Sunday, August 29, 2010

3 a.m x_x

salam.




huuuu seram ah ni.3 a.m tau...


minggu ni aku balik kampung.3 hari 2 malam.nasib baik rumah tok aku ada comp sekali dengan internet yang tak pernah lambat.aku selalu lepas terawih,makan sikit2 lagi kuih muih,lepas tu dah terbongkang aku tidur atas katil.


faham2 laa kalau tidur kat kampung ni.kipas ni tak berapa nak penting sangat.pasal dah terlampau sejuk angin malam.so......tidur mampos la aku.


aku terjaga dalam nak dekat pukul 1 a.m. kot.ceh tidur mampos kebendenye aku.entah laa tetiba panas pulak malam tadi.aku bangun terus menuju ke comp.cantekkk ah.bangun tidur terus online.bukan nak berqiamullail cari hidayah ke apa....



tengah syok2 beronline berFB berTwitter berBlog berFormspring bagai, dalam pukul 253 a.m macam tu kot.aku dengar dah bunyi something bising kat dapur rumah tok aku.


aisehmeennnn....hati aku kuat percaya yang MEMANG TIADA MAKHLUK HALUS DI BULAN RAMADHAN.


so aku fikir apa lagi?PEROMPAK or PENCURI laaa.....


memang aku confirm laaa tak ada manusia lain yang berjaga dalam rumah tok aku selain aku yang tiba2 jadi kelawar sambil online.dah dekat pukul 3 a.m...


aku nekad aaa.off comp terus menuju ke bawah.nak tengok kat dapur.bajet cam aku berani gila.gelap pulak tuh.


*memang la sengal.dah kalau tak on lampu*



gedegang gedegang bunyi dia...tak nak stop pulak tuh.continuos....hishhhh aku cam....gila ke pencuri nak mencuri lagi bulan puasa ni?


oh lagi satu yang membuatkan aku sangat sure itu adalah pencuri sebab...dari aku kecil sampai ke aku dah besar ni rumah tok aku memang femes bab2 orang masuk mencuri ni.tak tahu kenapa...



aku pun apa lagi.............terus memecut masuk bilik kunci tidur.dah.tu jek aku ingat.



*************************************



pagi tadi aku bangun.tak dengar pulak mama aku ke mak cik aku ke tok aku ke bising2 pasal bunyi bising semalam.semua kelihatan cool sentiasa.aku dah musykil.takkan aku mengigau sambil berjalan kot semalam??




aku pergi dapur.*tak tahu motif apa pergi dapur padahal aku puasa*.alaa aku nak cek laa apa yang bunyi bising semalam tuh.




aku masuk jek dapur.aku dengar lagi bunyi tuh.sebijik macam bunyi semalam.aisehmeennn lagi laa aku.pencuri masuk siang2 ke??




sekali aku tengok....................................cesssssshhhhhhhhhhh aku tertipuuuu......abkjdbakfeafkeh





bunyi pintu bilik air kat dapur ah.ditiup angin dia akan buka tutup dengan sendirinya.....aiseeehhhh....gabra gabra...





ni sat g kalau depa tahu aku kena main acah2 dengan pintu bilik air ni mahu tebal muka aku sampai ke laut...ekekeke













p/s: terima kasih pintu bilik air kerana berjaya menakutkan aku malam tadi..huahuahua...=p







1 comment:

Kuwe said...

Itulah. Anak orang bandar macam ni lah. Dah besar baru nak rasa semua benda tu.

Heh.