Thursday, August 04, 2011

Amazing Sengal Race =D

assalamualaikum.


alkisahnya bermula apabila masing2 ingin menghabiskan masa bersama keluarga tercinta (or i always call it as a loud family) di sebuah tempat di Malaysia (dekat2 sudah) merangkap menghabiskan masa bersama sebelum Ramadhan tiba.ok sampai sini faham tak ayat aku?


pengembaraan bermula (gila vintage) pada pagi sabtu.di mana seluruh makhluk keluarga bangun seawal boleh untuk menikmati udara di Kuala Lumpur.ops dah kantoi.perancangan ke destinasi pertama diutarakan oleh ketua keluarga.ke Sunway Pyramid.ohsoboring!tapi sebab anak2 beliau termasuk penulis sendiri sangat patuh dan sayang akan beliau,maka diikutkan sahaja.


"papa,tahu ke jalan nak pergi sana?"
"angah dengan kaklong kan tahu"
"kaklong tak pernah pergi sana la"
"angah selalu pergi sana naik train jek"
"takpe kita main redah jek"
"google lah dulu malam ni"


ok ayat last tu ayat dari penulis blog.tak diendahkan oleh beliau kerana begitu yakin dan kental untuk mengembara esok.




simpati dari uncle google.
perjalanan dimulakan dengan menaiki sebuah kereta.di mana seat belakang dipenuhi oleh makhluk keluarga berjantina sejenis.4 orang.except seorang lagi yang bakal jadi hot mama.coming soon! suasana dalam kereta diindahkan lagi suasananya dengan luahan pendapat masing2 tentang arah jalan ke tempat gambar di atas.macam berdebat lagaknya.

"mama rasa ikut fly over ni la"
"bukan2.kan ada signboard ni masuk susur kiri"
"eh bukan ke kita dah terlepas ke yang fly over tadi?"
"sunway kan kalau dari sini mesti belah kanan kita kan pa?
"ish tatau la selalu naik train jek dari UIA"
"tengok jek signboard!"


ha nampak kan ayat last tu kelihatan macam orang yang bercakap tu bagi warning.kalau tak diam aku campak kau tengah jalan.padahnya lah masing2 taknak google dulu.pendek cerita,mestilah keluarga terbabit sampai di tempat kejadian yang dituju.


sampai jek,dah nak jadi macam amazing race.takpun macam program kanak2 dulu2.Di Mana Joe Jambul! siapa pernah tengok rancangan tu macam aku dulu2,mesti tahu betapa sengal ke tak diorang sorok2 barang2 Joe Jambul tu kat mana.tapi dalam kes ni,nak cari parking.yes parking! punyalah masing2 buat exercise mata cari mana ada green light kat setiap parking.semua red light doh.booo datang lambat lagi.sesat lagi.


amazing race disambung lagi dengan mencari pintu masuk ke Sunway Pyramid.gosh!!really???serious seluruh makhluk keluarga tak jumpa.yang kat depan Sunway Lagoon tu.masing2 duk meraba2 dinding kaca kot2 bila sentuh tinngggg terbuka.dengan mulut masing2 bising lagi gelak2 lagi.tiba2..


"dik,tu ha kat sebelah sana pintu masuk.yang boleh buka sendiri tu"


damn!!! sebelah aku jek pun.sambil masing2 buat2 tersipu malu lalu tangkas jek berambus masuk dalam sambil gelak2 celaka-bila-nak-berhenti-woih.aksi2 gelak2 cam haram dan shopping2 tak sempat ambil gambar.sebab masing2 busy.zzzzzzzzzzzzz....tapi sambung jalan2 di KLCC dan Mid Valley.tak sengal sangat sebab dah tahu jalan.so tak perlu celoteh sini.








makan mee bandung muar

yup i love chocolate as well as choc chip cookies!

favorite lunch di Cold Storage kat KLCC.best!! try tau!

dia pun tiru.huh!

suka sushi tuna and telur SAHAJA!

tangga ke Avenue K yang dari dulu berangan nak beli sedekah kat anak2 yatim.

kesibukan sampai terhalang gambar.

damn ada lagi kamu di sini.

train.siapa tak tahu memang gedik.

mid valley.letih.

apa tah nama.

serious nampak macam makan atas tikar getah kan kan?


tadek kaitan dengan kisah ini.


p/s: aku syak papa aku nak pergi Sunway sebab nak main ice skating.tapi kecewa sebab time tu diorang tengah buat fashion show kat situ.what der fish betul.ni aku syak jek lahh..







No comments: