Thursday, February 13, 2014

Review Ariana Rose

selalu aku buat review movie jek.memandangkan kisah dalam drama ni sangat terkesan bagi aku kepada seseorang (you know who you are) maka mari kita buat review untuk menghilangkan stress nak menyiapkan lesson plan dan jurnal praktikum.

anyway drama tu dah habis hari ni.

- aku kecewa sebab aku tak tengok episod pertama sebab aku ingat tak best drama ni padahal babak klimaks dah start dari episod first.itupun mak aku yang inform dalam whatsapp.haha

- aku rasa watak ariana rose sesuai lah dengan fatiya.aku cara dia cakap dalam drama tu.
"harith, u dah selamatkan nyawa i.bagi i teman u malam ni please?"
"oh takpe nanti i msg u k?"
ada jek k lah please lah kat hujung ayat.

- watak yang tak puas hati aku tengok sebab ending gitu jek ialah Harith dan Ramzul dan Liyana.tiga2 ni memang nak kena lempang dengan aku.dah lah Harith blah gitu jek.liyana pun mati gitu jek.ramzul serah diri ke polis macam tu jek.so macam tu jek lah eh ending?

- ramai orang pertikaikan asal ariana ni senang2 jatuh cinta dengan orang yang rogol dia.bagi aku itu normal.dan lagi normal kalau aku kata jodoh semua Allah punya kerja.dah full stop.

- kata drama kan.confirm ada babak yang tak logik dan tak perlu.babak berkali2 duk jiwang romantik antara ariana dan adam.bosan doh.lagi bosan yang ariana ni asyik2 takleh terima adam seadanya.come on lah weh...pastu merajuk.haha everyone should deserve a second chance.come on lah bebeh.

- watak Liyana yang nabila huda berlakon tu.well as usual lakonan nabila huda mana pernah mengecewakan.kan?

- nak tanya.arja lee ni cina ke?malas google.

- ada babak tu yang penulis novel ni berlakon kan?haaa kejak jek babak tu.

- lagi annoying dan lawak kekadang tu ialah parents adam ni asyik la bersayang2 dengan suami isteri.ayang lah sayang lah.korang perasan kan?haha

- aku nampak banyak babak yang depa cut dalam drama ni.babak yang tak diperlukan lah.kiss pipi terutamanya.

- akhir sekali drama ni best.dan mengajar aku untuk bersyukur ada orang special yang terima aku seadanya maka kita pun belajar terima dia seadanya :)


so korang ada nak komen apa2 lagi tak?


1 comment:

Aujinz said...

hurmm.. aku pun nak komen gak.. kenape hero dia depa pilih Keith Foo? macam tak kena jer.. dah takde pelakon lain?..

Ok, TAK masa awal awal cerita memang playboy, kaki arak semua.. tapi bab bila dia dah berubah tue dah macam tak kena dengan KF. Babak dia solat semua tue.... hurmmm

Lepas kawen si Ariana mengada ngada tak nak kena pujuk dengan TAK. TAK merajuk Ariana pujuk TAK buat dokno.. lepas tue tetiba baik gurau gurau kat rumah mak TAK.kah kah kah.. watdehel.. so childish punya penutup.. kah kah kah.. sampai aku dah malas nak tengok ending dia.. koh koh koh

Kantoi aku tengok Ariana Rose. Ahh.. aku tengok lompat lompat kat kedai mamak sambil tunggu mamak siapkan Roti Nan Cheese dengan Tandoori.. koh koh koh