Monday, September 30, 2013

Gajet Bertuah

setiap gajet ada cerita di sebalik nya.kekonon macam dalam gambar ada lagu.ikikiki

2004

phone pertama lepas SPM.Nokia 3210.haaa lagi low dari korang punya nokia 3310 tu.dia punya berat toksah cerita lah kan.masuk matrik aku tengok phone roommate aku semua yang ada kaler2.aku jek kaler kuning.sedih siot.aku kan tak mampu.tapi satu jek best phone ni ialah seberat mana pun still ada orang jual housing phone dia taww kaler pink lagi aku beli.lagi satu sepanjang penggunaan phone ni aku guna bahasa Tagalog.haaa hebat kan?mensahe natanggap lah apa lah.tak main ah English.the hell?yang aku malu sekali dapat phone ialah aku tak reti taip message.sumpah tak reti.tekan keypad no 2 sekali ada keluar huruf A.tekan lagi huruf a kecik.dah mana huruf2 lain???sangat lembap aku time ni.


2004
jeng jeng jenggg.dalam tahun yang sama aku tukar phone siot.ni sebab janji papa aku time birthday aku yang ke 18.Nokia 3660.amboi phone sembilu gitu.orang yang kata lah.aku iyekan jek.time ni rasa kaya yang amat dapat phone baru keluar ni.ada camera.kaler2.skrin besar.housing dia aku tukar kot kaler pink transparent lagi kau.pastu beli purple transparent pulak.dulu femes kot housing transparent ni kira boleh nampak dalam phone.perghhh heaven heaven.mula2 bercinta pun start dari phone ni lah.haha time ni lah kenal apa itu infrared apa itu bluetooth.siapa bebudak matrik UIA ni tahu lah ada cafe atas tu cafe Aroma.kitorang main send gambor guna bluetooth.aku terima jek tapi aku tak hantar.nanti kantoi.ikiki


2008
rindu.tu jek aku boleh describe pasal phone yang ni.one word lah konon.Nokia 5610 Xpress Music kot ni.mahal kot.kaya kot.kakaka.lepas kakak aku kahwin papa aku sekali lagi telah mengotakan janji beliau untuk beli phone ni.sebab nokia tadi macam gedabak sangat.so aku nak camera yang kekonon power lah sikit time tu.murah jek bawah 1k.aku punya kaler merah.time ni lah nak belajor letak keychain lah perhiasan apalah kat tepi phone yang boleh sangkut tu.plus semua gambar2 lama dari zaman UIA sampai aku beli phone baru semua nya ambik dari phone ni tau.semua ada dalam hard disk.sampai aku mula2 buat blog pun share gambar semua guna phone ni.sayang dohh..tapi sayang tak lama pasal lepas tu aku dah berjinak2 guna smartphone.hehe..


2011
tadaaa ni lah smartphone pertama aku.LG Optimus One.ada logo Google kot kat belakang phone dia.kau hado?kakaka.aku dapat phone ni sebab papa aku nak gi umrah so dia nak aku jaga rumah untuk 2 minggu jek pun.so dia belikan aku phone ni.kekonon hadiah.jadinya aku tak sunyi langsung kat rumah.papa aku beli kat Celcom.murah jugak.ni kira suitable lah untuk android beginner macam aku.tu dulu lah.hehe..sekarang dah mantop.time tu korang android pun tak pernah dengar ye dok?time ni tak silap aku Blackbery kot yang up tapi nasib baik aku tak suka.dalam kategori smartphone ni kira phone ni paling sayang sebabnya phone ni hilang kat Midvalley.time cuti Hari Malaysia.cesss...terjatuh dari riba aku ke apa time tu entoh lah tak ingat.baru 9 bulan guna..heaven lah siapa yang curik tu.bior tangan dia lumpuh.


2011
nampak tak yang aku tak boleh hidup tanpa smartphone?lepas hilang phone LG tu aku macam tak senang duduk.sebulan lepas tu aku terus rembat yang ni HTC Wildfire.kaler merah.kemain beli kat KL.memang lah android jugak tapi inteface semua lain lah.lagi kecik.lagi ringan.camera lagi better.message dia best nak2 message dengan rentan.kakaka tapi selalu stuck selalu hang phone ni.bikin kacau betul.tak banyak memori sangat untuk aku rindu phone ni sebab 3 bulan jek aku guna.yang message2 rentan tu start dari phone nokia merah tu lagi dah.amboi memori sangat.ikiki


2012
awal tahun depannya terus rembat phone ni wehhh.tak banyak songeh.start dari tu aku install Whatsapp.camera lagi lah better.smooth.ringan dan nipis.aku sebab tengok iklan phone ni boleh tolak masuk bawah pintu tu.haa tu lah yang tertarik sangat.macam amboi magic ah nipis gilerrr.tapi sekarang banyak jek phone lagi nipis.so bila dah up ni dengan screen lagi besar aku selalu share gambar guna phone ni jek lah.sangat memuaskan hati.orang kabor phone Samsung selalu stuck lah hang lah.ye ke?honestly dalam setahun baru sekali dua kali jek stuck.phone aku lah.phone korang aku tatau.happy jek aku guna phone ni.tadek masalah.aku kan cermat.so now still guna phone ni lagi.


2012
dalam tahun yang sama aku beli phone yang kedua.sebab aku ada dua nombor so aku rasa better ada dua phone dari beli phone yang ada dual sim.yang tu aku tak minat.kaler purple aku punya.korang mesti dah selalu kan tengok ada orang beli phone ni?simcard penting untuk urusan rasmi dan family aku letak dalam phone ni.senang.bateri tahan lama.kecik.ringan.yang penting bateri tu lah.aku bukan jenis rajin charge phone.yang samsung tu aku letak simcard broadband sekarang ni memandangkan no maxis telah expired.senang kan?tayah pikir2 gelisah resah gundah gulana pasal bateri phone cepat habis.dalam 3 ke 4 hari baru aku charge phone.punyalah tahan bateri dia.ini baru smartphone! *poyos*



2013
yaaaa satu kesalahan besar sebab aku beli Ipad Mini ni.it was a mistake lah bro.mula2 jek aku excited nak melompat2.last2 sampai ke saat aku type entri ni aku dah bosan dah dengan ipad.dah tadek kepentingan dah sebenarnya.setakat nak main game?come on lah.laptop aku berlambak ada game.belum masuk ps2 lah ps3 lah ps4 lah.dah macam gila gajet padahal seorang insan yang tak bersalah.ikikiki tadi baru jek kat sekolah aku cakap nak jual dah ada cikgu nak beli.ai ai terkejut ai tawww.dah update ios7 pun aku rasa biasa jek.

ada lagi aku tak selitkan phone CSL.sebab sebulan jek guna so tayah nak menyemak dalam entri ni.tah mende2 tah phone tu.

kenapa gajet bertuah?sebab semua gajet ni selamat bila aku jadi tuan diorang.amboi diorang macam manusia pulak.

so taknak teka ke aku tengah dalam proses nak beli phone apa ni?hehe...




1 comment:

Aujinz said...

perghhh. kemain dia punya koleksi phone... nasib baik banyak yang bapak dia hadiahkan.. kah kah kah...


jap, gua teka.. lu nak beli Note 3 kan Konah kan.. kakakkaka ~