Friday, January 03, 2014

Meaning



really?come on.

dari sekolah rendah sampai dah umur 27 ni memang ini jek lah idea aku setiap kali orang tanya "kau pandai lukis?".bagi aku paham senang ialah "kau tahu lukis?".ok yes semua orang tahu lukis.so i made this.and they laughed.ceh

lukisan ni kekonon ilham dari rumah arwah nenek aku yang meninggal 3 tahun lepas.it brings so much memories to me and cousins and her children of course.aku takkan lukis rumah aku sebab...it's complicated .LOL rumah batu tak best dilukis hokayy.

yang paling 'mahal' dalam lukisan di atas ialah tu tu paip tu.siap ada baldi tolong siap tadah air menitis.sebab?dari kecik my family akan tengok filem P.Ramlee every weekend or setiap kali cuti sekolah.cerita tu semua my dad rakam guna tape yang besor gaban tu time dia bujang2 dulu.so aku dengan adik beradik aku kira dah masak sangat lah dengan semua drama P.Ramlee ni setakat dialog2 babak2 filem...perghhh kitorang dah praktis.serious.so sebab tu aku rasa setiap rumah kena ada paip untuk basuk kaki sebelum masuk rumah.LOL dalam filem dia kan banyak kena basuh kaki dulu.siap ada tempayan lagi kat tepi tangga.

yang kereta tu...itu jek lah imaginasi aku terhadap kereta.dari sisi tepi nampak macam okay jek.stabil.sebab?aku pernah buat kereta dari manila kad exactly macam yang aku lukis ni.so imagine dari situ lah kot.ke kereta P.Ramlee jugak?heeee

so tu jek lah.melukis bila bosan.not my hobby at all.im not really good at it.but when it comes to paint with color zzzzz of course, aku rasa aku pandai bab tu.

setiap aku lukis macam ni aku memang harap aku akan dapat rumah macam ni.

No comments: