Saturday, July 21, 2012

Repekan Dalam Masjid



ok entry ni kita guna font lain pulak.helvetica kot nama dia.takpe takpe kita try yang baru.


malam semalam kan dah start terawih yang pertama.so alhamdulillah semua ahli keluarga boleh pergi solat di masjid tanpa sebarang halangan.kami ni yang 3 beradik jek tinggal masing2 memulakan perbualan ilmiah konon2nya sebelum azan Isyak berkumandang.perbualan yang mula2 dianggap kosong tetapi bertukar agak2 ilimiah dan terkejut itu membuatkan aku terfikir akan kecepatan dan kepesatan dan kematangan pemikiran adik2 ku ini yang tiada bandingan.ok tipu jek.


"sarah risau lah.nak dekat 25 tahun dah ni.perlu cari boyfriend cepat2".ok noted eh yang dia baru 6 bulan break up dengan ex boyfriend dia yang berlainan bangsa dan agama setelah 4 tahun menjadi gagak sejoli.


"cikgu wawa kata baik kahwin muda.sebab cikgu wawa tu dah umur 40 tapi anak dia baru umur 19.nampak macam kakak adik lah.nampak muda".ok ini adik aku yang baru berumur 16 tahun.hello zaman aku umur cenggini masih memikirkan tentang preparation SPM dan perbincangan tentang telenovela Mexico pada waktu petang.tak lupa juga usha budak2 lelaki form 4 baru masuk sekolah aku lepas PMR.hehehe..usha jek.


"angah rasa lain pulak.angah nak kahwin before 30.but at that time make sure angah tak kerja cikgu dah.kira dah tukar kerja lain.".hehehe.


itulah perbualan kitorang.input bukan main lagi tau.yang budak sekolah pulak yang macam beria dah fikir nak kahwin bila.aku?aku malas dah nak cari jodoh ni.biar dia datang sendiri.


salam romadhon ye anak anak :)







1 comment:

Aujinz said...

muahahahha... bebudak sekarang nie, mereka berfikir jauh ke depan.. koh koh koh