila dah bosan iaitu....


snap pic sendiri and display kt YM and compare siapa punya pic yang paling gempak(kononnya la kan)...=p


selagi kitorang rasa cam tak cukup gempak,selagi tu laa duk change display image tu dengan pic kitorang yang hampagas...contoh?kawan aku ada buat pic dia tutup muka dengan tangan laa...edit letak telinga arnab kat telinga dia laa..macam2 gaya cam badut memasing.


idea aku lak nak bagi gempak pic aku mula2 aku snap pic aku tutup muka dengan selendang ala2 cam purdah konon...bila rasa cam tercabar and tak cukup gempak,snap pic aku tutup semua muka dengan selendang hitam (hampagas aku tak nampak nak click kat mana)..


last2 aku rasa jalan terlast and terbaik ialah cuba meraba2 bawah katil sebab aku rasa cam ternampak akan kelibat topeng ultraman cousin aku tertinggal kat rumah aku.ok musykil.kenapa mesti berada di bawah katil?aku pun tak tahu.ok abaikan.


aku ambil and pakai kat muka tutup rambut aku dengan selendang tadi (hehe kantoi rambut nanti) then terus buat style otomen.


click!..da snap.cepat2 aku upload letak kat display image kat YM tu.


then itulah hasilnya yang kamu semua tengok tu.kat FB kat twitter kat formspring.me tu.haaaa itulah gambarnyaaaa...heheh


terus kawan aku tadi surrender.mengaku kalah akan kegempakan gambar yang aku cipta tah masa bila and secara tiba2..hi hi hi


so terus aku rasa nak maintain pic tu jek laa kat mana2 pun website aku(ececeeewaahh website aku tuh beb)


so aku rasa(ish aku ni.kejap guna aku.kejap guna saya.kejap guna i) dah terjawab sudah persoalan kamu semua pasal misteri disebalik pic otomen kesayangan aku tu..hmmm bagus gak ek ada orang tanya.baru aku nak jawab.









terima laaahh...fire fiiiirreeeee....buuuzzzzzzzzzzzz
(kantoi background tak berapa cun)








p/s: cuba korang teka ek.macam mana aku click kat snap picture tu?agak tak senonoh gak ek aku ni...=p


You You You :-)

salam.


All About You


It's all about you (it's about you)
It's all about you baby (it's all about)
It's all about you (it's about you)
It's all about you


Yesterday you asked me something
I thought you knew
So I told you with a smile,
it's all about you
Then you whispered in my ear and you told me too
Said you'd make my life worthwhile
it's all about you


And I would answer all your wishes
If you ask me to
But if you deny me one of your kisses
Don't know what I'd do

So hold me close and say three words like you used to do
Dancing on the kitchen tiles, it's all about you, yeah!


And I would answer all your wishes
If you ask me to
But if you deny me one of your kisses
Don't know what I'd do

So hold me close and say three words like you used to do
Dancing on the kitchen tiles
Yes you make my life worthwhile
So I told you with a smile
It's all about you



by McFly









p/s: thanks to saifulzakwan =D




Wednesday, April 28, 2010

Feedback/Response/Comment :-) episode 2

salam.



ok this is based on my previous entry on last January.i have written about all the info that i wanna know from you guys,my lovely readers and friends and bloggers who have been reading my entries and have given some comments.thank you so much :-) really appreciate that!


i just wanna know again about your comments and feedbacks about my blogs.how have i written it down.how have i expressed my feeling on it.how have i responded to other comments from my loyal readers and friends..and stuff.. i mean anything laa..just let me know.


maybe you don't like the layout?maybe you don't like the way i write the stuff?maybe you think i am toooo much when expressing myself?


or do i have to make more paragraphs so you don't feel serabut when reading it?hehe thanks to Razi.





last entry is here








p/s: please do me some favor...again..hi hi hi...thank you! xoxo :-)



Tuesday, April 27, 2010

Can You Help Me? (T_T)

salam.


eh eh do you realize what emoticon that i have put for my entry title?

ha da lama kan emoticon cam tu just now baru rasa nak guna.hi hi..ok saya lambat.harap dimaafkan.


macam ada entry i yang dulu(tah entry yang mana tah tak ingat) yang pasal emoticons tu kan(ok ann aku sure ko pernah baca entry tersebut) tapi i did not put this emoticon.so kira yang ni yang emoticon baru yang maybe i akan guna gak untuk next next entry..he he welcome to the club emo!


nak kata emoticon tu menunjukkan i sedih sangat pun tak.nak kata happy lagi la jauh terpesong kan.ni kira boleh diguna pakai apabila kita ingin meminta pertolongan..eceh buat teori sendiri dengan jayanya..yeahh



EH APAKAH AKU MERABAN MENGARUT SEMUA BAGAI NI???



ha tu la asal you all tak stopkan i??ish ish isshhhh....cam dalam drama pendekar bujang lapok lak.he he he...ok ok dah dah.!


haaa actually i wanna ask some help...or could it be called a favor?..hurmmm entah laa..i have a problem in school.some regular or normal problem that i have been through since 2 months...(ceh baru 2 months kot kecoooohhh!!)


ah biar la.da ni blog i.suka hati i la kan...huh!..(marah kejap)


hmm macam mana ek nak bagi budak2 ni dengar cakap cikgu?i mean cakap i la...sometimes mereka2 ini boleh mendengar kata..but mostly.....hampeh...hi hi...ye laa kata budak2 sekolah rendah kaannnn


tah la maybe i am toooooooo kind dengan dengan mereka kot...i bukan reti nak tinggikan suara bagai ni..kalau i marah i akan tunjuk dengan perbuatan..contoh?rotan!!..


hmm tu pun mereka still tak dengar kata...



if there is some other way......guna cam reverse psychology ke?ada tak?share la plzzz


eh tapi mereka kadang2 melucukan juga kan.if kamu semua pernah baca entry2 i yang dulu..ha ha ha nak gelak kuat2 lak bila ingat balik.....







p/s: ok i kan ambil psychology course dulu..ish ish isshhh perlu ke nak buat gaya pendekar bujang lapok lagi ni?








Monday, April 26, 2010

New Stuff =D

salam.


he he he he he...ok2 stop

i feel like i wanna show off a lil bit about this new stuff that i found really really interesting and makes me go woohuuu...ha ha ha..sila gelak.


i have taken the pic at pizza hut last saturday night(woowww) and i really really want it..he heeee gedix seh..


i thought if i got my first salary and a little help from my parents(he he he ye la tu a little help.padahal nak suruh mereka belikan) i would buy BB..waaahhhh.....sila meleleh sekarang.


it is a gadget.i mean coolest gadget i've ever seen..he he sorry saya sangat lambat bab2 gadget.padahal gadget ni dah berkurun lama di pasaran.

it has songs videos and stuff and one more thing,it has WIFI..yeaahhh it is not a handphone laa...ia macam mp3 and mp4 tapi ada wireless...cool kan kan kan??...sila cakap cool sekarang gak..(muka sangat serious plus keterujaan yang ingin disembunyikan tapi tak jadi.he he he)


haaaaa do you guys know what i am talkin about here people??


haa ni haaa pic dia...











wah terserlah dengan berlatarbelakangkan pinggan pizza hut.hikhik=p



juga terserlah di atas jeans.eh eh beg pun jeans gak



eh eh ada blog kita laaa dalam ipod ni..hehe opsss dah terbagitahu...he he he








ok sila berangan sekarang.................




p/s: it was not mine....hu hu hu...tumpang2 kawan i punya..isk isk..:'(



Work and Travel :-)

salam.


ok firstly work.
ye la nak sara hidup kan.bukan nak sara hidup orang lain.hidup sendiri gak.
so many things that i haven't done yet.there are.....April test papers..hisshhh malasnyaaaa...mim alif lam sin betul rasa..camna ek nak kikis perasaan mim alif lam sin ni?any idea?

nasib baik paper untuk pengesanan selasa ni dah siap rabu lepas lagi.fuh! sebab aku ada nightmare dulu pasal proses2 buat exam papers ni.nasib baik dah tadek siaran ulangan.he he he

according to kak sha(cikgu yang berdedikasi and friendly kat sekolah) ujian april buat senang2 jek.tak payah susah2 sangat cam paper dulu.hmm....betul gak kan..

nak tahu apa aku ajar kat sekolah tu?

tahun 1 = bahasa arab
tahun 2 = al-quran
tahun 3 = jawi
tahun 4 = pendidikan teras islam (PTI) and sirah
tahun 5 = PTI and sirah
tahun 6 = PTI

fuuuhhh....lap peluh jap..


ok ingat starting tomorrow nak bekerja lebih keras lagi and lebih rajin...buat paper..he he he





ok secondly travel...
ye laa dalam kesibukan seorang manusia ni mesti ada perasaan nak merayap2 ke mana2 kan.nak2 dah kerja and dah ada duit sendiri.confirm kau takkan duduk rumah diam2 punya lah.kecualilah kau akan duduk diam2 kat rumah jika kamu seorang penganggur..ekeke..

kadang2 penganggur pun suka keluar rumah jugak tau.lepak2 dengan geng penganggur gak.hehe duit?apa nak risau?parents kan ada...ceh hampeh

next month insya Allah nak pergi langkawi..yuuhuuuuu......sila jealous kepada mereka2 yang rasa nak jealous dengan automaticnya..ha ha ha

actually tak pernah jejak kaki ke sana apatah lagi jejakkan batang hidung(eh apakah mengarut?).rasa cam nak pergi semua tempat yang tak pernah pergi lagi dalam malaysia ni.(ai banyak duit?hehe)

*biasalah bf i kan orang kaya...opssyy...ha ha ha ha nak ipod?.=D


ok dah jom tikar terbang.kita terbang ke sana..yeehhaaaaaaaaaaaa








p/s: next week i will get something big.heheeeeeeeeeeee can't wait for that and i am really damn excited!!!



Thursday, April 22, 2010

Flying..:-)

salam.


Two is Better Than One


I remember what you wore on the first day
You came into my life
And I thought hey
You know this could be something

Cause everything you do
And words you say
You know that it all takes my breath away
And I am left with nothing

So maybe its true
That I cant live without you
Maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the best of my life
And you've already got me coming undone
I'm thinking two is better than one

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes
The way you taste
You make it hard for breathing

Cause when i close my eyes and drift away
I think of you and everything's okay
I'm finally now believing

(oh yeah)

I remember what you wore on the first day
You came into my life
And i thought hey

Maybe it's true
That I cant live without you
Maybe two is better than one
There's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone

And I'm thinking
I cant live without you
Cause maybe two is better than one
There's so much time
To figure out the rest of my life
But I've figured out
When all is said and done
Two is better than one


by Boys Lke Girls feat Taylor Swift



alamak sorry Razi aku baru ada feel dengar lagu ni.huhu.








p/s: ada gak orang nak letak nama band macam tuh..hehe=p


Wednesday, April 21, 2010

I'm Back! =D

salam.

eh baru one week tiada dalam blog.

most of the pics kat semenanjung pun boleh beli.hehe.


























okay enough said...:)











p/s: actually souvenir dari Kuching yang sangat logic dan relevan ialah kek lapis.jadi abaikanlah pics yang sebelumnya dan juga selepas pic kek lapis.lupakan yang lain(sila baca nada iklan sabun cuci cap Daia..hikhik=p)



Wednesday, April 14, 2010

Sorry :-(

salam.




i will be gone....

really miss u lakarankertas....

a lot of things happened....and still happening..

i think it is the best time for me to think of myself.yes.just myself...

and stop thinking about other people because i have thought about them damn much..

do not know when is the right time that i can..................................forget it...










p/s: wanna take a long rest....hope you are all doing well with your life..:)


Friday, April 09, 2010

Hmmm...:-)

salam.


weeeeeeeeeeeeee...hehhee esok cuti..yeaayy..eleh cuti pun cam cuti biasa2 la kan.

esok da la ada test..perrrghhhh...malas gila kot nak study ni..

haaaa aku kat tempat percutian ni.ngeh ngeh...tu pun sebab ada test punya pasal laa aku 'kena' bercuti kat sini tau...

and then aku pun ambil kesempatan pergi jalan2 kat tepi2 pantai..heheh tepi2 jek ok..before tu aku pergi jalan2 nak beli something nak makan sebab lapar siot.kat rumah memang buat2 terlupa nak makan.saja suka menyusahkan orang yang penat memasak...=p

masa masuk simpang nak ke resort ni aku dah nampak da satu gerai comel(standard kedai tepi jalan yang bersih laa) yang jual air, goreng pisang keropok semua2 tu la kan.dalam kepala aku dah plan lepas letak barang kat bilik memang nak pergi mengepaw makanan makcik tu.

dah la jauh.panas.hati aku dengan geramnya lagi...eh eh terkantoi emo lak kat situ..ok ok skip.

sampai jek aku terus order,

"makcik,nak air coke satu"
"makcik,nak nugget dengan keropok seringgit"

pakcik2 yang lain duk lepak situ semua duk tengok aku...(ok adakah aku tak pakai baju?)

oohhh last2 makcik tu tanya,


"dari mana ni?"
"dari kuantan makcik".......eh eh rasa2 cam bodoh lak jawapan aku...adesshhh
"tinggal kat mana?"
"kat resort sana"........sambil aku tunjuk hujung sana cam polis trafik tunjuk jalan kat orang sesat kat kampung mana tah...heheh


dalam hati aku.....isshhh apa laa pakcik2 ni duk tengok2 aku.aku bukan anak mat salleh ke apa sampai tengok cam tak pernah tengok orang lain beli air coke..cess

tapi air coke dia best.rasa cam...........air coke...hehehe


then jalan2 laa aku lagi pergi tepi pantai.cari port bawah pokok.bajet cam takut panas.padahal omputih suka sangat apa panas2 ni.kita orang malaysia lak yang gedik..hikhik ingat tuh miss!





lepas tu makan2 cam tak hengat orang sekeliling..(eh memang masa tu tiada orang disekeliling ek).nak buka sos yang makcik tu bagi terus dengan selamberr plumberr tertumpah atas jeans aku...sshhh** tol laaa.

pas tu ambil tisu dalam bag.then kena bag aku sikit..adeessss..melekit2.mengeluh kejap.....dah la aku lapar...(kamu ni sos tak bagi kerjasama langsung dengan aku ek)





habis bedal makanan aku semua terus aku minum air coke sampai habis then ambil ice banyak2 basuh tangan.melekit tol.haha....pas tu duk termenung tengok makcik2 dengan budak2 kecil tarik jala ke jaring tah dari hujung pantai sana sampai hujung pantai belah sana..haaaa korang boleh lah imagine sendiri ek...ekeke

da dekat sejam tu aku pun bangun tanggal sandal then laju jek aku jalan pergi tepi pantai nak main air.hehe......then sekali lagi.once again.....makcik2 and budak2 tu tengok aku..............(diorang tengok jeans aku yang kotor ni ke apa?)

jalan2 laa aku sampai ada seorang nenek ni tegur aku,


"ha yang bawa bag ni tinggal kat hotel ke?"....ye kot soalan dia macam ni tapi tak sure.

sebab aku kurang dengar apa nenek tu cakap sebab bunyi angin and ombak yang kuat aku terus laju jek pergi kat nenek tu.,

"apa dia nek?"
"awak ni tinggal kat hotel sana ke?"
"aah nek.hotel sana"....................hotel mana tah maksud nenek ni.aku mengiyakan jek la..
"patut la nenek tengok lain jek"........................errrrkkkk???..

then aku pulak tanya,

"nenek buat apa ni dengan cucu2 nenek ni?dengan jala semua?"
"ni nak buat belacan la"
"ooowwwhhhhh"..............................ok aku ngaku aku tak paham maksud nenek ni.cam biasa aku mengiyakan jek lagi.hehe



then aku balik bilik laaaa...solat asar then ajak adik aku pergi lak.baru dia teruja bila aku kata kat luar sejuk sebab ada angin.tadek laaa duduk dalam bilik dengan aircond jek kan.sengal tol.


time ni kitorang buat kerja gila cam orang lain buat laa bila sampai kat tepi pantai....haaaaaaaaaaaa apa dia kalau bukan ni ha..pics yang aku snap...
















haaaa shinchan..ekeke....eh eh chah nama ko pun ada?....ewah2 ann and TTT aku pun tak lupa korang taww



ok ni pun semua nama gengblogger yang selalu komen kat blog aku and join chat kat kapet GB...weeeeee......razi enjelina jolit ZE Biel TF Mr Rulez and Fid



then kitorang blah sebab da nak maghrib.on the way tetiba nampak lak buaian..alalalallala dah lama rasa tak main..hehe lepak lak jap kat situ





eh eh kucing kurus...saja kan nak menumpang empat kaki dalam pic aku



haaaaaaaaa pas tu aku snap pic ni lak..hehe




ok read carefully...BAHAYA KELAPA GUGUR.....bukan kepala ok...kalau tak dah lama aku "abah,jom kita cari resort lain"







pas tu balik bilik mandi solat semua then aku pun tertiduuurrrrrr...pas tu aaihhhkk bangun lak sebab tak solat isyak lagi and perut meronta2..(ni word fav si shinchan aka SR) sebab lapaq lapaq...pas tu makan pas tu online pas tu update blog.....ok sekarang sama2 kira ada berapa word pas tu dalam perenggan ini?ekekeke....=p




k laaaaaaaaaaaa wehhhh nak tidur....seperti biasa aku tak study..malas!...poyo jek bawak buku segala..belek nya tak juga......



hope you enjoy it!






p/s: terforgot nak bagitahu awal2 yang entry kali ni panjang sangat aku rasa.tahniah and thanks siapa2 yang berjaya menghabiskan bacaan untuk entry ni tanpa semput...=D