Sunday, August 29, 2010

3 a.m x_x

salam.




huuuu seram ah ni.3 a.m tau...


minggu ni aku balik kampung.3 hari 2 malam.nasib baik rumah tok aku ada comp sekali dengan internet yang tak pernah lambat.aku selalu lepas terawih,makan sikit2 lagi kuih muih,lepas tu dah terbongkang aku tidur atas katil.


faham2 laa kalau tidur kat kampung ni.kipas ni tak berapa nak penting sangat.pasal dah terlampau sejuk angin malam.so......tidur mampos la aku.


aku terjaga dalam nak dekat pukul 1 a.m. kot.ceh tidur mampos kebendenye aku.entah laa tetiba panas pulak malam tadi.aku bangun terus menuju ke comp.cantekkk ah.bangun tidur terus online.bukan nak berqiamullail cari hidayah ke apa....



tengah syok2 beronline berFB berTwitter berBlog berFormspring bagai, dalam pukul 253 a.m macam tu kot.aku dengar dah bunyi something bising kat dapur rumah tok aku.


aisehmeennnn....hati aku kuat percaya yang MEMANG TIADA MAKHLUK HALUS DI BULAN RAMADHAN.


so aku fikir apa lagi?PEROMPAK or PENCURI laaa.....


memang aku confirm laaa tak ada manusia lain yang berjaga dalam rumah tok aku selain aku yang tiba2 jadi kelawar sambil online.dah dekat pukul 3 a.m...


aku nekad aaa.off comp terus menuju ke bawah.nak tengok kat dapur.bajet cam aku berani gila.gelap pulak tuh.


*memang la sengal.dah kalau tak on lampu*



gedegang gedegang bunyi dia...tak nak stop pulak tuh.continuos....hishhhh aku cam....gila ke pencuri nak mencuri lagi bulan puasa ni?


oh lagi satu yang membuatkan aku sangat sure itu adalah pencuri sebab...dari aku kecil sampai ke aku dah besar ni rumah tok aku memang femes bab2 orang masuk mencuri ni.tak tahu kenapa...



aku pun apa lagi.............terus memecut masuk bilik kunci tidur.dah.tu jek aku ingat.



*************************************



pagi tadi aku bangun.tak dengar pulak mama aku ke mak cik aku ke tok aku ke bising2 pasal bunyi bising semalam.semua kelihatan cool sentiasa.aku dah musykil.takkan aku mengigau sambil berjalan kot semalam??




aku pergi dapur.*tak tahu motif apa pergi dapur padahal aku puasa*.alaa aku nak cek laa apa yang bunyi bising semalam tuh.




aku masuk jek dapur.aku dengar lagi bunyi tuh.sebijik macam bunyi semalam.aisehmeennn lagi laa aku.pencuri masuk siang2 ke??




sekali aku tengok....................................cesssssshhhhhhhhhhh aku tertipuuuu......abkjdbakfeafkeh





bunyi pintu bilik air kat dapur ah.ditiup angin dia akan buka tutup dengan sendirinya.....aiseeehhhh....gabra gabra...





ni sat g kalau depa tahu aku kena main acah2 dengan pintu bilik air ni mahu tebal muka aku sampai ke laut...ekekeke













p/s: terima kasih pintu bilik air kerana berjaya menakutkan aku malam tadi..huahuahua...=p







Friday, August 27, 2010

Morning :-)

salam.



bangun awal dah ni.selalu if cuti jarang aih nak tengok aku bangun awal bersemangat perwira macam ni.tehe hehe


semalam sebab petang dah tidur lama dah...sat g malam pun aku dah tidur kejap....sat g pukul 2 aku dah tidur semula.so banyak sangat sesi menidurkan diri semalam.so hari jumaat penghulu segala hari ni kita buat sesi membangunkan diri yeee...


sebenarnya aktiviti awal pagi ni nak sambung buat soalan exam yang tinggal half jek tuh.dah ambil dah buku sirah ni letak tepi laptop atas bantal...haipp sat g aku TERtidur nak kata apa??


so kita beralih duduk di atas lantai.haaa susah sikit kan nak lena..but before that,dah rasa lama tak update blog kesayangan,so tetiba ada idea yang bernas.


*tadek la bernas mana.jangan terpedaya*



nak share pasal kelambatan aku terhadap lagu2 baru...ekeke maksudnya aku tahu lagu2 baru yang selalu keluar dari radio2 semua tuh.tapi aku macam MALAS nak download nak letak dalam mp3 aku mahupun dalam hp aku.

nak tahu tak list songs dalam hp aku yang dah berkurun lama aku tak update??asyik2 lagu samaaaa jekkk..





1. Adrenalin - Faizal Tahir (aku punya ni)

2. Can't Be Tamed - Miley Cyrus

3. Everyday - High School Musical 2 (hehheeeeeeee disney gilaaa aku)

4. Extravaganza - Bunkface (semalam dalam kereta ada dengar lagu baru dia.apa eh?lirik dia ada sebut power..magic fever...something like that laa..apa tah tak tahu aku)

5. Selamat Malam - Faizal Tahir (one more time..aku punya gak ni)

6. Noktah Cinta - Hafiz AF7

7. Inilah Cinta - Akim AF7

8. Party In The USA - Miley Cyrus

9. Right Here, Right Now - High School Musical 3....(yeeeee aku tahu disney)

10. When I Look At You - Miley Cyrus




haaaa tu jek laa...MEMBOSANKAN kan?sikit jek 10 lagu..if dalam mp3 aku toksah cerita laa...banyak lagu2 lama kot..dari zaman aku sekolah sampai aku hidup kat matrik agaknya.saja dengar lagu2 lama ni layan jugak laa..




so any suggestion???nak bagi hp aku nampak alive sikit dengan lagu2 baru?


*tadek maknanya if aku ni dah memang jenis malas download*


eeehhh eh tapi boleh bluetooth kan??heheheeeeeeee cara transfer macam ni laa aku rasa paling heaven.


tapi sebenarnya aku prefer beli CD.sound pun gempak.ori...ermmm ikut selera memasing laa eh..:)










p/s: apa eh lagu baru bunkface tadi?adehh aku malas jumpa uncle google.mesti tengah tidur lagi.ekekke =p


Monday, August 23, 2010

It's Getting Smaller :-)

salam.



yup.smaller and smaller..


i'm talking about the world..




have you ever thought that this world is not small but is getting smaller?eh faham tak?


tak sangka kan?apa yang tak disangka2 yang membuatkan aku fikir macam tu?contohnyaa.......jap fikir sejenak...contonhya,



tak sangka kawan kita yang dari tadika dulu tapi sekarang baru jumpa..i mean dah nak dekat 18 tahun tak jumpa tapi aku still boleh ingat?aku ingat dah tak akan jumpa....ye la kata tadika...




contoh lain....




tak sangka ada orang lain boleh kenal kawan aku yang aku tak sangka2 dia pun akan kenal kawan aku.dia pula ada berkait rapat dengan si A dan ada juga berkait rapat dengan si B dan si
C..dan tak sangka dia tahu sedikit sebanyak cerita pasal kawan aku.dan dari utara sana boleh ada kaitan dengan yang tinggal di timur..haaaa faham tak??


*aku pun confius. apekejahanam aku type ni*



aishhhh memang unpredictable kan?













p/s: bumi dah semakin nazak.


Sunday, August 22, 2010

Reminder :-) episode 4

salam.




second entry for today..for lovely sunday..






life is not only full with white and black

it is full of colors..a lot of colors

maybe it was white when i was born

then as i grew up

i have painted it

and still...painting it...













p/s: yup.i love colors.you know that right?


Thank You :-)

salam.






thank you

so much

for everything..













p/s: i don't know.i just care..


Thursday, August 19, 2010

And It Goes....:-)

salam.




sometimes i feel...










sometimes i feel...








usually i feel ....










but lately.....most of the time....i feel...









and yes...most of the time...i will see and feel this...







then i feel much better..






and it goes again and again and again.....










p/s: always be the one to be blamed...

Tuesday, August 17, 2010

Crappy =D

salam.





hehe sebelum tidur ni nak update kejap yee.tengok tajuk entry pun tahu dah.apekebende tah yang sampah sangat sampai nak update ni..

















ni snap time before nak berlepas ke sekolah.minyak dah tinggal 3 bar....berapa jauh dah aku angkut kenderaan ni?1234 yeee....




confirm laa aku snap before aku drive kan?gila setan kau snap sambil drive.dengan simbol tak pakai seat belt nya bernyala2 non stop minta di stopkan secepat mungkin.














p/s: tak pernah pakai seat belt.sekian.sila jangan tiru.

Monday, August 16, 2010

Hehehehe =D episod 12

salam.



eh dah seminggu eh tak update?eleehh baru seminggu beb.bukan sebulan.kalau sebulan sat g ada orang jadi kurang waras.ekekeke.




nothing much to say here.just wanna put some pics and hope you guys enjoy them!



































adoihhh laaa.tolong laaa orang2 di luar sana yang cerdik pandai dan arif lagi bijaksana, terjemahkan laaa maksud gambar2 di atas.sekian.













p/s: sabar sabar...kau ni sabar la sikit su...


Monday, August 09, 2010

Transformation :-)

salam.


perghhh tajuk entry sangat tak boleh pergi yee (ayat baik dari aku guna blah).macam transformer gitu.ececewahh.aku suka bumblebee.chop2 chop panjang.aaaaaaa



sebenarnya aku terkenangkan.....ada laaa something dalam life aku.nak tahu?










masa sekolah dulu aku pergi balik sekolah naik van sekolah
kadang2 naik bus sekolah
kalau ada hal petang tu kadang2 balik dengan abah
kadang2 balik dengan bas
aku selalu terfikir..masa aku tengah tunggu bus dengan kawan2 dulu
masa tengah sibuk tengok jadual kat tepi kaunter
bila bus seterusnya nak sampai
nasib baik aku dan mereka duduk rumah area yang sama
aku terfikir..
aku tahu aku akan rasa susah masa ni jek
sebab nanti dah habis SPM
aku mesti sambung study kat tempat orang
jauh dari rumah aku
mesti aku akan naik bus juga
tapi takkan teruk macam ni menunggu dengan sesak orang ramai
sesak dengan asap kereta
bunyi hon bus,lori,kereta..
aku teringin nak naik train...


dah study kat KL
dah merasa naik putra,naik monorail,ktm,erl,star...
kadang2 naik taxi
tapi kan..masa tu pun aku terfikir....
aku tahu aku akan susah masa ni jek
tunggu bus macam membuang masa
sesak naik bus,train...oh lagi ramai rupanya umat manusia kat sini
terkejar masa sana sini
aku tahu aku akan rasa susah masa ni jek
kena hari2 jalan kaki pergi kelas
pergi lepak kolej kawan yang lain
pergi buat study group
pergi meeting
pergi perpustakaan... jauh..turun naik tangga yang amat....
even nak pergi photostat...hebat kan?
sebab nanti aku tahu
satu hari nanti aku akan kerja
ada kereta sendiri



dah kerja sini
alhamdulillah
dah merasa ada kereta sendiri
beli dengan duit sendiri
nama sendiri..drive sendiri..
sendiri punya tanggung
tapi masa ni pun aku terfikir..tersedar..terkenang
ada hikmah abah mama tak bagi kereta masa study dulu
aku tahu masa aku tengah fikir semua ni semula
aku tahu aku akan rindu dan terkenangkan moment itu
susah senang life aku
susah senang transformation hidup aku
yang........bagi aku.............unik
untuk aku jek..hidup aku.
bukan untuk kamu.







*oh itu bukan sajak yee anak2*












p/s: so amacam?kamu?ok? =D


Sunday, August 08, 2010

Reminder :-) episode 3

salam.


second entry for today.















EGO.that is the main word.











p/s: minimize the ego.


Sunday :-)

salam.



so sunday right huh?hehe suka aku bangun lambat if hari ahad ni.siap ah siapa yang kacau aku tidur time ahad pagi.mahu kena bebel dengan aku sampai ke malam.




aktiviti?ermm lepak rumah jek la.rasa macam rest gila if hari ahad tak merayau ke mana2.esok jek dah start kerja bersepah dan melambak.dang!




so memandangkan mood aku semalam dengan hari ni agak baik :-) , so entry hari ahad ni kita rilek2 jek eh.aku nak share pics.




dan JANGAN SESEKALI BERHARAP OR MENGANGGAP PICS YANG SELAMA NI AKU SHARE DALAM BLOG NI ADALAH DARI CAMERA GEDABAK.sekian.



pics dari hp aku yang murah yang 2 3 kali masuk hospital akibat keretakan tulang.ekeke.=p




































ha?bosan?memang la.siapa suruh tengok pics ni?hehe












p/s: raya tahun ni dah sangat lain bagi aku.

Saturday, August 07, 2010

Hehehehe episode 11 =D

salam.




the time now is 3:35 am...




okeh story sikit pasal anak murid aku.masa ni tengah mengajar subjek sirah.kelas apa?


kelas tahun 4....ok fine laa as usual aa tahun 4 ni agak famous dalam blog aku.


ada seorang murid lelaki ni.ok laa dalam entry lepas aku ada guna nama awang sebagai nama samaran kan?so now tukar jadi meon.


si meon ni agak lurus budaknya.tapi rajin dan suka bertanya dan suka menjawab juga.aish..





"cikgu,kena buat nota muka surat berapa cikgu?"

"tadi cikgu dah bagitahu banyak kali kan.meon buat apa tadi?"

*meon tengah blur kejap time ni.masih selak2 buku nota dia.bukan buku teks.ciss*

"tadi saya ingat cikgu bagitahu tadi tapi sekarang saya dah tak ingat"

"ok.tanya kawan muka surat berapa cikgu bagitahu tadi".....aih sebenarnya tadi kau main lawan pemadam dengan budak belakang kan.macam laa aku tak nampak.

"oh ok.kawan,muka surat yang mana?"

".............................. *C_L_K_* (please fill in the blank)

"nama kawan tu apa meon?kan ada nama"

"dah tadi cikgu suruh tanya kawan.bukan nama dia"

"............................. *J_H_N_ _* (fill in the blank juga)













p/s: sila berkelakuan skema dengan anak murid anda. :)



Wednesday, August 04, 2010

Be Real With Me :-I

salam.



entry kedua untuk hari ini.



penat berjalan.penat lagi.puas pun dah.



sampai rumah terus dengar lagu semalam.



















Real With Me


I'll never catch a shooting star
or call you out on who you really are
i know im not the one you wanna win
it's a losing game
so i'm losing it

and i'm surprised we got this far
with that barricade but i want more
i would be a fool to let you let me quit

and maybe YOU SHOULD JUST SAY SOMETHING
you havent rehearsed but that leaves nothing
along with me,you've neglected the urge to be real
real with me,
if i'd ask for one thing
just say I LOVE YOU
but i know you won't believe
TRUTH WON'T PASS YOUR LIPS
i know, stop pretending

i'm not susprised i let you in this far so it's
it's safe to say that i still adore you
I'M NOT THE ONE WHO STARTED THIS
and i wont back down
so keep pushing it
and on the day that you came undone
that day was the last day that i felt home
so i would be a fool to let you let me quit


And it was never about what you were not
but i dont know HOW MUCH LONGER I CAN HOLD ON








memang sengaja diCAPITAL LETTERS kan ayat2 itu.










p/s: yes.please....


Disappointed :-(

salam.





i feel disappointed with my..............what should i do?


a very good friend of mine told me this,







sayang, youre one good soul that I know. So humble, but superb in Arabic. Dont be sad. Fida lg teruk kena kongkong kalau ikut, semua tak boleh. Parent find it hard to follow our rythm. They always want the best for us. Having said that, tau tak deep down inside...we're still their loves one. They cried for us, unseen. Smile, because in our silent life, Allah is always there. Hidden things is there for us, that is promised by Him for our rainy and sad days in life...I remember, in my rainy days you always appear telling that its ok to be what I am. I always like your words. See, you be fine...Insya Allah, I know you will dear.







thanks laling.i owe you a thousand hugs :-)














p/s: terfikir.seketika.


Tuesday, August 03, 2010

Opposite :-I

salam.




aku yang semakin malu.semakin segan.untuk berceloteh.bebel di blog sendiri.



aku rasa malu dan segan.




kenapa?....."ko pk la sndri"





favorite sentence...no no....favorite quotation.















aku yang sekarang jadi begitu opposite.terima kasih.










p/s: .......................sambil dengar lagu Cady Groves.


Sunday, August 01, 2010

Kuekuatsheu =D

salam.



hai.di pagi yang sejuk hujan lebat ini pada pukul 1:45 am mari kita mengembara bersama Kuekuatsheu saya.


siapakah beliau?mari kita ikuti kisahnya.







katanya kepada saya dia mahu pergi ke shopping mall di sini.yang dia sangat teruja nak pergi.ok dengan itu makanya saya bawalah dia ke sana.plus,saya nak ambil handphone saya yang sudah siap dibaiki.



*lupa.handphone saya keypad kat tengah2 tu tak berfungsi dengan jayanya*



selepas agak teruja dapat semula handphone yang tersayang,jadi saya dan Kuekuatsheu mengambil kesempatan untuk men'snap'kan diri dengan aksi yang.............



*di parking lot atas shopping mall.maksud saya paling atas.atas mana?atas bumbung*


















kemudian katanya mahu pergi makan.lapar.yee kami pergi ke situ untuk dinner pada pukul 6:50 pm.































habis makan di situ.kenyang yang agak melampau.selepas Kuekuatsheu solat jama', katanya mahu pergi ke pantai itu untuk kali kedua.katanya mahu melihat bagaimana pemandangan pantai di waktu malam.yee saya bawanya ke sana lagi.



mari ikuti aktiviti pelik yang dilakukan oleh beliau.





































oh itu rupanya aktiviti beliau......waktu malam?ok fine..



saya pun terikut2 akan habitatnya...eh eh silap...habitnya..


*habitat adalah tempat tinggal haiwan yee anak2*






















ok fine.dia pun nak buat juga tapi lain sikit style nya.bagus2!












oh sekian pengembaraan bersama Kuekuatsheu saya.





bila lagi nak sama2 menyarung Converse idaman hati?hehe =p



















eleehh sebenarnya ni laa Kuekuatsheu saya.teddy bear merah.tiada dah yang serupa macam ni.tadi pergi usha dekat kedai yang sama pun tiada.ada yang sama warna merah tapi ada warna putih dekat telinga dengan perut teddy tu.eeeeee tak lawa kan?saya punya lagi lawa merahnya.hehehe





plus,i like and love red color!!












p/s: perasan tak?jarang kan teddy warna merah?la ni ada lak keluar teddy warna hijau dengan purple.tak suka hijau.euuww~~~lalala~~~