Tuesday, June 07, 2011

Sejarah Jatuh Aku =D

assalamualaikum.


kenyangnya.baru lepas makan.makan maggi.hehe.panas pulak tu.pergi ketuk bilik papa aku tadi perghh sejuk peti sejuk betul.padahal baru2 ni aku baru jek dengar dia membebel suruh jimatkan elektrik since tarif elektrik dah naik ni.bila aku on aircond dia marah pulak.oh begitu rupanya yee...


aku busy lately ni.even cuti sekolah pun.cikgu2 sekalian tak goyang kaki dan goyang kepala tau kat rumah.kitorang goyang2 tangan jek menanda kertas2 exam ni.= . =


cakap pasal jatuh ni kan.tak kisah lah terjatuh ke.eh terjatuh jek aku rasa.huhu.aku imbas balik lah sepanjang hidup aku ni.penuh dengan terjatuh.bukan kejatuhan.memang terjatuh.tergelongsor semua ada.meh sini aku cerita..


bulan lepas aku terjatuh.keluar dari kereta terus terjatuh.ha faham tak situasi apa ni?situasi sengal.di mana aku dah sampai sekolah pun.dah pakai baju comel2.jatuh pulak.ni semua sebab kain baju kurung aku yang panjang agaknya tersekat kat bawah seat.aku keluar terus melutut.pergh sakit dia toksah cerita lah.lutut aku dulu cium jalan.


so luka ah semua.seminggu aku jalan macam nenek.just tadek tongkat jek.nenek vogue kot.haha.nasib baik tadek orang nampak.kalau tak..


lagi satu aku terjatuh.semalam.kat sekolah jugak.tapi ni lain sikit.memang aku yang tak perasan or memang aku cuai.aku pusing jek nak jalan terus terpeleot kat lopak jalan tak rata tuh.first thing aku protect ialah lutut kiri aku.baru baik woo.takkan nak luka lagi.


kaki kanan aku yang terkehel.ok nice..tapi situasi ni berlaku di depan orang ramai.aku sempat ingat lagi berapa orang.8 orang okehhh.ramai tau!cikgu tu dengan anak dia,makcik kantin dengan anak dia,parents dalam 3 orang and masa aku nak jalan ke kereta aku ada seorang pakcik tiba2 buka tingkap kereta dia yang sebelah kereta aku.woohh terkejut aku!macam tadek orang aku tengok tadi.


"tu lah lain kali jalan elok-elok"


aku senyum jek la tambah gelak2 kecil sikit.haha.ok bukan haha eh aku gelak.ada lagi sejarah jatuh aku masa zaman study dulu.lain kali aku cerita.tu siap aku menggelongsor lagi.pakai baju kurung.wuisshh!




p/s: ada orang tu kan.dia kan.tak bagi aku message dia dah.so aku tak reply lah.




4 comments:

Aujinz said...

Haaaaa.. tue laaa..lenkali kongsi makan megi ngan kawan kawan..

koh koh koh..
ok..dah.. bai!

Miss Fireflies said...

hoi tadek kena mengena.haha

JelinaJoli said...

lu cuba jatuh cinta. mesti hati plak bedarah.lutut selamat.

Miss Fireflies said...

wehh jolitt!!!aku dah lama ada hati berdarah..