Tuesday, April 27, 2010

Can You Help Me? (T_T)

salam.


eh eh do you realize what emoticon that i have put for my entry title?

ha da lama kan emoticon cam tu just now baru rasa nak guna.hi hi..ok saya lambat.harap dimaafkan.


macam ada entry i yang dulu(tah entry yang mana tah tak ingat) yang pasal emoticons tu kan(ok ann aku sure ko pernah baca entry tersebut) tapi i did not put this emoticon.so kira yang ni yang emoticon baru yang maybe i akan guna gak untuk next next entry..he he welcome to the club emo!


nak kata emoticon tu menunjukkan i sedih sangat pun tak.nak kata happy lagi la jauh terpesong kan.ni kira boleh diguna pakai apabila kita ingin meminta pertolongan..eceh buat teori sendiri dengan jayanya..yeahh



EH APAKAH AKU MERABAN MENGARUT SEMUA BAGAI NI???



ha tu la asal you all tak stopkan i??ish ish isshhhh....cam dalam drama pendekar bujang lapok lak.he he he...ok ok dah dah.!


haaa actually i wanna ask some help...or could it be called a favor?..hurmmm entah laa..i have a problem in school.some regular or normal problem that i have been through since 2 months...(ceh baru 2 months kot kecoooohhh!!)


ah biar la.da ni blog i.suka hati i la kan...huh!..(marah kejap)


hmm macam mana ek nak bagi budak2 ni dengar cakap cikgu?i mean cakap i la...sometimes mereka2 ini boleh mendengar kata..but mostly.....hampeh...hi hi...ye laa kata budak2 sekolah rendah kaannnn


tah la maybe i am toooooooo kind dengan dengan mereka kot...i bukan reti nak tinggikan suara bagai ni..kalau i marah i akan tunjuk dengan perbuatan..contoh?rotan!!..


hmm tu pun mereka still tak dengar kata...



if there is some other way......guna cam reverse psychology ke?ada tak?share la plzzz


eh tapi mereka kadang2 melucukan juga kan.if kamu semua pernah baca entry2 i yang dulu..ha ha ha nak gelak kuat2 lak bila ingat balik.....







p/s: ok i kan ambil psychology course dulu..ish ish isshhh perlu ke nak buat gaya pendekar bujang lapok lagi ni?








5 comments:

~ Ann ~ said...

YA! aku ada baca.. ni hah link dia.
http://lakarankertas.blogspot.com/2010/04/emoticons.html

Ececeh, melebih lak aku..haha :))

Hrmmm, nampak gaya, tak boleh tolong la den. Silap haribulan rosak anak kecik tu kalau style approach ko ikut idea aku..

Tp aku confuse jugak, Idea aku salah ke, ko yang slalu salah faham n salah tafsir idea aku tu ek??

chah~ said...

haha.. jd cm diorang.. msuk skali alam diorang.. best kot layan.. hahaha

butterflies Lovers a.k.a aZzA said...

budak2 ni xleh nk ajar keras sket, kang nnti jadi lagik degil..tapi!! kalo jadi baek sgt, dorg lemak. rotan pon xjalan ke? ha!!! my cousin cikgu, try konon2 amek pic diorg. then ckp, "cikgu amek gmbr nih bg kat guru besar. sape degil, teros kena denda dgn guru besar.."
dia dh buat, menjadi..hahaha funny sgt~

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

hurm melalui pengalaman dua tiga hari,aku guna dua kaedah yang pertama kaedah ugut dan yang kedua kaedah pujuk.

kebanyakan budak aku dapati diorang susah nak fokus so cuba selalu tarik perhatian mereka.

~Sinari harikU~ said...

lalalala~ most of us kan pernah lalui zaman tu...cuba selami apa yang kita nak dulu n apa yang diorg mungkin mahu sekarang...tanya kanak2 sebaya diorg tentang perkara ini juge. tapi jangan tanya ur student, tanya student yang sebaya diorg but luar dari ruang lingkup u punya sekolah...maybe anak sedara, cousins, siblings(kalau ada yg kecik2 g)...n so on...listen to their opinion...u'll surprises with what will they say....:-)

sometimes, kids idea is great...huhu