Saturday, April 20, 2013

Tuesday, April 09, 2013

Kehidupan Kini

dari zaman sekolah sampai ke zaman dah kepada suku abad ni memang banyak berbeza dan berubah dan berlainan.kadang-kadang perkara yang diluar jangkaan pun akan terjadi dan tak pernah terfikir oleh manusia yang cerdik pandai sekalipun.

termasuk aku.tadek lah cerdik pandai.bijak sikit.hehehe

tahun ni kan aku dah berpindah ke tempat lain.tempat belajar pun jauh.tempat bekerja pun jauh.tempat asal lagi dikenang pun lagi jauh.hebat kan?alhamdulillah so far i can survive live here with them.awesome people.tadek lah sampai tak cukup makan kan..

sebenarnya nak cakap...yang...kat mana mana pun kita pergi mesti ada masalah.hidup ni kan kena ambil risiko.taknak ambil risiko tak payah hidup lah senang kabor.masalah dengan housemate merangkap roommate misalnya.tapi masalah ni masih boleh aku handle.takdek lah ke tahap aku jadi trauma ke apa.kekadang masalah kecil pun tapi dah jadi hari hari punya masalah boleh nampak masalah tu besar tau.

lagi satu contoh masalah lecturer yang bagi assignment yang lebih dari tiga tetapi bagi due 2 minggu jek like what the fish bro?3 bulan lepas apesal kau bagi 2 assignment jek kat kitorang?sekali balik belajar kau bagi assignment segebang macam tu dan expect kami yang konon konon takdek banyak kerja sangat kat sekolah ni akan submit on time within 2 weeks?sabar sabar...

dalam perhubungan pun wujud konflik atau problemo lah orang latin cakap.aku...malaslah nak cakap pasal perhubungan ni.sat lagi aku mencarut tak sudah dan tambah dosa aku yang tak tertanggung lagi dengan dosa dosa yang sedia ada.

so overall my life now is completely awesome with awesome problems u have never been into.haha i love my life now.honestly :)

thanks anon yang komen entry lepas :))

Monday, April 01, 2013

Hujung Dunia

hidup ni lagi bermakna bila setiap hari dipenuhi dengan aktiviti berfaedah.happy.penat tapi sweet.biarlah seminggu jek pun.biarlah assigment bersepah dan bagi due dua minggu jek.

at least kulit boleh jadi macam italiano christiano ronaldo.

kah kah kah.see you guys again on May.kita berenang pulak!