Friday, December 03, 2010

Trust Is Not A Game.It's A Promise.

assalamualaikum.


i rasa since i kenal bloggers ni makin lama i rasa makin hilang trust i kat diorang ni.orang yang i selalu anggap dia lah orang yang i boleh percaya sekarang..pun sama macam orang lain.dah tak boleh dipercayai.memang betul kadang2 orang menipu ada reason.aku pun pernah menipu.cuma nak tahu sama ada reason tu valid ke tak.


terjadi ni semua kat i sebab setelah rakan bloggers lain yang kononnya trust sangat2 dah makin mengangkat menipu tu sebagai hobi baru diorang.lepas sorang sorang yang datang telah menunjukkan perangai sebenar masing2.


tidak pernah sekali pun i menganggap i lah yang paling sbaik,putih kat dunia ni.tak pernah sekali pun i merasakan i yang paling baik dan yang paling putih dari segala titik2 hitam itu.but at least i cuba sedaya upaya i untuk tidak menipu apatah lagi memainkan perasaan orang lain..again.at least i have tried.

entah la.since join dunia blogger ni.since kenal rakan2 yang i anggap dah semakin rapat.since dah pandai bertukar2 link blog.bertuka2 fb.YM twitter formspring...kalau advance dah bertukar no phone.i anggap kalau yang dah ada bertukar phone dengan i means that orang tu memang i dah trust.dah boleh dipercayai.dan memang i ikhlas nak berkawan.that's it.tak ada rasa nak heboh satu dunia no phone korang.even some of the people might still aware of those things.ye lah bagi no phone semua.i know.but again i take the risk.

menipu ni macam2 kan.menipu identiti sendiri menipu gambar masing2.menipu nama tu sama lah dengan fake id.menipu perasaan.menipu dalam bercinta.menipu dalam persahabatan. bagi i...trust itu adalah janji.bukan game.bukannya ambil kira siapa menang siapa kalah.itu semua berbalik kepada hati masing2.trust juga bagi i ialah ikhlas.memang kita tak boleh observe pemikiran diorang.kita memang sampai bila2 tak akan nampak tu semua.but we can observe it through behaviour.actions.


i cuba sedaya upaya nak ikhlas.nak jujur.buat satu perjanjian.but...apa yang i dapat?nothing...mungkin salah i ada di mana2 yang i still tak nampak lagi...ye salah i yang senang dan suka percayakan orang.memang risiko but if we don't try then we will never know.and now i know.

ye la kalau takut ambil risiko baik tak payah hidup.sometimes we must have the belief to trust.just for the right people...i guess.have to be more careful next time.


luahan hati aku dalam blog lagi satu.copy paste jek.yang bagi komen untuk entry yang dulu ni thanks ye.


p/s: dah tak tahu nak kata apa..





5 comments:

mie said...

uihh!!!
sampai kepercayaan hilang...

nazihahisa said...

apa jd dgn no tel awak tu?

Anonymous said...

mungkin ada sebab masing2. mmg menipu tu salah, x nafi.

kembatolo™ said...

frust eh?

jangan bagi kepercayaan pada mereka yang tak tahu menghargai. itu jek. pesanan ikhlas dari penaja yg tak bagi sponsor. hahaha

JelinaJoli said...

erkk! lu nih.... gua tempek wajah sendri ape kat fb. kecuali tokti punya wajah. itu lu pon tau bukan gua.


nombo pon gua mau? satgi gua miskol k