Sunday, October 31, 2010

Must Read :-)

salam.


ermm sebenarnya kan.tak tahu nak update apa ni.ngee~~


i nak share blog yang i suka follow.follow dan baca.bukan semata2 follow tak reti bahasa siapa suruh follow kan.haha


tadi dah bersihkan dan dah buang blog yang selama ni i follow tiba2 rasa dah macam tak nak follow dah.tobat tobat.sebab..


-orang tu dah berbulan tak update

-penulisan dia makin lama makin hanyut

-tak ada topik yang best yang menarik perhatian i nak baca



haaaa lebih kurang laa macam tu ceritanya..bila dah buang rupa2nya tinggal 33 blogs jek yang best.so...i share sini eh



incik tembak

hami

makan2

buang duit

abe pavilion...mana eh mamat ni lama tak update..

porn la sangat

sifu..alahaii sifu..cepat la update

kecik..ni tak padan dengan kecik..




haaa sikit jek la eh.takkan nak letak semua apekegila kau kan.yang siapa duk menggatai buat private blog dia sangat hampeh la tak matang.


haa lagi satu.tumblr wani sama dengan i lah.hehe just background i punya kaler merah. :)



kenapa tah i guna i u bagai dalam entry kali ni.lagi satu.berapa banyak haaa laaa i nak guna.





p/s: goal keeper kelate...ehemmm...tak kira.nak tulis sini gak =p



Wednesday, October 27, 2010

Teringat :-I

salam.








teringat jek.hobi lama.dulu ni jek la hobi.nak suruh aku senyap.bagi jek novel ke komik ke.aku baca.aku diam lah.


baru beli masa pergi bercuti.baru baca sampai page 16.baca macam siput.aku pun tak sure siput pandai baca ke tak.tak tau dia baca macam mana.


dah dah jangan nak mengarut la wehh..




last night.sambung baca.kalau dah laptop depan mata.memang tak gerak2 laa ke page sebelah.duk statik situ jek la kat page 12.sambung sampai page 16 pun baca sikit tadi.tak busy sangat kan.


semalam sambil baca kedengaran lagu ni....dari laptop aku....ulang-ulang pulak tu....sebab setting player repeat aku buat on.










lagu ni.orang lain suruh dengar.kalau tak memang aku tak dengar.dulu2 suka la aku dengar...



d
u
l
u


sekarang.....macam benci.


bukan sebab lagu ni tak best.

bukan sebab wani nyanyi sumbang.

bukan sebab lirik dia bahasa rojak.



sebab....


tapi kenapa aku dengar lagi?


fikiran aku melayang untuk kali keberapa....tak sedar..



p/s: lewat ke?or sebenarnya memang tak pernah ada?


Tuesday, October 26, 2010

Berterabur Bersepah :-I

salam.

second entry..

yes anything that i want to say here.if i want to..


last weekend pergi jalan2...ada berapa orang jek lah yang tahu aku pergi mana kan.tak ada apa yang best memandangkan tempat ini dari aku kecil sampai lah umur boleh dipinang orang ni aku pergi situ.yang bertukar hanyalah floor mana jek aku stay.view tetap sama.


laut.


ha lagi satu.boleh online.sangat tolol bila mana aku lupa nak bawa laptop sendiri dan terpaksa berebut laptop abah dengan adik yang tak matang.so sekarang siapa yang tak matang?aku ke dia?


dalam keriuhan duduk dalam 2 bilik atau connecting door,aku jadi pendiam.bila malam jek aku jadi diam.bila siang aku menyetan..i mean in a good way.kacau adik,buli cousin,sakat nenek,teman pergi mandi swimming pool.bila malam,opposite.


sepatutnya kalau pergi bercuti kena happy kan?aku yang bising pun jadi khayal kejap.on the way balik rumah aku rasa macam kejap sangat.tak rasa pening,tak rasa sleepy,just rasa nak muntah.sebab semalaman tak makan.pelik kan?tak pening tapi nak muntah.


aih apa nak jadi ni markonah...


batuk aku tak payah cakap lah.lagi lah.sampai aku dah berminggu2 minum air suam jek.orang duk lepak2 kat warung menghadap pantai time petang,panas,order air berais.aku?horlick panas.cantek ah..


tiba2 aku rasa cerita aku macam berterabur.takpe.bm spm aku A1..biarlah tadek kena mengena pun..



tengah lepak tepi swimming pool.tengok budak2,bapak budak mandi.masa ni mood aku sangat-sangat ok lagi..



bila malam jek kan....kan........ermm...


online malam last kat sana.tidur pukul 4 suku pagi.aih..dah janji dengan mama nak breakfast sama2 kat bawah.rugi lah dah ada coupon untuk 4 orang.takpe.abah adik mama cousin kan ada.ganti aku.aku buat apa?


bangun tidur jek aku rasa nak tidur balik.bukan ke bangun pagi buka tingkap rezeki murah ke?ye lah tapi bila ada sesuatu terjadi pagi tu membuatkan aku nak tidur.tidur jek lah.konon kepala dah penat.memang penat.lama sangat online.


ok dah aku memang rasa cerita aku sekarang bersepah-sepah jek ni.mana intro,mana isi karangan pun aku tak tahu dah ni.belasah jek la.takpe.upsr aku bm penulisan dapat A.


malam online bilik hampeh.semua gelap.tahu lah nak beradu.aircond on tahap high.apa korang ni panas sangat ke?kenapa aku jek yang menggigil?teraba2 aku pergi touch suis dekat dengan meja sebelah katil.nak on lampu kat corridor.


bukak sliding door,bawa laptop sekali.perghhh cilake...ish mencarut pulak..angin kat luar lagi gigil baiii...ah lantak.aku nak cahaya sikit kalau nak online.sakit mata aku nanti.sweater tak bawa.aah bagus!


kat corridor line terhenti.aishh ngada ah.masuk balik bilik.sliding door aku tutup then off aircond.memasing dah tidur nampak kaki.panas.biar lah padan muka.


online punya online....sambil kena jiwa kacau...


ada seorang sahabat bagi 'penampar' kat aku..perghhh sakit sial kau bagi.menusuk.tak boleh nak tarik keluar ni.punya lah dalam.bercampur dengan tersentak.campur lagi dengan macam aku baru sedar.berkhayal jek aku kan....


dia sembur dengan ni,

"apa kau dapat kalau sedih?"

time ni memanglah...lambat kot aku nak jawab soalan ni...dah start dah.mata aku bergenang air mata..aishhh kau jangan la wehhhh.


"PANG!!!"

khayalan aku je ni.aku takut dia nak bagi 'pelempang' pulak sebab aku lambat jawab.terus aku kata...

"nothing..."


aku lambat jawab sebab aku lambat sedar.selama ni i haven't thought about it.kenapa aku lambat sangat nih????


"pandai kan kau buat orang menangis"

"kau menangis jek la"


since that night,aku cuma suka bagi response "ok", "k fine", "thanks".senang.diam dan mengalah bukan bermaksud aku yang salah.cuma nak jadi matang.makan dalam sikit siapa yang tak faham.



pergi shopping pun tak boleh nak tipu yang senyuman tu sangat fake.sebab tukang ambil gambar sangat teruja nak ambil.so tu lah senyumannya.penyedap hati si pengambil gambar.



p/s: yee aku tahu.memang bersepah.panjang tapi buang masa baca.dapat apa?nothing.

p/s/s: time siang shopping dah tak menyetan.letih.


Nyam Nyam =D episode 6

salam.


ha apa???ye lah aku lapar lah ni.



ngade....








Daniel =)



ni masa pergi bercuti dengan family.dah la tu.sat g meleleh segala macam cecair.....euuww


p/s: aku ok lah...

p/s/s: cousin aku dah cop theme blog aku ni pasal makanan,anak2 aku,gambar muka separuh...


Monday, October 25, 2010

Reminder :-) episode 5

salam.





READING BOOKS DOESN'T MAKE YOU A GEEK NOR A NERD.IT JUST SHOWS THAT YOU'RE A TYPE OF PERSON WHO IS WILLING TO OPEN THE DOOR OF ANOTHER WORLD CALLED 'IMAGINATION'





thanks to you.




p/s: i am.



Friday, October 22, 2010

Away :-)

salam.


ohh attention people!.


ecececewahh kau markonah.mengada2 kan nak buat announcement kat sini.hihi have been really busy lah.ada yang betul2 busy.ada yang buat2 busy.ada yang cari busy sebab nak jadi busy so jadi lah betul2 busy.faham tak?lantak kau lah.haha.


dah nak dekat akhir tahun ni kan?so final pun nak dekat lah.next week kot.aku terhegeh2 buat soalan periksa untuk anak2 tercinta.eleehh satu subjek jek pun.yang lain semua dah diberi siap.


eh rasa macam dah lama tak tidur lewat time2 cenggini.selalu tidur awal sebab makan ubat memang terus laju jek cari bantal lepas tu beradu.macam sleeping beauty.tapi aku bangun sebab mama ketuk pintu.bukan sebab kiss dari putera raja..huu~~


ohh dah melalut ke laut dah aku ni haa...tapi bukan secara berjemaah eh.ekekeke sorang2 jek pun...huu~~


ohhh haaa away kan?ye lah aku away kejap weekend ni.saja bagitahu.padahal aku seminggu tak update blog rilek jek kan.tadek orang nak kecoh pun.gila perasan aku.lalala


eh kejap.i was just wondering.....bloggers kan..if aku ke kau ke mereka ke mati,siapa yang nak bagitahu orang lain yang kita dah mati?


maksudnya macam if aku meninggal dunia,macam mana korang nak tahu eh?pernah terfikir tak?if kawan2 rapat tahu lah kot.kalau macam readers ke..kawan2 blogger yang lain ke...haaaa macam mana?...



p/s: take care :)


Wednesday, October 20, 2010

Damn Kegelian =p

salam.



okeyh kejap jek eh entry ni.eh eh silap.pendek jek eh entry ni.ni nak share nak luah kata2 adik aku malam semalam semalam.isnin malam.



"angah,dalam bilik air tadi ada lipas.dia tengok jek wawa kencing"


okehhhhh......FINNEEEEEEEEEEEEEEEEE...


tak perlu kot nak report aku benda2 damn geli siot cam tuh.aku tak perlu tahu.aku tak perlu dengar kotttt...



p/s: better check dulu dalam bilik air before kamu semua memulakan apa2 tindakan.*serious nih*

Sunday, October 17, 2010

Requested by Maher Zain :-)

salam.



haaa sebelum aku nak tidur ni.nak bagitahu something.


Maher Zain request nak follow aku kat twitter.jeng jeng jengggg


terkejut aku dowh.saja jek tulis kat sini.takleh tidur dah aku lepas ni.ekekeke



ni ha twitter account MaherZains.twitter aku tak perlu lah sebab kalau aku bagi sini pun bukan korang boleh tengok pasal aku buat private.ngeh ngeh ngeh.tengok dalam maher zain punya.dia follow MarkonahAwang...lalalalalaaa nak letak link jugak.ekeke..



*ah poyo lah aku*




p/s: zzzzzzzzzzzzzzzzzzz......................

Hehehehe =D episode 13

salam.


haaaa lama kan aku tak buat entry lawak anak2 aku.last bulan august kot.heee....


tak ada lah lawak sangat.saja jek buat2 poyos.







haaaa......korang boleh tolong buat caption tak untuk gambar di atas?

tak boleh eh?biar aku jek lah yang translate.hishh...

soalan aku bagi sebenarnya macam ni...nyatakan 2 kesan buruk dari sifat mengumpat..okeh jelaskan maksud soalan ni nak apa.

jawapan comel anak aku bagi.....shafiqah mengumpat firdaus.saya syak bahawa firdaus mengumpat aida.


okeh........ada kena mengena tak dengan soalan aku bagi???siap ada bahawa lagi ye.....tak tahan tol aku nak gelak time ni.boleh pulak nak main syak2 bagai..


tu satu siap.ni ada lagi satu...









haaaa reti tak nak buat caption untuk gambar ni?korang nampak simple jek kan.kek dalam tupperware.so???

ye lah tapi ada payung kan?aku tahu korang mesti ada caption yang lagi jauh kreatif nak buat or describe pasal gambar ni..tapi.....adakah minda korang sama kreatif or lagi kreatif dari minda anak2 aku?..jeng jeng jeenngggg



jawapan anak aku yang pertama.....

"eh cikgu hujan kat luar lah.tak kena nya air hujan tu kat atas kek cikgu"


ermm aku kira cam ada logik jugak laa...mengada2 pulak aku nak payungkan kek aku kan.



jawapan anak aku yang kedua...

"eh cikgu.yang cikgu bawa tu apa?kubur ke?"


aihhhhhhh...............


aku tahu lah kadang2 ada jugak orang letak payung kat atas kubur....


aku risau betul dengan kepala otak anak2 aku ni..hish..



p/s: aku tahu lama dah anak2 aku memang berseni.boleh describe yang tersurat dengan.....dengan.........


Saturday, October 16, 2010

Gambar Aku :-)

salam.



baru balik.penat.tiba2 rasa nak update blog.sengal tak?tah hapehape kan?


ada seorang blogger ni.kat FB aku selalu post kat wall aku.dia suka tanya pasal gambar aku.eh kenapa dengan gambar aku eh?stalker ke dia ni?gila ah!

eh eh bukan laaahhh...


dia concern ni.tak pun geram.sebab apa2 gambar aku upload kat FB mesti aku akan cropkan mana2 gambar yang ada muka aku.ekekekeke kira selalu nampak half jek.tak nampak full.


dia siap suruh aku buat satu entry pasal kenapa aku suka letak gambar separuh muka?half face?waahh!




ha ni laa nak cerita ni.sebab2 nya ialah....

-

-


-

-

-

-

-

-
-

-

-

--------

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-











------
-


kejap2..laptop buat hal....


-
--



------


-----



-
-
-
-



--
-



nak tidur lah...zzzzzzzzzzz....






p/s: best kan entry i ni wandy?tee hee hee...



Monday, October 11, 2010

Just The Way You Are :-)

salam.



wanna listen to a great love song?ecewaahh..hehe










ermmm....someone just asked me to listen to this song....and...it's great!


i mean the lyrics....hehehe


dia nak explain pasal perasaan dia kat i tapi dia malu.dia suruh i dengar lagu ni.alololololohhh.....heheh sweeeetttttt :)




p/s: thanks yee :)


Sunday, October 10, 2010

Nyam Nyam =D episode 5

salam.



ni nak cerita pasal makanan sikit.boleh lah ye.hehehe sebab sekarang mood lapar gila vavi.sebab aku tak nak ikut parents aku pergi jamuan orang kahwin tadi.so padanlah dengan muka aku yang cute ni kan.ekekeke



have you ever eaten at SUBWAY?haaa pernah kan?best kan rotinya!


lepas convo aku keluar jalan2.biasa lah konon2 melepaskan penat duduk berjam2 dalam hall semata2 nak dapatkan sekeping kertas tu ha.ceh.


pergi Tropicana Mall.hajat di hati nak tengok movie la konon2nya.last2 pilih movie Alpha and Omega.ceh.half cerita aku dah sleepy kot.siapa tah pilih.lalalala~~~


before movie start,aku makan2 dulu.hishhh lapar kot dari pagi tak makan.mahu tak mengamuk aku.kalau lapar jangan harap nak tengok muka aku yang manis jadi maintain manis 24/7.dah muka ketat dah jadinya..


so.....makan kat SUBWAY.hehe saja dicapital letterskan ayat SUBWAY.sebab best makan situ.ye lah dah lapar sangat kot.aku pilih,



wheat bread....ye kot tak ingat nama roti tu apa..

topping with tuna and cheese.....perghhhh sat g meleleh ni weyhh

add onion and tomato

with sauce chili and mayonis...





aarghhh lapar lapar lapar..........


ada tambahan aku beli.bajet ni konon2 buat desert laahh...kononnya...





chocolate chip cookiess........perghh aku peminat chocolate okayyy..apa2 lah yang related dengan chocolate....cake..roti..cookies..ice cream..air...donut..aahhh semua lah!




p/s: hampeh betul.cerita bagai nak rak pasal sandwich last2 pic nya haraammm tak ada.dah lapar sangat weyhh =p

Friday, October 08, 2010

New Stuff =D episode 2

salam.



ermmm.....hari ni kan.mood ok sikit kot.ye lah.takkan nak memanjang tak ok.iye dok?


just nak share somenthing.bukan pasal convo aku.bukan pasal lawak anak2 murid aku.ni benda lain.yang aku janji tu nanti aku buat next time ye.tak boleh cakap next entry.sat g tak terbuat dosa lak aku.


ada pula seorang makhluk ni request suruh aku buat satu entry ni pasal hal yang kitorang bincang dalam FB.gila kau.macam penting gila kan.tu pun kena hold dulu.


eh terharu kot.



yang entry dulu ada sini.kalau nak baca lah.taknak pun takpa.aku no hal :)



tapi benda yang aku nak share ni macam aku tak berapa nak excited sangat lah kan.orang yang bagi.dah tak ada choice.kena terima lah seadanya.bersyukur lah orang melayu kata kan.


ni kira macam transformasi juga kot.tapi bahagian gadget.














nak cerita sikit pasal hp2 aku.


aku start guna hp after SPM.member2 aku yang lain dah guna start form 3 lagi dah.time tu aku tak suka hp sebab aku fikir,


"dah semua pakai hp,siapa nak pakai telefon rumah dengan public phone?"
bijak tak aku?thanks.



lagi satu reason aku lambat guna hp ialah.....aku tak faham cara nak guna.nak2 kalau nak type message.ye lah.keypad no 2 ada abc kan.dah tu aku fikir,


"eh hp ni boleh type huruf a je ke?b dengan c camna nak type?kalau camtu boleh type huruf a d g j m p t w jek la eh?"

pintar tak aku?oh terima kasih.


aku tak pernah minta kot nak hp ni.after habis paper ekonomi,aku sampai rumah terus mama dah beli hp untuk aku siap dengan no lagi.yelah takkan hp jek kot.


so,terkial2 gak la aku nak membiasakan diri dengan gadget tu.masa tu nokia 3310 kot tak silap aku.ish time tu nokia 3310 ni dah kira femes habis.siap boleh tukar2 cover kegemaran.time tu guna celcom.013-94323......ekeke dah ada mek kelate yang beli no tu.dah 3 bulan aku tak top up.


masuk matrik jek ada offer campus zone untuk maxis.ingat tak?yang 1 sen kalau kita text kawan sekampus la kononnya.aku pun beli yang baru.time tu baru dapat hp purple yang kat gambar atas tadi.gedabak kau hp tu.


no maxis tu la aku guna sampai sekarang..


tahun 2008 aku beli hp yang nokia merah hitam tu.pasal aku suka merah.ngeh ngeh.time tu la aku beli no celcom yang UPAX tu.untuk U punya.sampai sekarang la no tu aku guna lagi..


kira dalam life aku dah 3 no aku pernah guna.yang kekal 2 no tu jek la.


yang gambar hp last sekali tu mama aku belikan.dapat rabu baru2 ni.merah jugak tu.ada kes sebenarnya sebab tu mama belikan.ngeh ngeh.yang tahu kes apa tu senyap2 sudah...


itu hp berry biru lah sayang oit.bukan berry hitam.next year i beli yee...ekeke


berry biru tu untuk no celcom.so yang nokia merah hitam tu dah jadi untuk no maxis.haaa...eh faham tak apa aku bebel petang2 nak maghrib ni?


yang hp gedabak tu aku simpan.tak tau laaa ada perasaan tetiba aku nak guna balik kan..banyak kenangan wooo...



semua hp aku mama dengan abah yang beli.aku tak pernah beli sendiri.hehe manja tak?:)




p/s: tak sangka aku dah start balik membebel =p

Tuesday, October 05, 2010

Jujur :-/

salam.



hari ni mood aku macam ni.entah.tak tahu mood apa nih.


even BANYAK gila benda aku nak share sini,tapi nanti dulu lah.tak sempat2 nak rehat secukupnya.


nak share pasal lawak anak2 aku buat kat aku,pasal aku convo last sunday,gambar2 semua....


aaaahhhhhhhhhhhhh...banyak sangat hal...selagi tak diluahkan kat blog aku ni,rasa sesak nafas.


even convo pun aku tak rasa excited mana.tak tahu kenapa.last weekend was shit guys....aku penat kot.the day yang datang sekali seumur hidup supposedly kena rasa happy la betul tak?


ini aku?....i was pretending like i was sooooo damn excited agaknya.....


if aku ada rasa mood happy,mood ok,mood merepek mengarut aku dah datang dengan jayanya,nanti aku share la sikit2...


thanks kepada makhluk2 yang sudi wish congrats kat aku..yang ambil gambar dengan aku...yang duduk sebelah aku time dalam dewan....eh lupa seat dalam hall memang dah ditentukan...cessh


ni bukan nak mengomel pasal convo sangat pun.pasal jujur.kejujuran.so aku layan jek lah lagu ni.kebetulan macam kena sangat kan....tapi tak ada lah kena sangat.


entah apa aku merepek ni.......












p/s: terpaksa layan lagu indon.