Friday, February 25, 2011

Nota Cinta =D

assalamualaikum.

oh nak dekat seminggu eh tak update?mana ada habuk lagi blog aku.eh tapi memang tak berhabuk pun.tak nampak.haha.

ni nak cerita sikit pasal nota cinta aku dapat beberapa hari lepas.haaaa dari siapa?jeng jeng jeng..hehe.







haaaa iyaahh itu dia yang aku maksudkan.hehe comeyyy kan?bukan dari babang.dari budak perempuan.

time tu aku nak keluar kelas dah.tiba2 dia datang bagi kat aku.alololohhhh comeyy..kalau babang yang bagi memang aku pengsan terus.haha.

ni ha entry pasal
babang.





p/s: tolong fahamkan maksud referring site dan referring URLs.sekian.




Saturday, February 19, 2011

Semangat yang Hilang :(

assalamualaikum.

hi readers.update lagi eh blog aku.maaf lah blog aku ni kadang2 lama gila tak ingat kalau tak update.kadang2 kalau update tu mahu hari2 lebih satu entry nak update.it all depends on my mood.

so today i was hanging out at my house.then my friend called me.asked me out.erghh..it's already 6pm.i can't go out since i am staying with my family.it is so different when the time when you were a student.you just can hang out with your girls without asking a permission.no one will care about you.it was all depended on you.as long as you can take care of yourself.

semangat eh..lately i don't have any intention to do anything better in my life..i know its sucks.its like i lost everything when apparently i have everything.i feel like so depressed when i can't figure out what i want to do.who i will be.when i want to move on to the next stage.these questions keep crawling in my mind.

probably i feel stressed out about my job.so many things to do.when things got out of control,i just numb and look at them.which one should i start first?i admit it that i have been lazy to settle everything.it has been a while that i haven't cooked for my family.i haven't talked with my dad like we used to..i mean not really like all the time and everyday but..at least we have a little chat.

when i was writing down all these craps,my mum is cleaning up the kitchen,the drawers,got almost everything have been thrown away.so do you get my point?if not,you are well enough to waste your time reading this.

and i haven't gone out with my lil sister to watch movie or something.she will be taking PMR this year and so yeah.seems like she is busy too with all the schoolwork.and my elder sister is 3 weeks pregnant woman.Alhamdulillah.she and her hubby have been waiting for this sweet moment for 3 years.and she cried when she called my mum the other day.i will pray only the best for her :)

many good and bad news come everyday.and we don't know what will we get for tomorrow and so on.so get ready for something new in our life.i'm writing this because to remind myself that life is really tough.and i give my heart out in this blog so people can read and think and feel more appreciate the life that we have now.none of us are perfect but we can be the best if we keep trying :)

aku akan ok kalau aku jumpa cari balik semangat yang lari entah ke mana tu.i need something to warm me up.please..



p/s: kadang-kadang aku pun ada sesuatu nak dikongsi.cuma masih tak berani.



Ignore

assalamualaikum.



When you feel sad

When you feel bad

When you feel mad

When you feel left behind

When you feel all alone

You cry

You run

You leave

You take

You learn

You know

You realize

You look around

No one is around

Because they ignore you.



p/s: it's so normal.



Wednesday, February 16, 2011

Three Wishes :-)

assalamualaikum.

baru balik sekolah.tiba2 nak update blog.eleh lately ni suka sangat nak guna word tiba2.wadahell?

when i was lying on my bed,i was just wondering why don't i have a wish?at least three wishes.just for me.because i want it too.because i like it.or something that i really want to do and i really like to do..ermm.then i have figured out that i have three wishes.i think everyone has their own wishes.

yang pertama sekali ialah nak pergi menunaikan haji.mama cakap aku dah boleh dan layak dah pergi.nak register sekarang pun line panjang gila.mahu 4 5 tahun lagi baru boleh pergi.okeh yang ni semua orang Islam seluruh dunia memang wajib ada keinginan ni.kecuali kalau tak mampu kan?tak silap aku la..

yang kedua..dari dulu lagi (tak ingat lah dari dulu tu dari bila kan) aku impikan sebuah rumah papan yang tersergam indah dari luar dan dalam terbina dekat tengah2 sawah padi yang menghijau...yup.rumah papan.sebab sekarang sangat rare kot orang nak ada rumah papan macam rumah kampung tu.semua berlumba2 nak bina rumah batu la,duduk apartmen la..

i want something different and i want it to be different.sebab kenapa mesti tengah sawah padi?sebab aku baru pergi sana sekali...seriously.kat kuala selangor.itupun sekejap.and sebab pergi beraya rumah member.tak puas.aku kan cepat teruja dengan something yang aku baru pertama kali tengok,rasa,pegang,tahu..semua lah kan.hehe.

yang ketiga ni macam agak entah hape hape sikit.macam tak wajib pun takpe kot nak tunaikan.haha.tapi oleh kerana ini wish aku,so i don't give a damn.janji puas.ye tak mat bunga?

bila dah tercapainya impian membina rumah papan aku kat tengah sawah padi tu nanti,insyaAllah,aku nak ada someone bawa basikal dengan aku sebagai pemboncengnya dan bawa aku jalan2 menyusuri sawah padi...kalau ada angin petang sayup2 pun macam happy juga aku...:)

ye lah awal2 tadi aku dah inform kan.macam ngengada kot wish yang last ni.tapi aku suka.macam mana?dah siapa suruh kau baca sampai habis entry ni?..lalala *tak tau tak tau*




p/s: harus ke nak buat entry pasal ciri2 idaman or impian lelaki?..erkk!tak berbaloi ah.




Tuesday, February 15, 2011

Not a Spoiled Brat..:-)

assalamualaikum.


hai semua!wah macam greet kepada peminat2 gitu.pergh.nyampah.

sebelum terlupa.Salam Maulidur Rasul.nasib baik aku bangun awal hari ni.dah siap kerja sikit boleh pulak aku landing sambung tidur pukul 830 am.aish.jangan tiru2 perangai aku eh.

rasa macam dah berterabur pulak entry2 aku dalam blog lately ni.kejap2 happy.kejap2 moody.kejap2 share gambar.eh bukan kejap2 dah aku rasa.macam dah banyak sangat ni.kan hari tu aku ada cakap aku akan kembali membebel kan?

jeng jeng jeenggg..*bunyi doraemon keluarkan sesuatu dari poket depan dia*

okeh sudah2 lah tu merepek cik markonah oit...

nak cerita pasal anak nakal yang manja.woh!apakah?dah la anak nakal.lepas tu manja pulak.ngengada sungguh.nyampah.aku ke itu?opsss..

ye la memang tak dinafikan.aku ni memang nakal.jahat?entah la.tadek pulak aku rogol orang kan?manja?bukan tahap manja dah ni.gedik kot.tapi itu perangai aku masa sekolah.sekarang?oh tidak lagi!saya bukan anak nakal yang manja itu.ecece...

life aku sekarang banyak betul dugaan.it includes everything.sampai aku rasa dah penat sangat.nak capai apa yang aku nak.aku rasa macam dah berputus asa.rasa macam nak duduk rumah jek.tak nak buat apa2 dah.betapa tak produktifnya!

tapi kan..bila renung balik..fikir betul2 balik..dugaan susah sikit pun aku nak melenting kan?buat apa?apa aku dapat?nak compare zaman mama abah aku dulu.pergh kau.lagi susah dari aku.anak2 sekarang ni,termasuk aku la,senangnya kemain.semua nak.semua dapat.

kalau abah dulu.dengan pergi sekolah jalan kaki lagi.kecik2 tak dapat tengok arwah datuk aku sebab abah lahir jek arwah datuk meninggal sebab kanser.lagi susah woo nak sara hidup.tapi tengok sekarang?senang dah.dah berjaya.dah kahwin.dapat anak2 yang comel dan nakal macam kitorang.yang tak dengar kata..

berbaloi tak?

ermm..kalau mama dulu.sanggup tak sambung study sebab nak jaga adik2 yang masih sekolah lagi.pergi cari kerja.duit dapat bagi tok aku.suruh belikan barang2 sekolah pakcik2 aku.hasilnya?mak aih.semua kerja oversea kau!gaji beriban.cukup 7 keturunan.adehh...tercabar pulak aku bila dengar kisah susah diorang dulu2..

dah tu aku ni?apa yang tak cukup ni?errr...kasih sayang?dah jangan nak merepek.orang yang lahir2 tak ada mak bapak tu lagi sadis kot.aku ni kadang2 memang tak bersyukur kan?erghh..

mama abah dulu susah2 pun boleh jek berjaya.aku?yang cukup makan,pakai,tempat tinggal ni?tak boleh move on ke?

yup.i'm not a spoiled brat anymore...kalau spoiled pun at least aku pandai jaga diri lagi..:)




p/s: ha?tukar emo pulak ke entry aku?huhu.



Sunday, February 13, 2011

Bisu yang Tuli

Assalamualaikum.

If you don't scream it out,how can anyone hear you?

Expression?
Thoughts?
Silence?

Sometimes it should come along with VOICE!


p/s : cerdik betul.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Thursday, February 10, 2011

Otak Separuh :-/

Kerja bersama dengan setiap seorang satu otak memang akan jadi marvellous even tak semegah seriak mana.

Bila dah guna otak separuh dari yang telah dikurniakan maka jadi celaka!



p/s: masih kuat tapi penat.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Tuesday, February 08, 2011

Nyam Nyam =D episode 9

assalamualaikum.

iyaaahhh kerja dah beransur2 selesai.so macam ada satu kuasa power rangers kat situ bila tetiba ada mood dan semangat nak update blog.

tapi kalau tajuk entry aku macam ni,faham2 jek lah kan aku nak share apa sini.ye la saja aku nak bagi korang dimanjakan dengan gambar2 dulu dalam blog aku.next time aku kembali membebel normal.ha hambik kau padan muka.






itu strawberry milk shake dan mee goreng mamak (spicy) tapi tah celah mana yang spicynya aku pun tak dapat nak kesan.menipu gila diorang ni






memang trend eh sekarang.dapat aiskrim lepas makan kat wedding.lepas tu ada ABC,bubur kacang,cendol...waahh






ganti makan berdulang.makan berbungkus.mengeratkan ikatan yang terikat.




nafsu rimau menerjah dengan tanpa malu di situ...lalala




supper sambil bervoice call ym di handphone kesayangan :)




tetiba teringat kat UIA....uwaaaa :(










okeh ini silap upload.tapi letak jek lah.malas dah nak delete.lakonan keletihan.eh kenapa nampak muka half jek?...lalala



p/s: don't worry.i'm still here with you.i'm not dead..yet.thanks to you who are reading my blog and keep giving a cute comment.really make my day :)



Thursday, February 03, 2011

Potret Realiti :-) episode 2

assalamualaikum.

bila tiba2 dah berkali2 jadi kaku terpaku pegun depan laptop nak fikir nak update apa malam pagi buta ni,so rasa2 baik share gambar jek.style biasa seorang blogger nak update blog.kalau malas.letak youtube jek.kira update ah tu.

tapi kualiti tak ada lah ye.kena take time.so yeah ni jek untuk malam ni..























serious pelik jugak kenapa harus aku snap gambar calculator?helloooo...gambar lain tak pelik kot.haha.




p/s: aku beli choreo jek.dah tukar nama lain kot sekarang.korang beli apa eh kat Big Apple?