Thursday, September 30, 2010

Nyam Nyam =D episode 4





salam.


entry ni macam biasa aku letak pics pasal makanan la kan.sat g korang cop blog aku ni blog mempromote makanan lak.bukan yeee....



selain pics makanan aku ade letak pics yang entah apa motif tah aku ambil.bosan2 kot.


semua ni berlaku di Kota Bahru dehh...ececewaahhh nak try kecek ni weyyy








MARS ni makin famous amos eh kat blog aku.roti kuning tu best.yang lagi 1 tak best.aku buang.




aku diajar guna duit kaler ni jek.lalala~~




kuku macam ni dah kira panjang melampau ke?




ok ok ini memang kebetulan ye.kaler sama.pink is my fav color but it is not my main color


main color ialah merah hitam pink purple.tapi lately ni aku tiba2 dah tersuka kaler putih.since pakcik aku belikan baju kaler putih dari Korea.trend eh?


*tak ada kaitan langsung cerita pasal fav color sekarang*




ni pun gambar tak ada tujuan.next next






err....blur eh pic ni.bawak bus cam hape jek




indah kan? :)




asyraf ni mesti hot =p




nasi air.1st time makan.jangan nak gelakkan aku lah.hish.




comey dok slipa ni wey?




aku tak makan satay.akak ni order jugak.aku makan nasi impit jek la




teka air apa ni.even soya is my fav tapi itu bukanlah jawapannya yee




hambik ko.dah 6 tahun aku tak makan nasi ni.teka cepat!




nampak tak?awesomeness tau.kau ada?eh silap.mu ado?yang McChicken tu abaikan.lalala~




aku ingat macam big mac.boleh makan half2.ceh.pecal leleh tak sekarang?ehem...




ok...gambar tiada sebab




ok dah aku nak balik dah pun






yang duit rm100 tu aku saja ambil gambar sebab duit tu jek yang berada di luar purse aku.bukan nak berlagak.sat g korang fikir lain.ye lah orang melayu ni susah sikit.sempit pemikiran.lain kali bagi luas sikit.so tak ada la sesak sangat kan..aku tahu la korang lagi berduit..





p/s: penat kot aku mengupdate blog ni.mu pahe dok?


Saturday, September 25, 2010

Nyam Nyam =D episode 3

salam.



just a quick update sebab aku penat.oh i mean it ok.ambil jubah nak convo punya pasal.makhluk2 kat hall tadi punya laah...............kau pernah ambil jubah convo?nanti kau tahu.


just put some pics here.




enjoy k..(enjoy ke?)







satu pakej.tadek maknanya aku nak pakai lipstick bagai












jangan order yang simple macam ni.tak puas kot makan







Daniel :)











nak lagi?some more?later ok :)







p/s: makan bila lapar.

Tuesday, September 21, 2010

'Wish' =D episode 2

salam.



hari ni first day start UPSR.so apa kena mengena dengan aku kan?

eh suka hati aku laa......hahaha


so semalam ramai2 laa mereka2 ini dengan gaya muka innocent memasing yang agak hipokrit sikit tu pergi minta maaf dengan semua cikgu2.


entry lepas ada kat sini.



antaranya lah yang sangat common kita dengar,



"cikgu,saya minta maaf kalau saya ada buat salah dengan cikgu"

"cikgu,doakan saya dapat 5A"





yang agak islamic sikit,



"cikgu,buat solat hajat untuk saya eh cikgu"

*ye lah ye lah*





yang agak seram sejuk gerun aku dengar,



"cikgu,jangan lupa baca yasin untuk saya "


"eh hassan!!! dah nak mati ke apa??"

"eh eh tak tak,sebenarnya nak suruh cikgu doakan saya.hehe sorry cikgu tersasul.berdebar2 sebenarnya nih"


*adeh overnervous pulaakk*






dah la...buat elok2.good luck.mmuaahhhh!













p/s: macam2 laa anak2 aku ni...

Nyam Nyam =D episode 2

salam.



baca yang part 1 kat entry lepas eh.scroll bawah ni jek ha..



lunch lagi kita yeee...hehehhe..tapi yang ni better la kot dari semalam.



















ok la tuh...


itupun aku lapar Baskin Robin lagi nih tau..












p/s: makan untuk hidup.

Monday, September 20, 2010

Nyam Nyam =D

salam.




kat sekolah ni.baru balik dari 7E.beli food nak lunch kononnya.


aku pulak ngegeh tiba2 boleh selsema batuk hari ni.padahal semalam sihat walafiat jek.tu la kes tidur malam on aircond sampai suhu paling rendah.


*cilakak*











diam ah....









p/s: pics aku jalan2 dengan bestfriend next entry aku update.


Friday, September 17, 2010

Malam Raya Attack! =D

salam.



wahhh aku dah kembali kepada happy mood.alhamdulillah.



jom2 layan video aku upload kat youtube.



click sini kalau nak tengok lagi..kalau lah kan.....MarkonahAwang










ni video masa raya.yang part 2 korang tengok sendiri la eh.malas nak copy paste sini.hehe













p/s: bersyukur raya aku lagi bermakna dari orang lain.


Have Been Getting Used To It :-)

salam.



dah lah.tiada entry emo dah.nak emo letak kat tumblr sudah.



**********************************************



handphone aku keypad rosak.dah sebulan.punya malas nak hantar repair.semalam pergi.siap half an hour.tapi problem lain pulak yang muncul.aku tak dengar suara orang yang aku call or orang yang call aku.


ermm..tak perasan kan.sebab tu jek semua dah jadi lain.

ahhh dah malas emo.tolong lah...


*cilakak*


*************************************************



tak pergi mengajar.bagus!duduk lepak rumah.dah macam tak reti nak handle problem sendiri.

upload pics semua kat FB.upload video yang suka ria di hari raya di FB lembap kalah siput.bertindak pergi upload kat youtube.

*lama tak upload kat youtube*


*************************************************



lapar.tak breakfast.degil..memang la.tu aku.sepatutnya hari ni (bajet la) aku pergi kedai fon semalam pasal hp aku yang......ok fne.dah jadi macam ni...susah aku nak keluar..

sepatutnya pagi ni aku jumpa bestfriend sekolah aku.lepas jumaat dia dah nak blah KL..fine.ponteng kerja and terpaksa cancel jumpa dia.sorry boon.

*mamat ni tadek blog.link FB pun tadek yang specific.cari dalam list aku.Lihin Hafizi.kalau nak kenal laa.nak flirt pun boleh.errr yang pon ataupun nyah abaikan statement aku ni*


dua2 aku melepas.sengaja melepaskan..aku turun KL nanti aku make sure jumpa kau.cam kita round2 KLCC cam hari tuh.borak2 tak ingat dunia...aihhh happy aku masa tu kot..


*patutnya tak payah susah2 type kat blog.text dia sudah*










selamat hari raya.maaf zahir batin.


kualiti gambar dari phone kesayangan.macam tu lah.time ni bersiap nak balik muar.










p/s: perlu ke minta maaf dalam blog?

p/s/s: tajuk entry macam tak kena dengan isi entry.*abaikan*.

Worst :-(

salam.




aku nak yang itu.

aku mahu yang itu.

aku sangat mahukan itu.

aku teringin nak yang itu.

aku impikan yang itu.

aku selalu nak yang itu.

aku dahagakan yang itu.

aku hajatkan yang itu.

aku nak...

tamak ke aku?

jika ada makhluk Allah yang bertanya

apakah hajat aku.yang paling penting dalam life aku..katanya lah.

aku cuma nak yang itu.








itu.













p/s: tak dapat.

Wednesday, September 15, 2010

Sux :-/

salam.








i don't want to be like them.either the rock,scissor or even the paper.


*even though i love paper*


coz it's sux.













p/s: macam tadek aktiviti lain.

Do You Love...?

salam.




it is complicated

i know you know this

you know i know this

we both know this

but what shall we do

none of us can break it

silence..

we know we cannot be together

and just now you replied "yes"

i know it and you know it too

why do we keep loving each other

if we know the end of the story

would be terrible,sad,down,hurt,disappointed,heartbreaking,left alone

but we.......still doing it

still having it..like no big deal...at all

just like we know we are not meant to be together

from the start

since you know i am not alone

since you know the truth

since you were about to know me

since you were getting to know me better

more than just a friend...

but are we doing now?

keep hanging...

so for this little moment

may i ask you

do you love....?

for real.....





dated: September 1st 2010













p/s: really?

Trust :-/

salam.



pasal trust.aku cukup berjaga-jaga dalam hal ni.orang2 tua cakap pantang la.siapa2 yang menghancurkan kepercayaan yang aku bagi kat dia ke,kau ke,kamu ke,mereka ke,its still important to me.no matter who you are.i don't even care.



and lately..and now...i don't feel like want to trust anyone right now..seriously.i feel like people around me are............pff..whatever.



i just need trust.your trust.her trust.his trust.everyone's trust.is it hard?


tell me.



i have given you my trust.for free.then what did i get?


NOTHING.



you just grabbed it and left it.just gone.without even say thank you.



no no...i was wrong.you stole it from me.you didn't even ask for it from me.and never give it back.how fast...



i am not saying that i regret with all you have done to me.because i don't even care about myself anymore.i'm used to it.i'll just let others control myself.like a robot.let them hurt me.i just keep silence.it hurts...all the time.




now i know.....it was not my fault.it is just your ego is strong enough to keep you from being honest with me.with her.with everybody.




keep on hurting yourself.because what i know now is...I DIDN'T DO ANYTHING.



i thought you were the one.someone that i can look up to.


now..i don't trust you.













p/s: tolonglah.

Monday, September 13, 2010

Ini Ucapan :-)

salam.



ehem ehem...



saya, Dr. Markonah Awang mengucapkan Selamat Hari Raya, maaf zahir batin kepada rakan-rakan yang berada di bumi.yang benar -miss fireflies, ISS-





sorry aku baru dapat line nak buat ucapan ni.faham2 jek laa line kat atas sana busy jugak para2 astronaut nak wish kat family memasing.




actually message ni aku send kat kawan2 aku.ekekek pas tu tak reply.bengong ah.haha




ni special untuk seorang blogger yang jeles sebab aku ada buat entry pasal makanan.beliau jeles sebab beliau terpaksa beraya di perantauan.aku harap kau baca la eh entry aku ni incik penembak.heheeee













p/s: dah,sekarang.aku.letih.aku.lapar.

Wednesday, September 08, 2010

Santai Sempoi =D

salam.



waahhh apakah entry aku kali ni?biasa laa pagi2 yang ceria ni cam malas kot nak type panjang2.tapi aku pelik ah.lately ni lepas sahur and subuh aku dah tak rasa sleepy cam dulu.kalau tak ni sekarang aku tengah mimpi apatah bangun lepas zohor kang la jawabnya....



maybe sebab ramadhan dah nak berakhir agaknya.....Dia suruh aku buat amal ibadat kalau dah bangun awal2 pagi ni.tapi aku.....hampeh betul la...sampai aku rasa cam "mana nikmat mengantuk aku ni merayau2 eh?"...



Dia suruh aku rindu ramadhan dah nak habis ni....betul betul..ye laa lepas ni bilanya entah aku nak bangun sahur semua kan.....



*eh eh tertype panjang*





ni entry bajet santai-sempoi-kepala-hotak-engkau.ekekeke....tengok pics jek la maksud aku.


































ehemm *sambil pakai cermin mata gelap keluar masuk court sebab kes cerai yang besar gila gaban tuh*





eh boleh transfer rupanya gambar ni :)













p/s: get ready nak fight dengan syaiton2 malaun tu jumaat ni sampai ke ramadhan tahun depan wachhaaa!!