Wednesday, June 30, 2010

Flying..:-) episode 2

salam.






i walked across an empty land
i knew the pathway like the back of my hand
i felt the earth beneath my feet
sat by the river and it made me complete


oh simple thing,where have you gone?
i'm getting old and i need something to rely on
so tell me when you're gonna let me in
i'm getting tired and i need somewhere to begin


i came across a fallen tree
i felt the branches of it looking at me
is this the place we used to love?
is this the place that i've been dreaming of?


and if you have a minute,why don't we go
talk about it somewhere only we know
this could be the end of everything
so why don't we go somewhere only we know?






Somewhere Only We Know by Keane








p/s: love it.i always wanna go to 'somewhere'.



Monday, June 28, 2010

Update! :-) episode 2

salam.




hehehhe update sikit eh.eleh sat g bebel.keh keh keh


update apa saya buat hari ini.....(esei UPSR)



bangun pagi dah 645am.ok sangat kelam kabut.mengantok.lambat.tak iron baju.sejuk.mamai.malas nak bangun.padahal dah tidur awal semalam.


berlepas ke sekolah (ecewah cam naik flight eh) pukul 745 am.ok bagus.cam sekolah itu my daddy punya.ekekeke


10 minit dah sampai.drive entah cam hape jek.laju sebab takut kena sound dengan pengetua.ehehe before dapat kereta saya seorang yang selalu datang awal ke sekolah.cam saya adalah murid sekolah.rekod bersih suci beb..hihi


since dapat kereta memang kejadah haram ah nak tengok saya datang awal ke sekolah.siap boleh singgah kedai no 7 (ini tok saya selalu panggil kedai no 7) iaitu seven eleven untuk beli kitkat.motif beli?masih dalam penyiasatan.


sampai di sekolah saya terus masuk bilik guru dan tulis pukul berapa ketibaan saya di sekolah tersebut.ok 745am tambah 10 minit berapa cikgu?


755am...ok tapi saya tulis pukul 8 am.saya bagus kan cikgu?alang2 genapkan pukul 8.hehe


kemudian perhimpunan diadakan.oh saya suka sebab boleh tengok muka2 ceria anak2ku yang cam benci jek ada perhimpunan pagi2.hehe muka memasing masih mamai.padahal dah pukul 8.hampeh la mereka ini.


kemudian (eh skema) kelas saya mula pukul 830 am.saya pun bersemangat masuk ke kelas tahun 2.tapi ada satu kesilapan yang telah saya buat.


saya termasuk kelas tahun 3.ok fine!cikgu silap ye.pukul 9 kan baru kelas tahun 3..aihh confuse sekejap di situ..



pembelajaran dilakukan seperti biasa.siapa tak bawa buku memang kena berdiri sampai habis masa.siapa tak siap kerja sekolah jangan harap nak menjamah makanan di pagi hari di kantin.padan muka kamu semua.hehe


sesi pagi habis pukul 930 am.kemudian (eh skema lagi) seorang cikgu ajak saya breakfast di luar.apakah maksudnya di luar itu?saya ingat makan di warung Pak Lah tu jek tepi jalan.rupa2nya.......

















ok fine starbuck.kami customer 1st yang tak malu singgah pagi2.



tapi takpe.memang saya tak malu.sebab saya lapar.hehe ni cikgu syira yang belanja.katanya ganti duit minyak kereta saya.yeay!!


tapi apabila minum dark mocha dengan kek noir apa akan jadi?ok muak.lalu kek saya makan 3/4 jek.air yang saya minum habis.











sayang nak makan yang atas tu.apa motif?entah.blur..



aktiviti yang selalu dilakukan semasa makan di luar ialah mengambil gambar.bukan gambar sendiri sangat pun.tapi gambar makanan.sambil borak2 kencang tak ingat sebab tiada customer yee nak breakfast di starbuck.semua belasah roti canai mapley.jadi suara pun tak dapat nak dikawal.maka sembang2 lah kami tanpa rasa segan.ekekeke



kemudian kelas saya bermula pada pukul 11am.jadi memandangkan kelas kami bermula pada masa yang sama,maka haruslah kami beredar segera demi menjaga nama baik sekolah.eh apa kes?mana ada orang tanya.hehehe



cara pemanduan saya memang agak luar biasa apabila dalam keadaan kelam kabut nak sampai ke destinasi.terutama sekolah.hehe jadi memang tepat 11 am dah terhegeh2 masuk bilik guru dengan minum sambil berjalan.ish saya kadang kala memang agak tak senonoh.sila jangan tiru.



yang peliknya sampai di dalam kelas saya rasa sangat2 mengantuk.sangat2.tak tahu kenapa.adakah salah dark mocha itu?adakah salah kek noir itu?entah.dalam penyiasatan yang malas nak selesaikan.eh cam ayat apa tah..


kemudian tiba waktu zuhur.saya ke masjid kerana ketiadaan air di sekolah.tak bayar bil agaknya.maka kami pergi lah ke masjid beramai2...



dah sampai di sekolah rasa lapar pula.makan nasi di kantin tapi tak sempat makan.just ambil jek sebab ada kelas pukul 2pm.hampagas.tak ingat lak tu.



dah habis kelas baru makan dengan malunya sebab mereka disekililing puasa rejab.aish bila saya nak ganti puasa ni.lagi dua hari jek pun.hihihi geng2 cikgu saya jek la yang tidak berpuasa.yes ada geng,ish tak baiknya la saya ni..



kelas saya habis pukul 330 pm.masa tu baru teringat yang saya ada bawa laptop bersama2 tapi baru nak on.ish3 busy la katakan..



kemudian saya on la FB saya.seperti biasa laa mesti dapat banyak notification sebab kawan2 saya comment kat status saya.saya pun reply laa dengan coolnya.kemudian saya buka page blogger.nak tengok ada tak kawan2 blogger saya yang update blog mereka.dah lama tak baca.



kemudian saya on YM.ok orang yang saya harapkan itu tak online.takpe la.mungkin dia busy.tak lama lepas itu orang yang ditunggu pun online.terus die meyapa "syg".hehehehe


kami pun berchatting2 la seperti biasa.sampai pukul 430 pm di mana saya kena mengajar budak baca jawi.jadi perbualan kami terhenti di situ.saya logged out FB tapi tidak YM mahupun email yahoo saya.kemudian anak murid saya nak pinjam laptop nak online.jadi saya bagi.



habis kelas pukul 5 pm.saya kembali ke meja saya.anak murid saya kata ada orang bagi message.tak sure lah message apa.ingatkan YM.bila saya periksa tak ada pun.kemudian saya check email saya.oh dah di sign out kan oleh anak murid saya.bila saya sign in balik,saya dapat offline message dari orang yang ditunggu2 tadi.oh mesti dia ingat saya tipu dia...



saya balik pukul 6pm.sebab online dengan orang itu dan borak2 dengan cikgu2 lain yang masih tak siap2 kerja mereka.sebab tak mahu bawa pulang ke rumah kata mereka.saya pun join la.balik rumah awal pun bukan boleh buat apa2.bosan.




sampai rumah saya solat asar lepas tu terus jek online.cam dah ketagih lak dengan sistem online ni.ish3 bahaya yeee anak2.adik yang ajak pergi pasar malam pun saya tak hiraukan.malas.tapi bila dia nak pergi pasar malam dengan kawan2 dia,laju jek saya nak suruh dia kirim soya cincau.fav air kalau pergi pasar malam.hehehehe



adik saya akan lagi suka belikan air untuk saya kalau saya bagi duit.even masa tu dia tengah pegang dompet abah saya nak ambil duit.ish3 saya dah lali dah dengan taktik dia tu.biasa betul.


dia suka saya bagi duit sebab saya tak akan mintak balance.lepas tu balance duit tu dia boleh beli macam2 sampai tak larat nak makan.haaa kan dah membazir.syaiton betul la.budak2....




kemudian lepas maghrib sudah sampai masanya saya tolong mama masak.selesai sudah.hehe tunggu abah balik untuk dinner bersama2.



sampai perenggan entry ini ditaip saya tak tahu nak buat apa dah.update status FB?dah selalu sangat.dah jarang buka page twitter,tumblr,formspring.tapi formspring tiba2 nak on.



nak upload pic yang tergendala semalam.hampeh la.dah tak rasa dah nak upload.cakap pasal pic ni ada orang itu dah buang pic dia yang saya suka tengok dijadikan profile pic dia.


hmm salah anggap la dia ni.memang saya tak suka perokok.tapi gambar tu tiada kena mengena even ada rokok.saya suka gambar tu sebab nampak dia nampak comel.biar la.....





so congrats la siapa yang dapat baca habis entry saya ini yang menyerupai ayat2 skema.hihi




saya update pun sebab ada orang itu suruh.eh tak sangka ada orang berminat nak baca blog saya.hairan...aww malu i tau.hehehe



ni tengah nak tunggu dia online dengan saya.rindu.tapi tak tahu la dia nak ke tak nak.sebab macam marah saya jek......erm









perlu ke penutup entry ni berakhir dengan kesedihan?tak tak...













p/s: eh saya tak bebel kan di atas?ok tak tak.saya tak bebel..~~lalalalalala~~



Thursday, June 24, 2010

Confused and Tension :-(

salam.


haaa dah sampai rumah.penat weh.cam hape jek penat.


aku ada bagitahu kan aku ada interview semalam.kalau berjaya semalam aku dapat 2nd interview hari ni.so aku dapat la 2nd interview tu.


soalan cam haram jek susah doh.bengang betul aku.yang 1st interview ok.apa aku jawab semua duk bantai gelak kambing memasing.hangin gak aku.mereka ini serious ke tidak nak ambil aku kerja?ecewaahh aku.hehe


yang second ni kan...adehhh buat aku tensi lak.aku memang serious sikit ah yang 2nd interview ni.konon nak nampak cam profesional la.lepas tu kan last session tu aku tanya la.adakah character aku tadi memenuhi dengan position yang dia nak tu.tapi diorang jawab macam ni haa..



"you should have read a lot"

"you must wear proper attire because this is a professional position"

"when we ask you in english you have to answer in english"




ok meh sini aku nak komen.


ok yang read a lot tu memang aku sangat mengaku la.aku read sangat sikit pasal uitm.hampeh tol.padahal aku tak suka uitm.ekekke


proper attire.masa dia bagitau tu.aku cam terus menjeling jugak la kat baju aku pakai tadi.baju kurung yang menawan semua jantina yang memandang.tudung pun sangat ok.tiada bling2 bagai.ok aku dah confused.makcik2 yang interview aku ni pun pakai baju kurung jugak.ke maksudnya aku kena beli kain lagi mahal????


yang answer dalam english tu.ok aku sangat yakin dan sure dan confirm aku memang jawab dalam fully english bila mereka tanya.kalau dalam malay pun aku jawab malay la.so mana bukti aku jawab dengan bahasa rojak???oh no......tensi2




aihhh macam2 kan.aku just bersyukur jek laa dapat 2nd interview ni.lepas ni tak dapat job ni pun aku tak nyesal mana.coz aku suka jadi cikgu!!










p/s: eh dah lama tak ngumpat pasal anak2 aku dalam blog kan?hehe sabar2..


Sunday, June 20, 2010

.........................

salam.




got nothing to say here.been really busy.all the papers are finally finished marking them.owwhh terrible laaa anak2 ini.



get all my things done before tomorrow.i miss school!!!!!!!!!!!!..yeayyy..........eh eh tetiba poyo.hikhik =p



dah siapkan everything nak p interview.aihhh.ish ish ishh jangan mengeluh yee...kalut lagi ada.



wish me luck for my coming interview and pray for the best for me.for my life. :)






ermm apa lagi eh?.........



























next month jangan lupa eh.a big day for me is coming up!














love you!....:-**





















p/s: eh tiada emoticon yee untuk entry kali ni.huhu


Saturday, June 19, 2010

Hmmm :-) episode 2

salam.



hehehe baru balik dari picnic ni.aihh panas betul eh.gelap ah muka aku.eh eh muka aku memang dah gelap pun.ekekeke



so sini nak share la ye.pics aku snap tadi kat pantai batu hitam.aihh memang betul banyak batu hitamnyaa..



aku buat ni sebab ada blogger yang merajuk dulu aku tak buat ni untuk dia.hheh aku lupa ah azza and cik ai.hihi



ni kira tebus balik la yeee...ada gak yang tambah sikit2.haaaaa apa dia..jom2














































haaaa nampak tak?cik ai,fida,azza,gooseberries,alin,ikhwan,farah,nis.hehehe





ni ada yang special.requested semalam masa join kapet GB setelah sekian lama.hahha















haaaaaaaaa ZE.....dia nak suruh aku lukis besaq2.dah habis besaq dah ni weh.aku tak reti aih nak lukis besaq mana dah.sure helicopter lalu lalang pas ni nampak nama kau dulu ZE.hehehe






haaaaaaaaaa siapa2 yang konon2 tak puas hati tu kan.konon2 nama dia aku tak lukis atas pasir.ha jangan nak ngada2.dalam entry lepas aku dah lukis.korang jek tak sedar.huhu



ni klik sini untuk entry dulu2..







p/s: ok sambung makan coco crunch tanpa susu.hihi =p

Friday, June 18, 2010

Kino :-** xoxo

salam.



ok ni entry ke 3 kot hari ni.hehe



haaaaaaaa hambik ko.emoticon apa tuh?hehhe siap ada hugs and kisses lagi.aiyooo


hmmm ni ha.adik aku tadi keluar merayap merangkak dengan kengkawan dia.pas tu dia balik jek terus dia tunjuk kat aku something.and i was like....haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lama tak jumpa kamu siooottttttt!!!!!!!!!!!




ha apakah itu?




























eee comeynyeee tajuk dia.hehhe aiskrim2






haaaa ni ah komik kesayangan aku.i mean author dia lah.nama dia ZINT.orang cina.dari zaman aku matrik lagi suka komik dia lukis ni.jalan cerita cam sempoi bengong gak la.ekekeke lawak kotor pun ada.hahaha eh aku suci yeee =p




sampai aku last sem kat U,aku beli komik mamat cina ni.tapi bila dah balik rumah,kerja semua,busy bagai,aku dah almost forgot laa pasal yang aku pernah ada hobi mengumpul dan membaca komik ni.heeeeeeeeeeeee dah berbulan2 rupanya aku tak beli.hishh


so apakah kaitannya dengan Kino yeee miss fireflies?



hmmm Kino tuh adalah..............................................Kinokuniya.ehhe tempat biasa aku lepak and beli komik ni kat situ ah.waaahhhh syoknyeeeeeeeeeee.KLCC i lap u.kirim salam sayang rindu sama itu Cold Storage.hahaha sewel yeee kamu..



ada lagi 3 buah komik dia aku tak beli ni.tak boleh jadi nih.kena rembat gak tiga2 komik tersebut.dah macam budak2 lak aku.hihi










hmm tu jek ah bebel.sat g if ada type lagi.hehehehhe













p/s: yeee Kino next week kita peluk2 eh.=D