Sunday, October 27, 2013

Review Insidious 2

this review is based on Insidious where i watched the scene where Josh got his son back and the old lady died because of another old scary lady killed her.and thats it.

senang cerita tak tengok dari mula pun.so here it goes.

- part mula2 tu macam background sound tu macam oh okay seram jugak.maybe aku dah lama tak tengok cerita seram sebab kebanyakan cerita seram ala ala takut nak ke tandas sorang2 waktu malam jek.

- yang start nak seram tu kekonon ada bunyi orang main piano kat tingkat bawah rumah Josh.Renai isteri dia yang sedar.part ni aku dah macam arghh shit pemende bunyi main piano malam2.

- lagi seram part Lorraine nampak lembaga perempuan pakai dress putih kat dapur.aku terpikir korang berani sangat gi dapur tengah2 malam buta dah kenapa?

-scene yang anak dia bercakap dalam tin susu tu time tidur dan satu lagi tin yang disambungkan tu kat dalam almari baju dia.malas nak cerita habis.

- nenek tua mana datang mengejut kacau anak bongsu diorang Kali.terus cakar ke tampar muka Renai.ye ke eja nama dia gini?

- tengah2 cerita korang tau dah eleh roh Parker yang masuk dalam badan Josh ni.bukan Josh sebenar.

- Parker tu nama perempuan dia Marylin.sebab apa?tengok sendiri.

- babak yang tetiba muncul roh Elise yang dalam first movie tu semua makhluk dalam panggung tepuk tangan.celaka.haha macam dia hero pulak dalam cerita ni.

- malas dah nak bagi spoiler ke korang.tengok sendiri.panggung penuh macam hari pertama tayang padahal dah hari ke berapa ni.


p/s: aku rasa aku sorang jek beli online ticket kat exclusive lane dekat Aeon ipoh tu.orang lain masuk lane tu time tu baru nak tempah tiket.kurang ajar.tang mana exclusive nye tah.puas aku tunggu semata2 nak ambik tiket.

No comments: