Monday, December 26, 2011

Just Pictures :)

assalamualaikum.


from the moment i woke up this morning until now as i'm writing this i feel like giving up everything.i feel useless.i wish i could just go to sleep and wake up whenever i feel like i'm ready for a new day.until the worst feeling goes away by the wind.but i just can't..


just pictures.yes.today's entry is all about sharing some pictures.to overcome whatever i feel right now.just want to cheer myself up.everyone deserves to be happy,right?


i feel like writing something but i'm afraid i might hurt myself more.yes i'm selfish.


these pictures aren't funny anyway.random.



ampang macam gampang








keeping it since i was 9.





my fav

this is a NO for me next time

the bread tasted like...another NO for me





-rambut mahal.i will laugh-out-loud whenever i see this picture-


p/s: most of them were food.ya i know.


Saturday, December 24, 2011

Wednesday, December 21, 2011

Decision.

assalamualaikum.


the hardest thing in my life that i can't make any decision on my own even sometimes i can make it but got so many problems from people who i actually thought i could count on them but at the end i am the one who feel lost in my own way even i have planned it for a long time and still planning a fresh one although i don't feel comfortable what people do shit to me instead of helping me out but i still can consider because you are an old people who are afraid of getting dumped with our new solution and ideas and rejecting all your fucking stupid lame ideas ever!


p/s: i don't know how to say it out loud in a proper way.fuck!



Friday, December 16, 2011

Here.

I am was here.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Thursday, December 15, 2011

Macam Macam Hijab.

assalamualaikum.


zaman sekarang kan banyak gila siot sial siol style hijab.tudung bawal, shawl, pashmina, tudung lilit, tudung indon,tudung siput, tudung tuala.haha tu semua aku yang gelarkan sendiri mengikut citarasa aku.yang famous now yang style hana tajima tu kan?ok ok aku faham sebab aku pun pakai tudung style tu.LOL


yang aku nak cerita sini ialah pasal penilaian seseorang terhadap orang yang memakai hijab yang bermacam2 cara.satu hari tu kan aku duk lepak layan timeline twitter.kadang2 jek aku tweet.oh ok tipu kot.selalu jugak la merepek2 dalam twitter.tiba2 kan aku nampak ada seorang hamba Allah ni dia retweet something.dia lelaki.yang post tweet tu pun lelaki.bunyi dia lebih kurang macam ni..


"orang yang memakai tudung hana tajima lebih cenderung untuk curang berbanding yang memakai tudung bawal"


ok lebih kurang lah tu.hambek kau.macam tu sekali dia tweet.tadek la dia tweet dia ada buat research ke survey ke ambil dari mana2 source ke kan.ceh sekali pandang jek ek mamat ni meluahkan perasaan.cilake.tapi kadang2 ada betul kot.haha. aku dulu curang jugak.dulu2 laa zaman muda mudi remaja hot kegilaan lelaki six-pack *ok propa* tapi dulu mana ada tudung hana tajima.haaaa nampak sangat nak menipu tweet mamat ni kan.tapi aku terselamat la sebab sekarang dah tak curang :)))


siap dia tweet specific lagi tu.TUDUNG HANA TAJIMA.amboih bang.pakai tudung yuna kira takpelah eh?tudung indon?memang tak curang lah ye?aku malas jek la nak share cerita pasal kawan rapat aku yang curang sedangkan dia pakai TUDUNG LABUH BESERTA SARUNG KAKI DAN TANGAN TAPI PERNAH EKSIDEN TUNGGANG MOTOR BERSAMA DENGAN TUNANG SENDIRI.aku nak tegaskan.TUNANG BUKAN SUAMI.so?fikir sendiri.memang dia tak curang tapi naik motor dengan lelaki bukan muhrim itu hape anak2?sebab terdesak eh?DIA TUMPANG SEBAB NAK BALIK KAMPUNG SAMA-SAMA.ok logik ke?lagi sekali.fikir sendiri.


tapi pemikiran dan pemerhatian orang luar ni lain sikit kan.asal pakai tudung labuh pakai jubah kalau naik motor dengan lelaki semua orang macam, "mesti suami dia tu".kalau yang pakai ketat2 sendat2 singkat2 naik motor dengan lelaki mesti macam, "tak lain tak bukan ah tu satu malam sorang laki".ini semua yang aku cerita dari pengalaman aku sendiri.yang aku nampak yang aku dengar sendiri.bestfriend aku dari matrik pulak memang bukan jenis pakai tudung labuh.tapi dia kahwin awal.22 tahun.selalu keluar uia malam2 naik motor dengan suami nak dinner.itupun pakgad punya curiga memang kaw kaw lah aku cakap.tanya macam2 sebelum boleh lepas dari gate durjana tu.


dia pun pakai tudung.pakaian pun tak sendat tak ketat tak singkat.just tak pakai jubah tak pakai tudung labuh.bole consider ke yang lelaki tu bukan suami dia?tak semestinya kan?sedih jugak la bila jadi macam tu.


aku tak reka ye cerita2 macam ni.isu ni dah lama aku nak luahkan.sebab aku tahu akan jadi panjang entry ni.so kena cari time dan mood yang betul.so now kau kawan jek lah dengan siapa2 pun.asal kau ikut perangai diorang yang betul.yang salah kau buang dalam lombong.yang elok yang bawak manfaat kau simpan dalam bank.hehe.


ni hadiah dari aku untuk santapan malam.kehkeh




lama kan tak gila glamor kat blog sendiri?haha rindu tak?




ok dah good night.


p/s: laptop aku stuck like hell dah ni.dah berapa kali aku hempas....atas katil.hehe.




Monday, December 12, 2011

Leggings?pfftt!

assalamualaikum.


apa itu leggings?tahu tak kegunaan dia?tahu tak masa sesuai nak pakai?situasi mana yang sesuai?ok jawab sendiri.kalau pandai orang tu takkan baca dah entry aku ni.kalau tak pernah dengar or tak berapa nak pandai or both tapi still nak baca,ok silakan.


tak kena maki pun.tak kena bayar kalau nak baca.tanak baca kena pukul dengan aku nanti.haha


ok ini apa yang aku faham la kan.leggings ni adalah sejenis seluar yang sangat ketat sendat tight semua lah kan yang dipakai sebagai alas dalam seluar korang or bila korang pakai skirt labuh.again.skirt labuh.alas dalam.ok sampai sini faham?


dari pemerhatian aku yang pakai leggings ni ramai perempuan.oh mestilah takkan lelaki ramai pakai leggings kot.geli siot.tapi yang tak best tu ramai yang perempuan islam.yang pakai hijab.tak kira lah bangsa apa pun.dah nama nak menutup aurat kan.kenapa harus korang yang cerdik pandai ni pakai leggings bila keluar jalan2?or keluar dating?or pergi balik kampung jumpa saudara mara pakcik makcik cousin semua tu?ermm..tak malu ke?tak segan?


dah tahu leggings tu ketat.menampakkan saiz kaki korang.tak kiralah tebal or warna apa pun korang pakai.but still nampak macam korang tak pakai seluar.sedar tak?kira tak tutup lah kaki tu cik jenab oih.


all i want to say here is that..


LEGGINGS ARE NOT PANTS.


p/s: sambung main masak masak.





Friday, December 09, 2011

Sesalan.

assalamualaikum.






jangan asyik damba bulan.nanti kau akan ketinggalan.punah sudah harapan si perawan.menjadi retak dek sesalan.


p/s: sesalan yang membawa beribu pertanyaan.





Tuesday, December 06, 2011

Hari Baru :)

assalamualaikum.


morning ye semua.lama dah tak update blog.rasa macam lama.every month dah semakin sikit entry aku tulis.ni yang entry pertama dalam Disember.


hari baru.ermm tak bermaksud apa2 pun bagi aku.setiap hari adalah hari baru bagi aku.mungkin hari baru untuk orang lain juga.kerja baru, tempat tinggal baru,dapat anak pertama,bulan baru, semester baru.


as i writing this i am listening to It Will Rain by Bruno Mars cover by pretty girl that i have been subscribing her for 2 years now on youtube.it's worth.kadang2 aku akan dengar lagu2 baru yang dia buat cover dulu then baru aku dengar yang original singer.prefer yang cover or acoustic dari yang ori :)


bulan ni atau memang setiap hujung tahun akan hujan mendung ribut petir hampir everyday.lepas tu aku suka dengar lagu2 yang ada tajuk 'rain'.macam tak ada kaitan langsung.tapi macam ada sikit.oh bukan penyanyi Rain yee.


setiap hari aku mengharapkan apa2 yang jadi semalam akan aku get over it untuk hari esok.aku akan message macam biasa.call macam biasa.online macam biasa.so far aku rasa ok macam tu kot.taknak terbawa2 sangat dengan perasaan.takut nanti aku yang sakit hati.kadang2 memang aku boleh handle the situation but kalau dah selalu sakit hati...ermm..


dan everytime aku buat entry baru aku akan tukar link.3 jek yang ada.rotate.


till then.kalau ada masa.aku letak gambar pulak.


p/s: hari baru untuk aku dalam bulan Disember :)