Friday, January 14, 2011

Hehehehe =D episode 15

assalamualaikum.

okeh baru boleh tenang sikit setelah macam2 masalah yang bila aku fikir balik memang entah hape2...ermm jom aku nak share cerita pasal anak2 aku yang darjah 1 ni.

ada seorang anak aku ni.lelaki.kecil jek orangnya.semua orang termasuk cikgu2 kawan2 dan family dia panggil dia Babang..haa sebab Babang ni selalu bahasakan diri dia abang.lama2 jadi Babang..hehe.aku suka suara dia.boleh jadi DJ aku rasa.lupa pulak nak ambil video dia main tanah liat tadi.

alkisahnya.aku masuk kelas Babang.tengah mengajar tu adalah latihan tu suruh warnakan gambar dalam buku aktiviti diorang ni.mereka pun warna laa ikut sedap hati masing2.standard lah tu.time mewarna lah paling diorang nak melompat2 keriangan.

tak sampai 5 minit,ada anak murid aku datang mengadu kat aku.


"cikgu cikgu,mambang kan dia curi pensil warna kita"

"ha?apa mambang?panggil dia Babang"

"ha ye lah..cikgu,mambang ni dia curi pensil warna kita"

"hoi nama kita bambang lah.bukan mambang"



okeh fine aku pulak yang pening nih..



p/s: aku teringat pulak drama Pendekar Bujang Lapok..jom2 bertapa nak jadi pendekar.haha.



3 comments:

ARC™ said...

jangan ambik gmba murid....x patuhi etika mengajar namanya tu. sebenanye student dilindungi hak privasi diorang

ParkAir said...

bambang pamungkas ke tu?

Aujinz said...

cikgu is cool..