Thursday, May 27, 2010

!@*%&^#*$ episode 2

salam.



sorry...i'm moody today....i mean the whole day...

there's sooo much feeling that i don't know how to say it...how to express it...even though i have my own blog which i can say out loud whatever i want but....i guess it is just not enough..:(



yup i admit it...i feel like being damn knocked down and give up to get up again...






be gone for a while...


i'll be back whenever i feel like i'm ready..


thanks to my lovely readers and bloggers and friends and family...









p/s: .. .. ..... ... .... ..... ...... ... . . . . . . . . . . . . . . . . . .



Sunday, May 23, 2010

What A Day :-)

salam.


ok first of all i wanna say thank you to 'anonymous' which has told me the tagline that i have put in my previous entry was not for MTV's but channel V's...heheh sorry yeee i memang selalu tersilap.


and one more thing thanks to Farah(you know who you are cikenot..hahha)coz correcting me about the fire drill things...heheh aku ngaku aku mengelamun masa meeting cikgu2 hari tuh..hihi


so what a day eh?


okeh aku cerita yang pasal semalam dulu eh.


bangun pagi pun dah nak dekat pukul 11am..mandi2 siap semua terus menghadap mende alah ni.konon2 nak sambung buat exam papers..dan2 ada bunyi tone dari hp aku yang menunjukkan ada message masuk.

"weh jom kua"

aku reply,"pukul berapa?"

"pukul 1230 ko boleh siap tak?"

aku reply lagi,"if 1245 leh tak?aku nak tolong mak aku masak sikit."

ceh padahal aku nak jemur kain.hihi hope korang tak baca laa blog aku yang ngumpat korang ni.hehe

"okeh 1245."


terhegeh2 laa aku jemur kain iron baju bagai semata2 nak keluar dengan mereka.tepat 1245 aku dah siap cun cun dah ni..heheh nak up skit diri aku kat blog aku sendiri.apekehal??


dan2 mereka datang tepat pada pukul 1 suku.hampeh nya janji melayu.dah cair compact powder aku.dah la aku tak secerah mana.haha time tu lak aku tengah syok layan movie sisterhood apa tah kat HBO.best gak woo..pasal BFF..perempuan laaa..ok lelaki sila ignore.


dah sampai tu pergi laa merewang entah ke mana2.mula2 teman kawan aku nak tukar hp sebab hp rosak.lepas tu aku cam biasa laa dah merengek kelaparan sebab breakfast pun tak makan.maunya tak nafsu lapar aku mengalahkan rimau.

"weh sini ada pizza hut tak?"

"ada.ha jangan ko kata ko lapar pizza lak"

"aah la weh aku memang nak makan pizza"..sambil aku gosok2 perut aku konon2 lapar yang amat.

"ha ye la2 jom2 kita g makan pizza"

yeaayy my friends you girls are the best!!


selalu cam dah jadi trend kan orang2 muda cam aku ni if pergi mana2 makan mesti nak snap pic kan??haaaaa sama laa cam kami semua ni ha..memasing nak mencapap ambil gambar.aku je malas.sebab???aku tengah kelaparan and tiada masa nak layan mereka ambil gambar.hehe focus pada makanan tuh aku..






gila ko salad kawan aku rembat.coleslaw taknak kalah tu.if boleh nak ambil semua sampai membukit coleslaw dalam mangkuk






ni apa tah kawan aku order sekali dengan salad tadi.yang large lak tuh.hambik ko.




ha ni pizza yang kami semua makan.apa tah.big fish king..haa cam tu la lebih kurang




aku malas nak tahu nama apa pizza ni.sebab aku lapar sangat kan.so apa yang aku order dan dipersetujui oleh kawan2 aku jek kira boleh a tuh.asal nampak gambar pizza tu cam mencairkan hati dan menambahkan lagi rentak gamelan dalam perut aku jek aku rembat.harga belakang2 nya kira.

hehehehe dahsyat eh.kalau beratus2 harga dia macam mana????erkk??



aku makan senyap jek,tak bercakap apa pun.kawan2 aku yang lain ni ha busy jek nak ambil pic laa...seorang lagi busy dengan hp dia yang ada dua tuh.duk message2 jek dari mula sampai pizza sampai aku dah habis bedal pizza 2 keping dengan salad dengan mushroom soup dia duk rlek lagi main2 message.isshh3...


aku memang sorry laa aku cakap awal2.if aku tengah lapar mendadak jangan laa kacau aku.aku memang focus nak memenuhkan perut.if tak,tiada laaa tenaga nak berjalan2 lagi kaannn??hihi


memang kenyang gilaaa sioott perut aku semalam.sampai nak pecah perut.tu pun aku still mengidam nak makan aiskrim mcd lagi tuh tapi......sabar2.nafsu tuh cik miss oiii...


dah balik rumah rehat2 jap lepas tu ambil mood yang cam hape tah sebab nak buat exam papers untuk my kids...hehehe sorry yee anak2 cikgu ni suka enjoy2 dulu baru nak buat exam papers.
(padahal hari2 mengadap laptop ni buat nya tak juga kan?)


at last....dah siap semua 6papers...lagi satu jek lagi ni haa...haiyaaaa wallawehhh malasnyaaa sayaaa.......



tolong doakan saya supaya dapat menyiapkan 1 jek lagi paper malam ni.paper quran.




can anyone tell me what's the name of the latest pizza??and the name of the second pic??aarghhh.....teeeeeeeeeeeeeetttttttttt...





p/s: eh asal semalam punya cerita aku buat untuk entry hari ni????




Wednesday, May 19, 2010

Forgetful or Amnesia? :-(

salam.


fuuhhh so exhausted for the last 3 days.on monday i had a teacher's day celebration.with a lot and full of activities..competed between teachers and students(yeaahh as usual la kan)..i had to sing on that day with other teachers...soooo happening.hehe import Rossa tu..kehkehkeh funny..=p


on tuesday i had class as usual.in the morning we had a gotong-royong together and said that we had to practice some fire training???ape tah...


today i ..i mean we had a game because on monday we couldn't make it coz of the unbalance weather and raining a lil bit.cewaaahhh..actually it was not really raining but yeah kids right?


so we had a lot of activities together.yeaahh i admit it.it is really fun when you have something with kids..jeng3 something??..hehe when you guys be a teacher then you will know it..bla bla bla...


during break time,i was on the phone with my ex schoolmate.he called me and we were talking about everything.whats going on in school today,how were the teachers,the kids,.and we talked about our old teachers.


ok this is my problem that i think its not as big as big apple(eh eh merapu) but then i was thinking..yeaahh am i forgetful or i have an amnesia??errk??


i don't really and can't remember my teachers when i was in primary school.compared to my friend,he remembers a lot.all the memories that he and his friends had was awesome.like he has graduated yesterday from school.can you imagine???


he still remembers the teacher's favorite food,the house,how the teachers punished him when he couldn't make the work done,how he has been hit by the teachers,and so much more(eh like MTV's tagline)


me?hmm...i can remember a little...i was a prefect since standard 4...stood on a chair when i couldn't make the maths questions...my math textbook had been thrown on the floor by my teacher..perghh garang seh.....there was a boy who liked me since i was 9.until i entered UIA..pergh lagi lama..


i had a phone call from a boy who liked me since also when i was 9...joined a competition like hafazan quran and nasyid in johor...joined a camp with seniors from high school...not much laa actually coz i was a quiet and kind and softhearted student..(errrkkk???muntah sekarang)


but....the thing is i'm worried about is...I CAN'T REMEMBER THE TEACHERS..EVEN THE TEACHERS NAME...........uwaaaaaaa :'(







perasan tak i hanya merapu sahaja di atas???







p/s: am i forgetful or amnesia????



Monday, May 17, 2010

Yeaayy!! =D

salam.



okeh okeh dah janji semalam eh nak update sempena hari guru.hehe i just letak pics jek laa lagi eh boleh tak?


*eh kenapa perlu tanya korang?*

























haaaa teka yang mana satu hazwan?hihi teka teki lagi eh










okeh enough said bebeh..hehe












p/s: happy teacher's day to all teachers in the whole world.happy teacher's day to me too..:-)


Sunday, May 16, 2010

Update! :-)

salam.


haaa nampak emoticon aku tuh?konon2 sangat gembira la sangat.padahal aku sangat2 sleepy sekarang yeee..dah pukul 6am ni.tunggu subuh baru tidur.kang sat g aku kantoi subuh siapa nak jawab?kamu semua??kirim salam jek la eh...


update ni campur2 dari hari apa tah aku kumpul semua bagai jadi satu dalam entry kali ni.sangat busy laa lately ni.exam papers,hari guru..eh eh wish kat aku cepat.hehe


kali ni aku nak share pics jek la boleh tak?aku sangat sleepy ni.dah puas menaip soalan periksa dalam jawi tadi.so nanti aku betul2 free masa cuti sekolah bulan june nanti aku update setiap jam eh?hihi









okay ni macam biasa ada anak murid aku buat hal...huh!




ni aku ada ambil MC isnin hari tu.kamu semua tengok eh.turn aku 35



tapi masa aku sampai sebenarnya baru turn 20.ni dah 25 tapi cam tak gerak2.hishhh



ni i was hanging out with my girls..ish3 cikgu2 yang lain.sila jangan tiru perangai ini.esok sekolah.hehe




minum starbuck kat sekolah.haaa terkejut kan??masa ni dah half air aku.



tak sampai 5 minit air aku da habis licin.sebab anak2 aku pun minum sekali.Frapucino.



tak guna gak sign ni.ada jek aku tengok orang buka bungkusan pakai gigi lagi.euuwwwww..



ha ni semalam keluar lagi dinner.teka air apa putih tu selain air soya?



my favorite.tapi yang ni tak best.hishh telan jugak laa dah lapar.pinggan pun tak menarik perhatian aku.huh!..haha



haaa for the first time nih...teka laaa aku yang mana satu dalam pic ni?









okeh tu jek la eh.esok sambut hari guru kat sekolah.aku update lagi eh?





p/s: malu siot ada orang wish aku happy teacher's day..heheh segan segan..=p


Wednesday, May 12, 2010

Hehehehehe =D episode 6

salam.



just a quick update from me...nothing much actually...



yesterday i asked my students in 1 Cerdik to do some drawing and coloring..and as usual they are soooo noisy when it comes to draw and color.coz i asked them,


"okeh hari ni cikgu nak semua lukis apa yang kamu semua pandai lukis.apa2 jek laa...rumah ke kereta ke taman ke kartun ke bunga ke".


ok when the word 'rumah' came out first then most of them drew rumah..ish3 cam tiada benda lain nak lukis..rumah was the same lak tu with his or her friend who was sitting next to him or her....aaiihhhhhhhh nasib baik kamu semua comel.hehe


then there was a boy,hazwan (i think i have said about him before in my previous entry) who was soooooo excited to draw and color.then suddenly he asked me.really comelnya question.



"ibu ibu,kena warna semua ke ibu?"

and i was like........."haaaaa hazwan panggil cikgu ibu ke?"

"eh eh hehe kita tersilap"......haaaaaaaaa

kawan2 dia yang lain,"weh asal ko panggil cikgu ibu?hahahha"..gelak ramai2

"aku tersilap laaa..haaaaa.hehe"..gelak malu sambil tutup mulut...olololoohhh..




aaaaiiiiiiihh it looks so sweet kan if a kid calls u ibu....cam.....ibu laaa...hehe












p/s: i have his pic but then its not really clear.if i get a chance then i'll put it here next time k..:)



Saturday, May 08, 2010

Yup.She :-)

salam.



hopefully by listening to this song will make up your day!



start with a smile peeps!:-)



i love this song!!!!!!!!!!!!!!!




i have been trying to search the real and official video on Youtube but then i failed.this is the best that i found.......
















she she she she.......=p









p/s: eh tak enjoy ek lagu ni?habis tu takkan aku nak letak lagu Justin Bielber lak?euuuwwwwwwwwww bwweeekkkkkk muntah hijau kang aku ni sat g..hahahhak=p



Thursday, May 06, 2010

Hehehehehe =D episode 5

salam.


haiii kamu semua...how are you guys?are you guys doing well?hope so..:)


haaaa hari ni aku sangat stress ok...hilang mood.emosi aku nasib baik boleh kawal...that was hurt actually...huh!

hmm entry kali ni aku nak story pasal anak2 murid aku ni haaa..aih banyak betul kerenah mereka ni kan?..hehe sometimes lawak gak kalau difikirkan semula.....


lately ni i have been so busy cam hape jek sebab nak siap semua marking papers bebudak ni..dengan stress bertambah2 dengan parents memasing..adoiihh..nanti kalau aku dah cool down sikit lagi aku story ek.......





hmm ni haa masa aku duk syok2 marking paper sirah ke PTI.kurang ingat lak aku..biasa laa macam2 jawapan kan..ada yang tinggal kosong jek.ada yang try gak jawab but still salah jawapannya..hmm bagus2.still usaha gak tu kan.hehhe


tapi...........ni haaa aku jumpa paper anak murid aku yang seorang ni..bagus tol jawapan dia ek.aku pun terus grab handphone aku yang ada 3.2 megapixel nya camera lalu and lantas aku snap pic ni...























haaaaaaaaaa kamu semua tahu tak baca jawi?tu semua jawapan anak2 murid aku yang dikasihi...adeehhh..boleh lak dia tulis TAK TAHU.ENTAHLAH dekat situ...


iisssssssssssshhhhhhhhhhh......tensi aku



sambil tensi tuh,dengan bertambah stress kat sekolah tadi,aku pun makan laa ni...sambil type entry baru ni...









hahahha hambek ko.nikmat tol yeee makan atas katil then boleh pulak buat posing aiskrim tu atas bantal yang aku selalu tidur and selalu keluar peta negara baru atas bantal tersebut..hahaha





*Ya Allah tenangkanlah dan tabahkanlah hati hambaMu ini yang lemah lagi hina...*










p/s: hope anak murid aku tak tahu apakah itu blog..ngeh ngeh ngeh..=p