Friday, February 22, 2013

Buat Buat Sibuk

minggu ni sibuk.eh tak tiap2 minggu sibuk sebenarnya.sibuk tidur.kakaka

tiap2 minggu aku ada kena buat assignment.nak submit akhir bulan Mac nanti.ahh nak dekat dah ni.hari2 aku try ah buat sikit2 dulu.lagi gelabah bila dapat tahu ada dua assignment satu lagi nak kena submit.semua nak 3 copy.adoiii

maybe lah aku dah lama tak buat assignment kan.bila dah sambung study balik ni rasa blank ada.rasa blur ada.rasa nak stop pun ada.tegas betei kerajaan sekarang.

elaun aku tak dapat2 lagi ni hoii.

bercadang nak beli barang baru bila dapat elaun nanti.ish tapi kena setel hutang dengan mama aku dulu beb.kereta aku ni tolong bayarkan dulu babe.kesian dia babe.selama ni aku yang bayar.malu babe malu.takkan nak susahkan dia pulak kan.

tapi nak save duit sikit ah.nak balik perlis hoii.seminggu jek pun.nak guna duit jugak tuh.banyak betei aku fikir sekarang dalam kepala otak aku yang comel ni.eh?ikikiki

sepatutnya petang ni tadi aku dijemput ke majlis makan2.ada sekolah aku ni buat.pukul 3.aku ni bila balik rumah.dah makan nasik.terus tidur.rutin agaknya.dah terlepas nak pergi.bukan nak sangat makan free tu.cuma dah kerja tempat baru ni haruslah bersosial sikit.baru lagi rapat dan mesra.takpe2.kalau ada aktiviti lain luar sekolah nanti aku join lah.

so....minggu ni aku tinggal seorang.nak makan apalah aku malam ni eh.malam ni pun aku nak tengok drama tv3.minggu lepas dah terlepas nak tengok.sekarang aku dah jadi kaki tv sama macam zaman sekolah dulu.tengok drama melayu yang cliche.back to abnormal ke apa aku ni?

ok tu jek nak inform.seorang cikgu yang ayu tapi garang selalunya memang sibuk sikit.tapi selalu tweet jugak.hihi ok ok nanti kita update lagi.byeeee *buang nyam nyam dalam tong sampah*

Wednesday, February 13, 2013

'Cinta' Highway

hikhikhik kemain tajuk entry dia kali ni.agak memberangsangkan gitu.kisah kali ini tadek diadaptasi dari mana2 novel picisan yang asal cerita novel best dan jualan laris jek nak buat drama kat tv yang konon dapat 4juta penonton itu...ya termasuk aku lah tu dalam jumlah penonton2 bangang tu. big mistake lah bro.

tatau lah kisah dari pengalaman aku sendiri ni ada orang nak buat drama pulak kan.kakaka tapi tadek dialog ah.pepandai lah edit.

*perasan*

semalam aku drive dari pantai timur.pukul 8 am.nak ke KL katanya.alhamdulillah sepanjang jalan memang tak jem.maybe orang kelantan tak sampai highway lagi kot.kuikui..

then ada motor.aah sebuah motor dan seorang penunggang.iyelah kalau tadek penunggang apa pulak aku fikir nanti.dia tunggang atas bahu jalan.atas line putih tu.so tiga kereta potong dia.yang kereta ketiga tu kereta aku.bila lepas jek aku potong dia.dia follow aku kat belakang kereta.betul2 belakang kereta aku.yes kat tengah jalan itu lah.

ingat.tadi dia tunggang atas bahu jalan kan?yang tepi jalan itu lah.aishh...

lepas tu dia follow jek kereta aku.aku drive nak elak jalan tak rata pun dia ikut jugak.aku ke kiri ke ke kanan ke aku memotong ke dia follow jugak.kalau aku potong bas dia potong jugak tapi belah kiri.dah kat depan dia sambung balik follow aku.

dah lain macam dah ni.tapi dia tunggang cara orang penat bawak motor la.kesian lak aku tengok.siap kepala kat handle motor tu.lenguh agaknya.aku bawak 100 jek.kekadang aku terlebih bawak 120 pastu aku slowkan sikit nak tunggu dia.kakaka bodoh betei.padahal semalam aku nak cepat sampai kot.boleh pulak nak tunggu dia.

kadang2 aku drive laju jek.biar tinggal dia kat belakang.kang aku dah jauh tetiba aku slowkan.kekonon nak tunggu dia.yang dia ni pulak macam tau2 jek aku tunggu dia.nampak kereta aku terus dia ke tengah jalan.sebelum tu kereta lain yang depan dia tu tadek pulak dia nak follow.dan2 kereta aku jek dia dah terus follow.dekat pulak tuh.

kereta2 lain yang potong kitorang pun pelik tengok pehal mamat nih follow kereta aku jek.kereta lain taknak follow pulak.mata aku tak habis2 pandang cermin pandang belakang.kakaka gila sial dekat follow.engko nak tumpang aku ke apa?ke nak teddy bear pink aku satu kat belakang tu?

sampai rnr temerloh aku stop ah.dia pun.tapi dia cewahh terus pergi stesen minyak.aku terus pergi makan lah.takkan nak dating dengan dia kot.

pastu sambung jalan.cewah aku nampak dia baru nak gerak dari stesen minyak.aku lajukan kereta aku.takut lah pulak kalau dia follow lagi.dah lah aku sorang.dah tertinggal dia kat belakang.tapi aku nampak dia bawak slow sebab dia tengah makan.dah jauh aku drive tinggalkan dia.aku mengantuk.so drive slow semula.tanpa diriku sedari.tup tup dah dia ada follow kat belakang.k..fine..jahanam punya motor.tah masa bila kau sempat kejor aku?

so adegan motor dia follow kereta aku tu berlarutan sehingga sampai tol karak.

sebelum tu hujan.lebat.penunggang lain dah start bawak laju2 nak cari tempat berteduh.tapi mamat ni tak.dia masih yee masih follow aku kat tengah jalan tu.dalam hujan ye dalam hujan.and i was like....the fuck?kau pergi ah wehh bawak laju sikit cari tempat teduh.aku ni slow ke laju ke aku masih tak kena hujan.dah degil betul mamat motor ni.

aku rasa dia mula2 follow aku tu dia nampak kot aku miming sorang2 dalam kereta lagu faizal tahir.ekeke malu siot.tak perasan.mata aku ni selalu lah tengok cermin belakang.bia ada sekali tu aku pandang dia terus buka cermin depan helmet tuh.

hehe terus aku pandang depan semula.maluuuuu...agak2 kalau tayar kereta aku pancit ke kereta rosak ke.ada tak dia nak tolong?

sampai tol karak dia stop rehat kot.aku dah blah awal2 padahal dalam hati eh mana mamat tadi.ececece ok dah sampai situ jek cerita dia.aku dah malas nak drive slow.dah.takut jem.padahal sampai KL lengang kot jalannya.ceh.

tadi balik dari sekolah.aku tengok cermin belakang.aku tersenyum sorang2..:)

eh moral nya.yang perempuan lah terutamanya.jangan ingat nak bercinta kat highway sangatlah kan.aku sesaje jek tulis tajuk entry gitu.selalunya beware lah.kot2 dia nak merompak kau kan sebab tengok perempuan sorang drive.

tapi semalam.aku tak rasa dia macam tu pun.heeeee

p/s: siapa buat drama dari kisah aku ni.dia memang kesian.sangat kesian.kakaka dah lah bye.

Monday, February 11, 2013

Empty

even it is empty
whenever whatever however whoever whichever
home is where the heart is.







sebenarnya baru lepas tengok video shila amzah ombak rindu.mula mula tu macam takmo tengok.tapi...eh sedih jugak lah.kalau dah sampai airmata menitis tak stop tu memang sedih sangat lah tu..

eh tadek kaitan dengan entry ni pun.hikhik

Friday, February 01, 2013

Sebulan..

sebulan mende?sebulan lahir?sebulan couple?sebulan kahwin?sebulan pregnant?kehkehkeh.

sebulan dah aku berkawan dengan orang baru di sekeliling hidup aku sekarang.i feel much better right now.less worried.less expecting.less caring.less disappointing.

amboi merajuk juk juk bawak diri ke cik konah?

this is a new start lah for me.all i want is to be free.from....from...anything or anyone who gave me so much to remember.tak termasuk my family.diorang memang kena everytime everyday every second 24/7 kena bagi aku kenangan.tak kira!

bila dah sebulan kat sini.away from traffic jam.away from annoying noise.annoying people.away from tallest buildings.away from that big city.i feel peace in here.yelah aku admit yang for the first time aku datang sini memang merengek2 macam budak kecik.nak balik lah boring lah nak jalan2 lah panas lah.oh yes panas ni boleh dikatakan hari2 aku tweet aku rasa panas kat sini.maybe musim dia kot.

dalam sebulan lah jugak aku dah round jalan2 sini.kata aku suka jalan2 kan.sorang2 poomboleeyy.tapi sebulan duduk sini aku macam tak gain weight sangatlah.kenapa eh?makan  pun time lunch jek.malam tu..erm..tengok lah kalau lapar pun dalam pukul 11 12 macam tu.hajat dihati nak makan lewat malam pastu terus tidur kekonon esok pagi boleh gemoks.tapi tak jugak.

dalam sebulan ni aku tak boleh hafal sangat nama2 anak murid aku.semua pelik kot nama.aku berharap ah kot2 depa ni ada nama markonah.hurmm nokharom nak ada nama cenggitu.diorang pun nama lagi canggih tau tau.yusri,odi,rozam.pretty.evelyn.vivilian.alangfizi.sheetel.jenny.teja.morrizza.micca.apetah lagi.aku lupa dah.jangan memain kau nama nak kerlaaasss gitu.

malam ni tatau nak makan apa.sakit perut banyak sangat makan pedas tengah hari tadi.dasar makan gelojoh pun ye jugak.kuikuikui

















nak ngap ngap pipi diaaaaa




kekonon nanti aku update entry lagi ok ok ok?