Friday, October 05, 2012

Beberapa Kebodohan

dah bulan oktober pun.ermm cepat kan dah nak akhir tahun.tak payah nak pejam celik sangat lah kan.masa sekarang memang bergerak pantas.sepantas yang korang could never imagine.style aku sekarang memang sebulan empat kali jek kot update blog.lebih kurang seminggu sekali update macam tu tau.

ok ni nak cerita beberapa kelemahan aku yang selalunya aku panggil kebodohan sendiri.entah lah aku kagum betul kalau mereka yang bijaksana dalam beberapa kebodohan aku ni.

1. ingat jalan.ok maksudnya kalau kau pergi tempat orang kan.contoh macam pergi KL ke.baru sekali kau pergi tapi bulan depan kau datang balik kau dah ingat semua jalan.ha faham tak?macam aku kan.ok area gombak tu ke area ampang terus ke shah alam tu.aku ingat sampai pergi ampang jek lah.nak lalu highway mana ke apa nak ke shah alam tu dah k aku tak ingat.even dah pergi banyak kali.sama lah dengan pergi Putrajaya.suka bebenor buat orang sesat.dah lima enam tujuh kali aku pergi pun but still macam pening2 gitu.

2. download.termasuklah download lagu ke movie ke.aku tak paham korang ni kan download dari mana dalam internet ni.risau aku akan kelebihan yang korang ada.kenapa aku takdek?yang aku tahu kalau nak lagu haruslah bluetooth kan dari insan2 yang dikenali.sampai aku meluahkan rasa kat twitter pasal kebodohan aku ni.aku suka tengok PLL.ok tv series lah dah masuk season 3 dah pun tapi semua tu aku tengok onlinelah.tadek pulok nak download.

3. masak.bukan aku tak reti masak.aku suka masak tapi tak pandai masak.faham?so kebodohannya kat sini ialah aku selalu sangat lah nak terlupa letak garam.k garam k garam yang kita fokus sekarang ni.benda yang amat penting.itu lah kadang2 sebelum nak tutup api kat periuk tu mesti mama aku dah awal2 sound "dah letak garam ke belum tu?".ok ok ini kalau kahwin ni.kalau suami tadek kat rumah ni.siapa yang nak bertanggungjawab ke atas mengingatkan aku pasal perletakan garam dalam masakan?siapa?ha?siapa?

so far ni jek yang aku ingat pasal kebodohan aku.

p/s: lately ni selalu jek aku rasa macam nak muntah.dah termuntah.tekak aku ni rasa macam ada something.....erm.

.

No comments: