Saturday, August 13, 2011

Blog dan Comments :)

assalamualaikum.


ok macam ni eh.nak inform sikit lah bagi yang tak tahu kan.aku pun jarang nak bebel2 pasal blog lah comment lah widget mana kena letak dalam blog lah apa2 lah kan.sebab aku tak minat semua tu.tapi malam ni macam ada seru pulak nak bebel pasal ni since dah setahun lebih berblogging.aku pun ada cara and pandangan aku sendiri.


blog aku ni sebenarnya tadek target sangat pasal topik apa perlu diutamakan untuk mempopularkan blog aku.sebab aku main mix jek apa2 aku nak update.tak ada yang specific.ye lah macam orang lain ada blog pasal fashion,makanan,kereta,info2 berguna,puisi,lawak,general,personal and so much more.cewah dah macam trademark MTV pulak.


tapi dalam blog aku ni macam semua ada.haha.lebih kepada personal maybe.kalau nak tengok aku update pasal benda serius macam entry yang ni memang jarang kot.sebab aku kena betul2 ada masa free dan ada mood.nampak macam bulan ni aku update hari2 kan?tapi mana yang berkualiti?none.sebab?aku pakai update jek apa yang terlintas dalam kepala otak aku yang pintar ni.cepat dan ringkas.hehe kononnya lah kan.


secondly yang last pasal comment.aku memang seriously appreciate siapa2 yang datang baca blog aku.even seminit.and aku set kan kalau orang nak comment kena dapat approval dari aku baru boleh publish comment.bukan apa.sebab aku suka baca dulu comment lepas tu baru publish.


kira macam kalau aku tak reply comment korang dalam blog ni janganlah kecik hati.aku assume macam bila aku dah approve,aku memang bacalah kan comment korang.tak payah reply takpe.sebab korang sure tak datang sini dah kan nak tengok aku reply ke tak.kan kan?tapi aku admit lah aku ada reply sorang dua punya comment.itu sebab diorang ialah blogger yang sama comment kat blog usang lagi pucat ni.hehe.tu pun kalau aku rajin nak reply ah.


so rasa macam sampai sini jek kot.hopefully jangan ada yang terasa.aku tak famous.aku okay :)




p/s: rasa macam aku terlebih serious pulak untuk entry ni.huhu.




3 comments:

JelinaJoli said...

aku kalo nak apdet entri baru, komen entri lepas seciput je, aku delay pengapdetan entri seterusnya. hahaha

pjah said...

blog aku pun macam2 ada..kadang2 tu lebih kepada merepek..ok what..same cam tagline aku..bilapjah merepek..jd..aku merepek la dlm blog cap itik aku tu..hehehe

ARC™ said...

x wajib pun reply. kalau rasa perlu reply, reply lah

Contohnya soalan penting. Tapi kalau org komen "SUKAAAAA". Nak reply jadah? hahahha