Sunday, December 19, 2010

Let It Go..

assalamualaikum.

maksud let it go sangat subjektif.kita boleh ubah 'it' jadi 'her' or 'him' or 'them'.tapi yang aku nak bebel sini ialah bila kita guna 'it' ni merujuk kepada something or event yang kita cuba nak lupa kan.betul tak?tak kisah lah tuh.

bila ada orang ni cakap yang dia bangun pagi2 dia cuba jadikan hari tu ialah hari baru.lupakan yang semalam.tapi hakikatnya memang tak boleh nak lupa.bagi aku lah kan.makin lupa makin mengada-ngada dia nak statik dalam kepala otak kita.makin halau makin dia terhegeh2 nak ikut kita.kan?

so bagi aku lah.istilah lupa ni macam ni jek senang.kalau nak lupakan sangat kan.kau hantuk kepala kat dinding sampai kau di diagnose oleh doktor pakar otak yang kau mengalami amnesia.kalau nak lupakan kisah silam jadi retrograde amnesia.kalau nak lupa yang sekarang dan ingat yang lepas2 anterograde amnesia.

betulkanlah aku kalau silap.ini ingat2 lupa masa study subjek Clinical Psychology dulu.ye kot clinical...lupa dah.ah sudah amnesia aku nih.haha.

tu sebenarnya yang betul2 lupa.ye lah kalau dah sangap sangat nak lupakan semua benda.pernah dengar ni tak,

"you can forgive but you cannot forget"

see?jelas kan kat situ?nak tak nak kena move on jugak.this is life lah sayang :)



p/s: but u said u will never forget me kan?



3 comments:

Aujinz said...

just move on..
tapi perkara lama tetap dalam ingatan..

kembatolo™ said...

ecece,.. siap buat kelas amnesia skali. haha

cendera jiwa said...

tersentap.