Sunday, April 15, 2012

Aimless Observation

pergh memang tajuk entry nak gaya statement jugak kan.takpe takpe aku masih rasa cool jek kat sini.ala ala diva-hujung-minggu-pakai-tshirt-dan-kain-batik punya style.


ni nak cakap pasal macam2 isu.apa2 jek lah.disebabkan most of my time lebih banyak lepak kat twitter maka isu2 yang konon2 panas tu aku nak cakap kat sini.


pasal PTPTN.ok dafuq betul lah.aku dah habis bayar pun 2 tahun lepas.so?so apa lagi?aku bosan dengar orang terhegeh2 nak mansuhkan PTPTN.


pasal ketidakpuasan hati pelakon itu terhadap pelakon luar negara itu.ok.karut.aku paham sebenarnya apa yang pelakon itu cuba nak sampaikan.tapi media.come on lah.kadang2 deliver message macam bangang.orang cakap lain kau pusing tulis lain.pelakon itu tak cakap pun dia tak suka akan pelakon luar negara itu.just nak ada special category untuk artis luar negara.ada faham?dah siapa suruh kau undi dia jadi timbalan untuk persatuan itu?kalau nak marah sangat pun.marahkan lah dekat akhbar popular itu yang menetapkan undian 100% kepada peminat dan pembaca.


pasal kerabat raja belasah orang.aih tolol nya lah.ini kerabat bangang ke apa?dan ada kes yang anak raja itu telah membuat 'LAUNCH' report yee anak anak.LAUNCH police report ke atas seseorang dalam twitter yang kononnya telah buat fake twitter account menyamar sebagai anak raja itu.eh bukan seseorang.aku rasa macam ramai orang.ermm topik ni paling bosan sekali.go play polo at your palace lah tengku.i dont mind if you want to deactivate your twtter account pun.tak pun we dont mind at all.kau grammar LAUNCH police report pun salah.ada hati nak tegar dalam twitter?......K.


banyak lagi ni aimless observation aku.bukan kat twitter jek.sekeliling aku pun ada.takpe lah malam nanti kalau aku tak tidur awal aku nak update lagi.tapi topik lain lah pulak.takkan nak isu sesama lagi?bosan kot.konon2 nak berinfo.kakaka.


p/s: payah jugak kalau update tengah hari ni.emosi separa stabil.panas kot.




Wednesday, April 11, 2012

Over Workaholic

ok ok saje jek ni ada freetime lagi ni.esok melanguk ah kau konah buat kerja lagi.kau tunggu jek la esok.


ok ni sebagai pengajaran jek.









yang terbaring tu abang ipar aku.so macam biasa kalau nak pencerahan kat gambar di atas boleh click baca sendiri.ni lah terlampau bekerja.jadi gini.


ok nak makan nasi.hehehe


p/s: jangan kerja kuat sangat ok.jaga diri tu.




Khabar Lagi

setiap kali nak update aku selalu pening nak letak tajuk apa.kadang2 memang ada tajuk.memang siap2 dah pikir nak letak tajuk apa.kadang2 dah pikir dah nak type apa nak cerita apa tapi tajuk pulak tak pikir2.jadah nya.


oh no aku taknak lah blog aku ni update sebulan sekali jek.memandangkan hari cuti pertabalan Agong eh agong ke agung?entah.so dah cuti ni aku ada freetime update blog.sat g orang pikir aku dah mampus pulak.padahal masih lagi duk potpet pungpangpungpang dalam twitter.chill lah.


bagi yang dah lama kenal aku through my blog ni kan.aku suka update waktu pagi.lepas subuh.tak pun waktu pukul 3 4 pagi time langsuir merayau2.tapi pelik.kalau hari cuti jek kan.elok mudah senang selamba riak jek aku dengan sendiri bangun awal.530 am weh bangun.kau ado?tanpa dikejutkan oleh alarm 2 handphone mahupun suara madam besar ketuk pintu lalu bukak lalu off suis kipas dan bukak lampu.haaa..kalau hari sekolah.amboi kemain dia tutup alarm sambil tarik selimut sampai tutup kepala gitu.liat bebenor.


pagi2 aku dah kemas rumah.macam sesuatu kan?nak demam ke nak meninggal ke apa ni pun aku tatau.kemas bilik specifically.lipat baju.itu wajib orang arab kata.sambil dengar mp3 aku sambil post photo kat instagram.kahkah.biasalah multitasking itu penting dalam membuat kerja.perempuan duk membebel pun tapi tangan berjalan tau.buat kerja lah.sambil cakap sambil buat kerja.mana ada kami buang masa.kami committed.


so bilik dah siap kemasshhh.meja laptop pun dah beresssh kemassshh.sebab tu senang hati ni nak update.ngeee...jap jap.android kan baru seminggu ada instagram.eleh iphone users pun nak meng euww kan android users ni kenapa?facebook dah nak beli kot app kesayangan korang tu.mark pun satu.bukan ke boleh dapat free jek instagram ni kat appstore or google play?kehkeh k k saje jek lah.nak own instagram mestilah kena beli dowhh.


ehem siapa nak follow gua kat instagram search markonahawang.confirm gua approve.kalau rasa nak approve.kalau lu request nak follow tapi lu tadek post photo pun gua takkan approve.apetah lagi nak follow.aah gua kedekut gambar.


game drawsomething pun aku banyak tangguh nak teka nak lukis.sabar2.banyak kerja woo.last week aku pergi Melaka.ada family day.gambar punyalah banyak.malas nak upload taruk kat blog.penuh pulak kang.


eh i talked too much.kakaka.see yaa guys.nak mandi.


p/s: siapa lagi yang rindu aku ni?




Tuesday, April 03, 2012

Keterujaan Tanpa Segan

mempersembahkan himpunan gambar koleksi versi hambar dari saya sebagai salah seorang pengguna tegar public transport semasa menjadi student 2 tahun dulu dan kini tidak lagi tetapi masih teruja gara-gara merindui saat kesusahan yang diharungi bersama teman sejagat sebelum mencapai kesenangan seperti sekarang.


ekhem.








tiada lagi istilah 'sila duduk' pada waktu ini



dan yang paling super teruja tanpa kawalan ialah......

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




tiada lagi kad oren dan hijau. woaa!


p/s: harap2 tak ada orang komen p/s aku ni.