Wednesday, October 31, 2012

Lepak-Lepak

pagi ni hujan.sekolah memang dah tadek yang mengajar.tapi ada program lain sampai cuti minggu depan.apa lagi yang lebih menggembirakan murid2 dan cikgu2 kalau bukan jamuan kelas, jamuan guru, jamuan apa apa lah lagi kan?ok tu semua minggu depan punya cerita.

minggu ni punya cerita haruslah sibuk jek.minggu cikgu2 nak siapkan pelaporan akhir tahun bagi ke mak bapak memasing.jaga jaga lah korang.aku komen sehabisnya.kakaka.lepas ni bukan jumpa dah pun.

aktiviti aku selain update blog dan pelaporan ni?aku selalunya lepas main pingpong tu rehat lah kejak kan.ermm nak buat sijil2 bebudak ni lagi.sijil berhenti sekolah lagi.zzzzz...kalau bab2 type ke buat sijil ke surat ke mesti bagi ke cikgu perempuan.diskriminasi kah ini?

ok sebab tajuk entry pun lepak lepak maka nya meh nak share video youtube aku yang baru jek aku upload malam tadi sampai tertidur.

  



ok really miss you..

.


 

Sunday, October 21, 2012

Kuching Meow Meow

amboi amboi sedaknya memasing sambung tidur ahad ni kan.elok lah tu.tengok aku.time weekend jek tak boleh nak sambung tidur.padahal kat luar hujan lebat yang boleh mengundang untuk terus tidur sampai malam kang bangun lalu "eh hari ni hari apa?"

esok sekolah ni confirm aku terbangun lewat ni.aihhh...

last week pergi naik belon ke Kuching.adik aku convo.gambar jek lah kan sebab bosan.Kuching tak best.ahaaha pergi Sabah baru best.






adik aku perasan aku nak ambik gambor dia


umai


ni lupa dah nama dia.siapa makan ni nescaya dia lupa apa nama makanan ni






showtime.hahaha











ada pertandingan memasak.eleh padahal tak reti tu..




panas sangat baq hang


motif posing gini?? *tengking diri sendiri*




posing pesen zaman remaja yang noob dapat phone ada kamera










motif datang kuching: ambik balik jam tangan aku.wuhahaha


milo dinosour.kau mampu?


petang hujan


ada orang kabor kaki aku cantik.nak kaki ke?












ni gambar hari jumaat.hohoho


jadinya...itu jek lah gambor.hahaha

p/s: apa kata kita sambung tidur?haha

 

Wednesday, October 17, 2012

Macam Kertas

oh maannn.dah berapa hari ni tak update blog?

for the time being i have learned something about life.yes.maybe is not as much as you guys know or experience but i think it is enough for me though.

it is all about trust.it is just like paper.once it crumbled, it can never be restored perfectly.oh maybe it can be restored...but not perfect.get it?

thinking.yup sometimes i do think about something tooooo much.out of the box i can say.haha tak kreatif mana pun kan.but if i think too much then it will create problems that wasn't even there in the first place.right?have heard that quote before? :)

mungkin aku terlalu senang bagi kepercayaan dekat orang kan.bahaya jugak ni.hati rabak.hati punah.dah jarang ni aku update entry pasal hati perasaan.sebab aku fikir hidup ni sekali.kenapa nak rabak serabak rabaknya kan?buang masa.

takpe entry ni untuk luahan hati.lama sangat pendam pun tak boleh jugak.hehe lepas ni kita share gambar.ok kesayangans?

p/s: saja letak title macam kertas.sebab suka gilaaaa dengan kertas.welcome home markonah.k bye bye bye.

Friday, October 05, 2012

Beberapa Kebodohan

dah bulan oktober pun.ermm cepat kan dah nak akhir tahun.tak payah nak pejam celik sangat lah kan.masa sekarang memang bergerak pantas.sepantas yang korang could never imagine.style aku sekarang memang sebulan empat kali jek kot update blog.lebih kurang seminggu sekali update macam tu tau.

ok ni nak cerita beberapa kelemahan aku yang selalunya aku panggil kebodohan sendiri.entah lah aku kagum betul kalau mereka yang bijaksana dalam beberapa kebodohan aku ni.

1. ingat jalan.ok maksudnya kalau kau pergi tempat orang kan.contoh macam pergi KL ke.baru sekali kau pergi tapi bulan depan kau datang balik kau dah ingat semua jalan.ha faham tak?macam aku kan.ok area gombak tu ke area ampang terus ke shah alam tu.aku ingat sampai pergi ampang jek lah.nak lalu highway mana ke apa nak ke shah alam tu dah k aku tak ingat.even dah pergi banyak kali.sama lah dengan pergi Putrajaya.suka bebenor buat orang sesat.dah lima enam tujuh kali aku pergi pun but still macam pening2 gitu.

2. download.termasuklah download lagu ke movie ke.aku tak paham korang ni kan download dari mana dalam internet ni.risau aku akan kelebihan yang korang ada.kenapa aku takdek?yang aku tahu kalau nak lagu haruslah bluetooth kan dari insan2 yang dikenali.sampai aku meluahkan rasa kat twitter pasal kebodohan aku ni.aku suka tengok PLL.ok tv series lah dah masuk season 3 dah pun tapi semua tu aku tengok onlinelah.tadek pulok nak download.

3. masak.bukan aku tak reti masak.aku suka masak tapi tak pandai masak.faham?so kebodohannya kat sini ialah aku selalu sangat lah nak terlupa letak garam.k garam k garam yang kita fokus sekarang ni.benda yang amat penting.itu lah kadang2 sebelum nak tutup api kat periuk tu mesti mama aku dah awal2 sound "dah letak garam ke belum tu?".ok ok ini kalau kahwin ni.kalau suami tadek kat rumah ni.siapa yang nak bertanggungjawab ke atas mengingatkan aku pasal perletakan garam dalam masakan?siapa?ha?siapa?

so far ni jek yang aku ingat pasal kebodohan aku.

p/s: lately ni selalu jek aku rasa macam nak muntah.dah termuntah.tekak aku ni rasa macam ada something.....erm.

.