Wednesday, February 16, 2011

Three Wishes :-)

assalamualaikum.

baru balik sekolah.tiba2 nak update blog.eleh lately ni suka sangat nak guna word tiba2.wadahell?

when i was lying on my bed,i was just wondering why don't i have a wish?at least three wishes.just for me.because i want it too.because i like it.or something that i really want to do and i really like to do..ermm.then i have figured out that i have three wishes.i think everyone has their own wishes.

yang pertama sekali ialah nak pergi menunaikan haji.mama cakap aku dah boleh dan layak dah pergi.nak register sekarang pun line panjang gila.mahu 4 5 tahun lagi baru boleh pergi.okeh yang ni semua orang Islam seluruh dunia memang wajib ada keinginan ni.kecuali kalau tak mampu kan?tak silap aku la..

yang kedua..dari dulu lagi (tak ingat lah dari dulu tu dari bila kan) aku impikan sebuah rumah papan yang tersergam indah dari luar dan dalam terbina dekat tengah2 sawah padi yang menghijau...yup.rumah papan.sebab sekarang sangat rare kot orang nak ada rumah papan macam rumah kampung tu.semua berlumba2 nak bina rumah batu la,duduk apartmen la..

i want something different and i want it to be different.sebab kenapa mesti tengah sawah padi?sebab aku baru pergi sana sekali...seriously.kat kuala selangor.itupun sekejap.and sebab pergi beraya rumah member.tak puas.aku kan cepat teruja dengan something yang aku baru pertama kali tengok,rasa,pegang,tahu..semua lah kan.hehe.

yang ketiga ni macam agak entah hape hape sikit.macam tak wajib pun takpe kot nak tunaikan.haha.tapi oleh kerana ini wish aku,so i don't give a damn.janji puas.ye tak mat bunga?

bila dah tercapainya impian membina rumah papan aku kat tengah sawah padi tu nanti,insyaAllah,aku nak ada someone bawa basikal dengan aku sebagai pemboncengnya dan bawa aku jalan2 menyusuri sawah padi...kalau ada angin petang sayup2 pun macam happy juga aku...:)

ye lah awal2 tadi aku dah inform kan.macam ngengada kot wish yang last ni.tapi aku suka.macam mana?dah siapa suruh kau baca sampai habis entry ni?..lalala *tak tau tak tau*




p/s: harus ke nak buat entry pasal ciri2 idaman or impian lelaki?..erkk!tak berbaloi ah.




5 comments:

shark said...

wish luck untk suma tue..
maybe dapat kot impian tue..
cuma jgn harap wish udah:)

Aujinz said...

uuuuuuu... bahagianya... ahaks..

Sayidah Mu'izzah Kamarul Shukri said...

The wishes are your right.
Just do it if you are happy. =)

ARC™ said...

kalo ko pasan org2 yg berduit dia buat umah papan sebab kayu buat umah tu sgt2 mahal

gabanMorka said...

impian kecil aku dah terkubur, sama jugak impian sekolah

impian dewasa ni je hope menjadi

yeah!