Friday, October 08, 2010

New Stuff =D episode 2

salam.



ermmm.....hari ni kan.mood ok sikit kot.ye lah.takkan nak memanjang tak ok.iye dok?


just nak share somenthing.bukan pasal convo aku.bukan pasal lawak anak2 murid aku.ni benda lain.yang aku janji tu nanti aku buat next time ye.tak boleh cakap next entry.sat g tak terbuat dosa lak aku.


ada pula seorang makhluk ni request suruh aku buat satu entry ni pasal hal yang kitorang bincang dalam FB.gila kau.macam penting gila kan.tu pun kena hold dulu.


eh terharu kot.



yang entry dulu ada sini.kalau nak baca lah.taknak pun takpa.aku no hal :)



tapi benda yang aku nak share ni macam aku tak berapa nak excited sangat lah kan.orang yang bagi.dah tak ada choice.kena terima lah seadanya.bersyukur lah orang melayu kata kan.


ni kira macam transformasi juga kot.tapi bahagian gadget.














nak cerita sikit pasal hp2 aku.


aku start guna hp after SPM.member2 aku yang lain dah guna start form 3 lagi dah.time tu aku tak suka hp sebab aku fikir,


"dah semua pakai hp,siapa nak pakai telefon rumah dengan public phone?"
bijak tak aku?thanks.



lagi satu reason aku lambat guna hp ialah.....aku tak faham cara nak guna.nak2 kalau nak type message.ye lah.keypad no 2 ada abc kan.dah tu aku fikir,


"eh hp ni boleh type huruf a je ke?b dengan c camna nak type?kalau camtu boleh type huruf a d g j m p t w jek la eh?"

pintar tak aku?oh terima kasih.


aku tak pernah minta kot nak hp ni.after habis paper ekonomi,aku sampai rumah terus mama dah beli hp untuk aku siap dengan no lagi.yelah takkan hp jek kot.


so,terkial2 gak la aku nak membiasakan diri dengan gadget tu.masa tu nokia 3310 kot tak silap aku.ish time tu nokia 3310 ni dah kira femes habis.siap boleh tukar2 cover kegemaran.time tu guna celcom.013-94323......ekeke dah ada mek kelate yang beli no tu.dah 3 bulan aku tak top up.


masuk matrik jek ada offer campus zone untuk maxis.ingat tak?yang 1 sen kalau kita text kawan sekampus la kononnya.aku pun beli yang baru.time tu baru dapat hp purple yang kat gambar atas tadi.gedabak kau hp tu.


no maxis tu la aku guna sampai sekarang..


tahun 2008 aku beli hp yang nokia merah hitam tu.pasal aku suka merah.ngeh ngeh.time tu la aku beli no celcom yang UPAX tu.untuk U punya.sampai sekarang la no tu aku guna lagi..


kira dalam life aku dah 3 no aku pernah guna.yang kekal 2 no tu jek la.


yang gambar hp last sekali tu mama aku belikan.dapat rabu baru2 ni.merah jugak tu.ada kes sebenarnya sebab tu mama belikan.ngeh ngeh.yang tahu kes apa tu senyap2 sudah...


itu hp berry biru lah sayang oit.bukan berry hitam.next year i beli yee...ekeke


berry biru tu untuk no celcom.so yang nokia merah hitam tu dah jadi untuk no maxis.haaa...eh faham tak apa aku bebel petang2 nak maghrib ni?


yang hp gedabak tu aku simpan.tak tau laaa ada perasaan tetiba aku nak guna balik kan..banyak kenangan wooo...



semua hp aku mama dengan abah yang beli.aku tak pernah beli sendiri.hehe manja tak?:)




p/s: tak sangka aku dah start balik membebel =p

4 comments:

kengge said...

uit penah gak pakai nokia 5610 tapi da jahanam...ha3...skang neyh da tuka angin pakai sony...hik3

JelinaJoli said...

hp gua semua org punya. mak gua. abah gua. paksu gua. adik gua. semua rosak gua kerjakan!!

Kuwe said...

cerita pung pang pung pang poong.
aku bukan ada nombor kau pong.
macam mana nak main msg morning gudnite ni.



kehkhe.

aku pernah pakai line TMtouch. rare kan?

hamzah ian said...

fuhyoo fuhyooo