Saturday, June 23, 2012

Relationship

good evening everyone.so how's your life going so far?hope it is getting better.


i just feel like wanna talk about relationship this time.it is completely a general topic.because it could be your relationship between you and your family, siblings, cousins, best buddy, or even between you and your students or teachers.


and also as people can ever think of is that an honest relationship.between a woman and a man.yeah man i am not a girl anymore :)


the thing about relationship is truly from my observation and of course from my sweet memory and experience.why did i say it was a sweet memory even most of the time they hurt my feeling?my effort?my time?my money?myself?


because i believe that everything happens for a reason.not only bad things happen for a reason.i admit that i was not that sure whether we have to believe it.i thought bad things happen because...clearly for nothing except to feel angry, regret, the emotion controls you or your life more than you can control it.


love?serious relationship?i have been there in so many situations.in various mediums of knowing each other and communication.get it?no i'm not sure you guys get it what i'm trying to say here.it is just so complicated.wanna know my unforgettable unbelievable unpredictable forbidden relationship?


haha sounds rough though.i'll crack about that later.ok?


p/s: really wanna have someone now to share about it.guess i'm not the lucky one tonight :)




Tuesday, June 19, 2012

Maybe Hello?

penat.tak kuasa pulak nak on laptop hari hari.

kerja jadi cikgu ni memang banyak.banyak yang banyak sangat.you will never know unless you are a teacher.

now aku gila download themes and lockers.gila ke?macam baru semalam pulak baru dapat phone kan.

try twitcam petang tadi.hampeh suara aku jek dengar.video tadek.youtube aku terpaksa di invisible kan.sebab background.boleh jek tukar tapi...erm erm.video aku upload di twitvid.

oh ye.sebulan dah tadek facebook.aman hidup.

gambar macam tadek kena mengena dengan cerita yang dipaparkan.just maybe..hello?


Sunday, June 10, 2012

Appreciate :)

a little reminder for me and of course for you guys out there.


p/s: i think i lost my bestfriend.he was..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, June 07, 2012

Only One

layan lagu ni lah pulak time tengah malam ni.time tengah mark paper anak2 murid kesayangan sangat ni.adoi lah tensi tengok jawapan memasing.apakautakbelajarke wahai anak muridku?zzzzzz...








lama dah kan lagu ni?zaman aku sekolah lagi.aku rasa macam band ni jek yang ahli dia ada lelaki kulit hitam main drum and ada sorang main violin.like.hello violin weh main dalam band yang suka muzik bising ni?


dan mengingatkan aku kepada kumpulan Bunkface.tak mungkin Yellowcard tiru kumpulan Bunkface.like again....hello??kau siapa nak tiru?haha


saje jek.cara vocalist ni nyanyi pun dah macam ala2 sam bunkface.maybe kebetulan jek kot.siapa tiru siapa no komen eekk.


p/s: bakal ke shah alam lagi.hope mama aku faham.hmm...



Tuesday, June 05, 2012

Kasut Kejam

aku ni kan kalau boleh tajuk entry pun nak sekejam boleh.padahal aku jek yang rasa macam tu.orang lain rilek sempoi jek.


dulu pil jahat.sekarang kasut kejam.


ada satu masalah dengan kaki aku.yelah kaki aku jek.memang tak boleh nak pakai high heels lah aku rasa.asal pakai jek jalan dalam sejam macam tu pun dah pancit.ceh.first time pakai time study dulu.tapi high heels jenis tak tinggi sangat.tapi memandangkan kolej aku atas bukit dan aku ni penjalan kaki tegar ke kelas maka kasut tu boleh buat aku merana sambil mendaki tangga batu caves kat situ.siapa uia sini?


yang aku sedar dari dulu sampai sekarang ialah aku suka jalan laju.yelah jalan lau dari orang lain.bukan lari.kekadang kalau jalan dengan family pun aku dengan mama mesti jalan depan.papa aku adik or kakak aku rilek2 jek jalan.apatah yang dikejar oleh kitorang pun aku tatau.


jalan dengan ex dulu lagi la.kalau aku ke depan sangat dia tarik ke belakang sikit -__-


so memang kena pakai kasut flat.tapi kasut tumit tinggi ni perlu juga.nak pergi sekolah.nak pergi majlis orang kahwin.pergi dinner.aah kena jugak tapi tak selalu kan :)


ok ok ribut guruh petir semua ada malam ni.good night dulu eh.


p/s: tadi tengok snow white and the huntsman.ok one word.bosan.



Pening Pening Shah Alam

sekarang memang cuaca panas kan?maksud aku bahangnya sangat terasa.even luar sana hujan tapi dalam bilik ni panas.so terpaksa on aircond.


hari ahad baru2 ni aku pergi KL.dengar macam biasa jek kan.masalahnya tak plan langsung ni.tweet dengan budak2 uia malam tu then terus aku cakap nak pergi.tapi memasing macam banyak alasan.and aku pun taknak susahkan siapa2.maka aku bangun pukul 6am terus rasa "ah nak pergi KL jugak.tak kira".maka itu lah dia.


padahal specific nya nak pergi Shah Alam. -_-


maka dan2 jek ahad bangun sangat2 pagi tanpa terus tidur.kebetulan parents tadek di rumah maka laju jek kan aku buat plan ni.suka tau buat plan tiba tiba macam ni.pergi keramat dulu fetch kawan aku then dia ah bagi direction g shah alam.sambil potpetpotpet biasa lah tu perempuan.dah bertahun tak hang out so cerita nya lebih dari masa gerak dari kl-shah alam.


ada misi sebenarnya.tapi tak berjaya lagi.pusing2 shah alam ni agak menguji keimanan dan perangai dan menguji minda.nasib aku tak mencarut.cilaka sangat bila banyak sangat roundabout perlu aku tempuh.huh.


its okay.sabtu ni aku datang lagi.stay tuned.hihi...letih baq hang drive auto.lalu highway lagi lah.


till then.good night semua.


p/s: lama sangat cuti sekolah ni.bosan tau.





Friday, June 01, 2012

Welcome June!

hey hey June.hehe kejak jek kan dah mid year.unsangkarable betei.aku?macam biasa jek la.dah seminggu cuti sekolah ni.so apa aktiviti berfaedah?


isnin baru2 ni ada saudara aku meninggal.so...spent the whole day kat kampung.it was really sad.tapi tak semua dapat datang ziarah kan.masing2 ada kerja.i thought tahun ni tadek orang yang aku kenal or rapat meninggal.but ada jugak.Allah punya kuasa.aku lagi tak tahu jadi apa akan datang kan..


sebab tahun 2011 adalah tahun dukacita aku.ramai ahli keluarga besar aku meninggal.yang aku kenal yang aku sayang semua pergi.including my best friend yang sampai sekarang dah setahun aku tak ziarah lagi kubur dia..kawan apa aku ni?:(


ok enough yang tu.so the next three days aku busy kemas rumah.kemas bilik.tadi kemas meja tulis adik aku and meja laptop aku.hehe rajin kan?mana nak dapat kakak contoh macam aku ni yang sanggup kemaskan dan buangkan semua buku yang dah ranap sebab adik dia puasa ganti?haa haa?siapa lagi?kakaka.


esok cuci bilik air woih dengan cuci kereta.semua kena buat sorang.adik aku tekad nak puasa sampai ahad.celaka.sabtu aku ajak keluar jalan.padan muka kau puasa sorang2.


nak kemas semua before monday kalau boleh.or before sabtu.semua kena aku mulakan dulu.adoi mampos lah aku meninggal esok kang banyak kerja.


eh apa mampos meninggal ni konah?aihh ayat kasaq sangat aku ni.ok bye night.


p/s: aku ponteng puasa seminggu.get ready next week.fuhh!


Published with Blogger-droid v2.0.4