Thursday, June 24, 2010

Confused and Tension :-(

salam.


haaa dah sampai rumah.penat weh.cam hape jek penat.


aku ada bagitahu kan aku ada interview semalam.kalau berjaya semalam aku dapat 2nd interview hari ni.so aku dapat la 2nd interview tu.


soalan cam haram jek susah doh.bengang betul aku.yang 1st interview ok.apa aku jawab semua duk bantai gelak kambing memasing.hangin gak aku.mereka ini serious ke tidak nak ambil aku kerja?ecewaahh aku.hehe


yang second ni kan...adehhh buat aku tensi lak.aku memang serious sikit ah yang 2nd interview ni.konon nak nampak cam profesional la.lepas tu kan last session tu aku tanya la.adakah character aku tadi memenuhi dengan position yang dia nak tu.tapi diorang jawab macam ni haa..



"you should have read a lot"

"you must wear proper attire because this is a professional position"

"when we ask you in english you have to answer in english"




ok meh sini aku nak komen.


ok yang read a lot tu memang aku sangat mengaku la.aku read sangat sikit pasal uitm.hampeh tol.padahal aku tak suka uitm.ekekke


proper attire.masa dia bagitau tu.aku cam terus menjeling jugak la kat baju aku pakai tadi.baju kurung yang menawan semua jantina yang memandang.tudung pun sangat ok.tiada bling2 bagai.ok aku dah confused.makcik2 yang interview aku ni pun pakai baju kurung jugak.ke maksudnya aku kena beli kain lagi mahal????


yang answer dalam english tu.ok aku sangat yakin dan sure dan confirm aku memang jawab dalam fully english bila mereka tanya.kalau dalam malay pun aku jawab malay la.so mana bukti aku jawab dengan bahasa rojak???oh no......tensi2




aihhh macam2 kan.aku just bersyukur jek laa dapat 2nd interview ni.lepas ni tak dapat job ni pun aku tak nyesal mana.coz aku suka jadi cikgu!!










p/s: eh dah lama tak ngumpat pasal anak2 aku dalam blog kan?hehe sabar2..


No comments: