Saturday, August 31, 2013

Kehidupan Lain

skema ke?biarlah.

i have so many social network accounts.yes as you can see at the sidebar.tah apa apa nak isi semua.facebook jek tak letak situ.malas sebab tak aktif sangat.

ok aku senaraikan dari email sampailah kepada.....kepada apa?kita tengok kejak lagi.

currently i have 4 emails.for me this is awkward.but keep using them.

ct_beckham@yahoo.com . ok ini email sejak form 4 which World Cup was held on 2002.time tu Beckham was like woowwww to me.so yeah ambik nama dia.kakaka

queenskaters@yahoo.com .ini sebab sangat suka dengan movie kanak2 disney atau alam ria cuti sekolah iaitu Brink.dia pandai main skate.aku pulak pandai main rollerblade.yeah man kita boleh kahwin.haha

markonahawang@gmail.com .ok ini memang the latest sebenarnya email aku.orang lain ada gmail so aku nak jugak lah kan.

ada lagi satu email hotmail.tapi email ni sangat private kot.banyak tujuan rasmi so tak perlu bagitahu kat sini.

i have 2 facebook accounts.Markonah Awang is my first acc.semua rakan2 sekolah, BFF, UIAmates, anak2 murid aku, cikgu2, bloggers haa semua kat acc ni.dulu family aku pun aku letak dalam acc ni but bila aku menyampah bila status aku tetiba ada family aku komen and diselang-seli dengan komen kawan2 aku dan cousins so i was like...

ok aku buat acc baru di mana dalam tu semua memang family besar aku.pakcik makcik cousins abang ipar dan juga baru2 ni rakan2 IPG aku letak dalam tu jugak.special orang kabor.hahaha

oh twitter pun ada dua.konsep sama dengan facebook.asingkan rakan2 twitter or bloggers dengan kawan2 aku in real life dan family.honestly twitter Markonah Awang ni memang semua bloggers.tak pernah jumpa pun.

youtube acc pun ada since 2006.tujuan?entah.haha nanti boleh lah copy paste link www.youtube.com/QUEENSKATERS . aku malas nak gi copy letak sini.

i have a tumblr acc.ok last update tahun lepas.see?ok tayah share link.jimat masa.

blog.ok blog ni banyak kenangan so aku takkan delete or privatekan blog ni.aku nak blog ni sentiasa ada.lagi satu blog aku update last tahun lepas jugak.tak privatekan pun blog yang tu.cuma tak pernah bagitahu orang.pepandailah cari sendiri.hihi

instagram.oh yes kat sidebar tu ada kan?boleh stalk.ikikiki

keek.ok korang search jek kat keek nama KonKonah.pasti jumpa.ye pasti.

Path.aku ada since 2011.pastu email dan password aku lupa lalu buat yang baru.kalau korang search Markonah Awang ada gambar minah pegang camera tu haa yang tu takleh nak log in.so bila search ada lagi satu Markonah Awang pegang sepanduk katak ok yang tu aku yang latest.tujuan korang nak follow Path aku?korang gila.

foursquare.errrr tayah kot.bukan hari2 aku check in.so tayah share.buang masa.

lagi apa eh?kalau ada yang tercicir tu memang aku biarkan.banyak sangat.jelas yang aku banyak buang masa di alam maya.ikiki tujuan bagitahu semua acc ni?kau jawab sendiri.

jangan kabor aku perlu share acc Whatsapp Kakaotalk Line Wechat lah kan.aku lesing kang.

bye.


Tuesday, August 27, 2013

Berbual Saja

Situasi pertama

"rindu ke?"
"aah rindu.dah lama tak makan sama sama"
"habis yang minggu lepas tu kita buat apa?bersenam?"


situasi kedua

"bawak bekal nasi goreng nak makan dalam kereta ni ada sudu ke nak makan?"
"eh aah jap i ambik. *bukak handbag*
"ohh lupa.handbag u kan ada macam macam.dah macam dapur".


situasi ketiga

"hantaran selalu orang bagi dah macam cliche sangat lah"
"apa yang cliche?"
"ye lah .asyik bagi kasut lah perfume lah handbag lah jam lah"
"habis nak bagi apa?takkan pisau rambo?"


balasan yang diterima mesti out of the box. :)

Thursday, August 22, 2013

Result oh Result

sebenarnya apa juga jenis result yang korang tunggu or dapat memang tak lari dari perasaan yang mendebarkan.tak kisah lah result lulus driving test ke tak.lulus ujian HIV ke tak.pregnancy test tu sah ke tidak yang korang pregnant.lulus temuduga ke tak.lulus lafaz nikah ke tak.haha!

tapi yang paling mendebarkan kebanyakan semua manusia dalam dunia ni ialah result exam korang.sama ada time sekolah mahupun masuk U.

macam aku.sambil kerja sambil belajar.sambil belajar sambil tweet.kahkahkah so result memang sebagaimana kau selalu habiskan masa di twitter lah.eh tapi bukan salah aku 100% okayyy.

nak dijadikan cerita semua assignment aku lecturer bagi dateline dekat2.dengan aku nak mengajar lagi lepas tu nak siapkan assignment lagi.program sekolah lagi.pergi kursus lagi.sambung study lagi.see?banyak benda.tak mengomel.luahan perasaan jek.sebab aku jugak yang pilih jalan ni so accept jek lah.

IPG ni kekadang memang agak menyeksa sikit tau.sikit jek tak banyak pun.dia punya seksa sikit itu ialah just imagine aku habis kelas hari rabu.khamis jumaat study.sabtu ahad final exam for 4 subjects.tak terkencing kau dalam hall nak jawab soalan?at least time degree dulu adalah jugak bagi study week kan.at least seminggu.exam pun jarak jauh2.

disebabkan i wanna cheer myself up so aku bangga jugak dengan diri aku yang agak pemalas ni.result aku 3.5 bebeh.ok jugak kan?dalam pada duk mengomel2 tak sempat study tu dapat jugak result okay.aku ingat result aku dah bawah 3 pointer dah.tak pernah pulak dapat sampai 3 pointer ke bawah..kalau dapat macam tu...............

tapi yang tak best nya.roommate aku yang tidur sesama makan sesama tengok Cinta Jangan Pergi sesama pergi kelas sesama study sesama pergi pasar malam sesama tapi dapat 3.75 ni apa cerita????

dah lah.aku down balik.bye

Tuesday, August 13, 2013

Azam Bulan Puasa

selamat hari raya korang! hehe

yelah dah syawal ke berapa ni?selalunya nak tulis pasal azam ni dah make sure semua azam tu tercapai.betul tak?selagi tak tercapai takdek lah aku nak up entry kat sini.

pertama.taknak mencarut di twitter.alhamdulillah aku perhatikan jek tweet aku selama sebulan puasa ni dan memang bersih lagi suci dari perkataan tak senonoh.terutama perkataan dari huruf B dan S.haha tapi ada aku terlepas tweet sekali.sekali jek hokeeyy tu pun carut dalam english.haa ambek kau.you know who you are.

kedua.taknak pergi bazaar ramadhan.ok senang cerita sebulan lepas tu aku pergi dua kali jek bazaar ramadhan.dengan kawan dan last sekali kat kampung tu pun sebab last puasa.nampak tak aku dah berlatih memasak di rumah dan menjadi anak dara yang anggun lagi jelita?

dah.dua jek.memang dua jek azam aku tahun ni.tahun lepas taknak tinggal terawih dan alhamdulillah berjaya.tahun ni aku banyak tinggal terawih dan aku memang rasa teruk sangat.ye ye aku tahu.lagi satu nak habiskan 30 juzuk alquran tapi yang dapat hanyalah sampai juzuk 12 :'( takpe takpe boleh sambung apa untuk bulan seterusnya.kan?

ok bebeh.aku tak datang open house.tapi aku yang ada buat open house.hehe morning! bye