Wednesday, March 30, 2011

Reminder :-) episode 9

assalamualaikum.




Cute guys make you crazy, hot guys make you drool, cool guys make you daydream. But funny guys make you fall in love without ever knowing it #TumblrSays





p/s: i already have the last one.thank you :)





Thursday, March 24, 2011

Tak Akan Kembali..:-(

assalamualaikum.


seorang manusia bernama lelaki
seorang penjaga bernama suami
seorang penyayang bernama ayah
walaupun jasanya tak sehebat ibu
walaupun pengorbanannya tak sekuat ibu
tapi dia patut dikenang diingati disayangi dihargai
sebagai seorang yang bernama ayah
sehingga sampai waktu dia tak akan kembali..



al Fatihah untuk ayahandamu.jasad yang terbaring kaku pagi tadi di masjid buat aku terdiam.lebih kuat rasa hati ingin menangis bila kamu mengucup pipi dan dahi arwah.harap kau tabah.aku tahu kau pernah harungi ujian begini sejak sekolah..



p/s: aku tak sekuat itu..




Sunday, March 20, 2011

Hehehehe =D episode 16

assalamualaikum.

fine fine yee anak anak.ini entry kedua untuk hari ini.sementara nak tunggu ikan siap dibakar,apa kata kita update blog dulu.kena cepat ni.takut sat g aura kemalasan muncul maka lonely lah blog aku ni.

macam entry yang 1st tadi,aku letak gambar jek lah.nak describe sikit2 tu ada lah kot.











apakesusah sangat korang nak tulis RABBIT ni???





what is this?pokceck?pokccck?




haa ye laah tuh puncack ehhh....






barua betol.tu belum aku snap yang tulis HORES lagi tuh...




sebut cemane nih???






ni tahun 4 punya paper.siap kau ehh.esok sekolah..ha siap siap!!!






p/s: kemalasan ke sekolah esok dan kelaparan menyelinap ke seluruh perut..adeh..



Nyam Nyam =D episode 10

assalamualaikum.

ok fine.baru ada mood nak on lappy dan update blog.tadi just mentwitterkan diri jek guna android.ehem ehem.haha riak sekejap.

okeh sebab aku lapar maka harus dan perlulah aku buat entry pasal makanan.bukan aku yang masak.banyak gambar diambil dari makan di luar.jom jommm..



























yang ni paling aku suka sekali.aiskrim roti..hehehe




p/s: baru activate balik fb..sama jek.bosan.jom tweet dengan aku MarkonahAwang.




Friday, March 18, 2011

Sudah..

assalamualaikum.

dah masuk hari jumaat.macam mana eh janji aku dalam entry lepas?ermm tak tentu jugak aku ni ehh..

aku masih di KL.balik rumah maybe sabtu.kerja pun dah banyak yang siap.maybe isnin datang nanti makin banyak kerja yang tengah tunggu dengan happynya...huh..

petang tadi kat astro @15 ada siar video dari group indonesia ni.aku tak layan sangat lagu2 dari sana.seriously.and tak ada kena mengena dengan kemenangan harimau malaya dan kebodohan mainan laser otomen ciplak.

just terfikir dan banyak kali jugak la aku nak faham maksud lirik lagu ni.sampai aku search kat youtube and nak letak dalam entry ni pun aku still tak faham apa yang dia nak sampaikan..









ok fine.still aku tak faham....tolonglah..siapa yang faham?bagitahu aku.apa yang sudah?



p/s: banyak benda nak cerita.can't wait to be home..:)



Friday, March 11, 2011

No Feeling :(

assalamualaikum.


'tanya lah kenapa..dah mandi ke belum..nak pelok ke tak..U memang tak ada perasaan la'



masih segar lagi.sebab baru dapat.baru tahu.baru sedar.and i did say sorry.sebelum cakap macam tu,cuba fikir semula.kenapa masih lagi suka dengan orang yang tak ada perasaan?




p/s: 5 hari akan datang aku jumpa kamu semua lagi di sini.blog aku.even sebelum ni seminggu aku tak ada pun aku tak ada pulak buat pemberitahuan.kan?jagalah diri.makan yang berkhasiat.solat jangan lupa.exercise lah.jangan lepak di studio jek..

p/s/s: okeh p/s terpanjang sepanjang berblogging.adios amigos.bye bye.



Thursday, March 10, 2011

Resipi Cekal

Kalau ada garam sekali sekala pun apa salahnya.dah selalu sangat makan gula pun tak elok sangat.ke nak tambah lagi masam dan pahit?

Ok kau buat sendiri.makan sendiri.telan sendiri.



p/s : cuma tolong tengok.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Sunday, March 06, 2011

Separuh..

assalamualaikum.

entry kedua untuk hari ini.dalam seminggu ni banyak benda yang terjadi.aku tak mampu nak ulas satu persatu.tapi apa yang aku lalui sampai sekarang bukan kehendak aku.bukan plan aku.maybe dalam banyak2 kejadian memang aku yang mahu jadi macam tu.tapi yang lain hanya Dia yang tentukan.


jiwa yang diberi
hati yang dihargai
begitu mudah berlalu pergi
walaupun hanya separuh diharungi
walaupun rasa ini hanya separuh dirasai
tapi tetap aku gagahi
menghadap bermacam duri
walaupun hati dilukai
walaupun jiwa disakiti
walaupun kau adalah separuh jiwa dan hati
yang aku mahu ingati
sampai nafas ini terhenti.




p/s: roller coaster..




A Week Passed..( o . 0 )

assalamualaikum.

woww a week passed already.phew dude.unsangkarable.haha

siapa yang tak tahu lagi tu?life aku dalam seminggu ni agak lain.err...lain ke?busy sangat2.aku sempat baca blog2 yang aku follow jek and tak ada masa tenang sikit nak update blog.hehe.YM boleh pulak masa tenang nya.ho yeah!

parents aku tak ada 2 minggu.pergi umrah.so...faham2 jek lah life orang bujang ni.semua benda aku rasa nak buat tapi kadang2 stuck tak tahu nak start yang mana dulu.lepas tu terus tidur.haha.ok jangan tiru.

dalam seminggu ni jugak aku masak hanya 3 kali.erk?bukan tak tau masak tapi malas.bila kita tinggal sorang2,kau masak lah sedap heaven superb cemane pun kan,tapi kalau kena makan hadap habiskan makanan tu sorang2....loser bhai...

hari2 aku memang busy kalau nak ikut puratanya laa..ye ah takkan ikut kuasa dua pulak kan.pergi sekolah kadang2 kalau awal tu memang awal sangat.siap boleh lap kereta dulu.tapi kalau dah lambat tu..gate pun kadang2 lupa nak tutup.papa aku dah pesan kena tutup gate kalau nak pergi sekolah.takut hanjing cina depan ni masuk.suka bebenor eh kau hanjing masuk rumah aku.

sekolah aku lain sikit.pagi sampai petang.bukan ada sesi pagi dan petang untuk sesetengah darjah atau umur.tapi memang semua sekolah pagi sampai petang.bayangkanlah kena sumbangkan suara lunak gemersik aku ni kat anak2 aku yang tersayang.balik dah penat.pukul 6 ah paling awal pun sebab aku buat kerja.konon2 taknak bawak balik rumah.tapi bawak jugak..

so sekarang tengah tunggu pukul 12 nak hantar adik aku pergi tuition.aku ingat nak pergi celcom jap.cemane tah smartphone (ececewahh) aku ni tak boleh nak MMS.aisemen losernya kau phone..tang mana yang smart nih?

nanti aku update lagi eh.ada topik lain ni nak tulis.ehem ehem..




p/s: tolonglah membebel kat aku.sunyi derrr sini..:(