Friday, December 24, 2010

Mystery? =D episode 3

assalamualaikum.

baru sampai rumah.kelam kabut ah weh.ni dah kira hari2 aku kena pergi sekolah ni.penat doh.isnin datang lagi.belum start sekolah dah macam2 kerja kan.nasib nasib.

lepas tu dan2 esok yang hari pentingnya.petang ni pulak tetiba nak demam lah apa lah.ngengada betul.aku pulak naik menyampah dengan diri sendiri.

okeh itu pendahuluan.haha.

misteri eh?pasal nama blog aku ni.miss fireflies kan.bukan lah misteri sangat pun.nak bagitahu kenapa aku guna nama nih.

aku pilih miss sebab memang sesuai lah dengan aku.perempuan yang belum kahwin.aku pilih fireflies sebab aku suka serangga kelip-kelip ni.ada cahaya waktu malam.ye lah kalau siang celah mana pulak nak nampak cahaya dia kan?

ibarat macam glow in the dark lah konon2.aku suka.kalau kiasannya aku tak pasti lah.maybe macam aku kot.bila malam baru aku menyerlah.bila ada orang mengadu masalah aku lah cahayanya.haa lebih kurang psychologist gitu.hehe.

sebab tu aku suka pergi i-city kat shah alam tuh.semua bercahaya dalam gelap.heee..kelip-kelip ni walaupun cantik tapi agak susah kan nak tangkap.aku cuba dah dulu.susah wookk.



entry episode 1 dan episode 2.
bukan pasal kelip-kelip.




p/s: selsema tapi sebelah ni ada ice-blended horlicks.cantek ah!





3 comments:

Aujinz said...

Cik kelip kelip..
nak sikit ice blended..
koh koh koh...


alaaaa.. misteri la sangat.. muahahahha..
nanti aku buat entri macam nie gak laa..

Kuwe said...

kahkah. cikgu ni mesti kena jaga koperasi kan?

aku ingat fireflies kau curi tajuk lagu. jangan pergi icity. ada hantu.

AliffZulkipli said...

assalamualaikum cikgu :)