Wednesday, April 06, 2011

BlaBlaBlehhh =p

assalamualaikum.

tak boleh tidur dah ni haa...terjaga punya pasal dan tertidur awal punya pasal.huhu.eleh bukan nak sangat tidur awal pun.sebab aku penat.lagi satu ditambah penat lagi sebab baru jek balik dari kerja,tak sempat aku nak tanggal selendang,belum sempat nak letak handbag,mama suruh pergi shopping barang2 dapur.adehh time2 tu lee nak suruh beli kan.awat tak pergi ahad hari tu..?

aku ok jek tapi sebab ditambah mama duk membebel apekebendetah membuatkan kepenatan aku bertambah bertong tong banyaknya.maka aku pun diam ek ah dalam kereta.tolak trolley pun aku dah macam malas.selalu aku lah yang duk suka main tolak2 trolley.bertenggek atas tu la time mama aku tolak.ok sangat tak segan...



dah sampai rumah aku pun terus ah naik atas masuk bilik kunci pintu tertidur sampai pukul 2 pagi.memang confirm maghrib aku burn.nak mandi malam2 ni kang aku ni jenis penakut.eh eh online sampai 5 pagi takdek hal pulak aku kan..memang bangang.

celik mata terus capai hp terus tweet.tak ke lagi tambah bangang kat situ?patutnya kau bangun cuci muka semua pergi solat isyak qadha sekali maghrib.ini tak.macam tak boleh hidup tanpa hp.dunia sekarang.memang sinis..sampai aku pun kadang2 boleh menyampah dengan dunia sekarang.habis dah takdek dunia lain dah dalam dunia ni.terpaksa lah..

so entry ni aku nak membebel jugak.dah pendam lama sangat.siapa sanggup baca ni sampai habis memang aku tabik.oh yang tadi tu just introduction untuk membebel.bukan isi2nya lagi.so jangan salah sangka.

aku nak membebel pasal gambar.ok ramai kot dah tahu bloggers dan orang yang ada FB (aku dah tutup) selalu gedik sangat tunjuk gambar memasing.nak cakap pasal gaya tu memang takyah cakap ah.memasing dah tahu.bajet cute,bajet gedik semua style ada.tapi aku nak focus kat perempuan lah.of course lah babe.semua pasal perempuan.ada ke orang duk kutuk2 lelaki yang letak gambar dia?mana ada.

ini luahan hati aku jek lah.dah banyak kali aku blogwalking,tengok gambar kawan2 kat FB.ewah2 seronok eh korang tayang2 body,tayang shawl style baru,tayang pakwe,tayang makwe lagi lah kan.ish..tak malu ke?nak2 sekarang gambar2 perempuan lah selalu disalahgunakan untuk benda2 yang tak elok dalam dunia internet ni.jangan kata kau tak tahu.aku tampar nanti.

ada jugak bloggers perempuan yang every entry,sidebar kiri kanan atas bawah,semua kena WAJIB letak gambar dia...aisehmen...motif?tujuan?aku tak faham.aku dengki?puh-lis lah weyh.aku tak pernah kot nak suka2 hati share gambar aku dalam fb or blog aku ni.semua memang tak kenal.kalau entry bagus seiring dengan muka yang cun takpe gak.ini dah opposite.tak masuk lagi yang suka copy kucing entry orang lain...bodoh.

so dinasihatkan kepada makhluk yang bernama perempuan.jagalah diri korang.memang korang tak buat apa2.just share gambar kan?tapi kesannya korang tak tahu lagi sebab korang tak rasa...lagi.posing tu pun bersopan lah sikit.bukan nak kontrol cun or kontrol ayu tapi..kita kan orang melayu.ada adab.

pedas ke?pergi minum vitagen oren.

oh pedas lagi eh?tengok jek lah video ni.dari youtube aku.baru upload.kalau pedas lagi mampus kau ah.bukan salah aku.









youtube aku. MarkonahAwang.




p/s: thanks baca sampai habis.mmuaahh!!




No comments: