Sunday, January 19, 2014

Matang

kau tu lelaki
jangan lah tunjuk yang kau ni macam perempuan
biarlah yang tak matang
biarlah yang manja
biarlah yang gedik
biarlah yang nampak tak cerdik
semua tu
bagi jek lah ke aku
yang perempuan ni
leave them all to us
the girls
yang pihak lelaki
biar lah nampak matang
at least depan aku
aku rasa rimas
bila hal remeh
bila hal kecil
bila hal tak besar mana
kau jadi tak matang

please.aku rimas.rimas lah.

Wednesday, January 15, 2014

Lari

lari,
bukan bermakna,
hilang harga diri

lari,
bukan bererti,
itu salah sendiri

tapi aku,
mahu lari,
dari segala iri,
segala dengki,
biar sepi di hati,
hanya aku yang hadapi.



Tuesday, January 14, 2014

People

"bila nak grad?"

"bila nak dapat kerja?"

"bila nak ada bf/gf?"

"bila nak bertunang?"

"bila nak kahwin?"

"berapa hantaran?"

"bila nak honeymoon?"

"bila nak dapat anak?"

"bila nak dapat anak lagi?"


please people please.mind your own business.sometimes people are just too care and that is annoying.

Sunday, January 05, 2014

#TNhaynaku

sepi,
bukan diam,
untuk terima semua.


p/s: saja nak try :)

Saturday, January 04, 2014

Aku dan GCB

GCB okay bukan BCG.

kisah ni terjadi bila aku order mcd melalui drive thru.

"saya nak GCB large set satu".u know what?for me medium set is a no no for a hungry little cute woman.haha

"ada apa apa lagi yang nak ditambah?apple pie?aiskrim?"

"nak tanya.GCB ni tadek yang beef ke?"

"GCB ni semua ayam jek dik".


facepalm please.sangat memalukan.siapa tak paham kisah aku ni sila inform aku.

sekian.

Friday, January 03, 2014

Meaning



really?come on.

dari sekolah rendah sampai dah umur 27 ni memang ini jek lah idea aku setiap kali orang tanya "kau pandai lukis?".bagi aku paham senang ialah "kau tahu lukis?".ok yes semua orang tahu lukis.so i made this.and they laughed.ceh

lukisan ni kekonon ilham dari rumah arwah nenek aku yang meninggal 3 tahun lepas.it brings so much memories to me and cousins and her children of course.aku takkan lukis rumah aku sebab...it's complicated .LOL rumah batu tak best dilukis hokayy.

yang paling 'mahal' dalam lukisan di atas ialah tu tu paip tu.siap ada baldi tolong siap tadah air menitis.sebab?dari kecik my family akan tengok filem P.Ramlee every weekend or setiap kali cuti sekolah.cerita tu semua my dad rakam guna tape yang besor gaban tu time dia bujang2 dulu.so aku dengan adik beradik aku kira dah masak sangat lah dengan semua drama P.Ramlee ni setakat dialog2 babak2 filem...perghhh kitorang dah praktis.serious.so sebab tu aku rasa setiap rumah kena ada paip untuk basuk kaki sebelum masuk rumah.LOL dalam filem dia kan banyak kena basuh kaki dulu.siap ada tempayan lagi kat tepi tangga.

yang kereta tu...itu jek lah imaginasi aku terhadap kereta.dari sisi tepi nampak macam okay jek.stabil.sebab?aku pernah buat kereta dari manila kad exactly macam yang aku lukis ni.so imagine dari situ lah kot.ke kereta P.Ramlee jugak?heeee

so tu jek lah.melukis bila bosan.not my hobby at all.im not really good at it.but when it comes to paint with color zzzzz of course, aku rasa aku pandai bab tu.

setiap aku lukis macam ni aku memang harap aku akan dapat rumah macam ni.

Wednesday, January 01, 2014

2014

happy new year everyone.hope Allah bless me and all of you in every good things that we do.i'm a bit busy lately.starting out a new year and days.and a bit lazy to get back to work.pffttt plus with the all same work that i do everyday.somehow i feel this is suck.

and i hate datelines!!