Tuesday, March 25, 2014

25.3.2014

for the first time 
i wish to both of us
happy 9th anniversary 
happy 9 years of relationship 
hopefully it will end with the best relationship
with one step closer
to the precious moment
forever.


p/s : memasing busy so nasib one of us yang tolong ingatkan.weeeee

Tuesday, March 18, 2014

Review Non-Stop

movie ni aku tengok hari esoknya selepas aku tengok movie 300 tu as u can read it on my previous entry.



- memandangkan sekarang kecoh isu kehilangan plane, so aku rasa movie ni buat kau tak senang duduk.

- Bill tu kan lakonan siapa tu?Liam Neeson eh?rugi kot tak tengok.hero movie Taken jugak tu

- jalan cerita agak misteri sebab masih tertanya-tanya siapa hijacker sebenar.

- aku tak puas hati sebab sampai habis cerita pun aku tak tau siapa yang bunuh pilot dalam kokpit tu.

- mula mula tengok aku tersalah agak hijacker tu yang mana.ada orang tu babak awal dalam movie tu pun dia dah dapat agak siapa hijacker.actually ada dua orang.

- malas bagi spoiler.

- coke dan popcorn aku tak habis sebab terlalu fokus tengok movie.

- tak memasal Bill ni terbunuh dua passengers dalam plane tu.terrrrbunuh.

- overall best ah movie ni.bagi aku.

Tuesday, March 11, 2014

Review 300 The Rise of the Empire

tak ingat title penuh movie ni.takpelah korang pandai google kan.

- aku suka watak perempuan jahat yang dia orang Greek tapi nak balas dendam terhadap Greek tu.dia sokong Parsi kot.cantik doh mata dia.

- adalah orang tu cakap kalau betul ikut sejarah sebenarnya Parsi yang menang dalam perang dengan Greek.orang tu cakap lah.nak tau gi google.

- watak Xesxes ke Xerxes ke apetah.haa handsome sebenarnya tapi lepas jadi dewa tuhan pebende tah tu terus dh jadi merepek.tetiba kepala botak.kening cukur.pakai spender jek.

- thermodiske ke thermoliske.haha malas jugak nak google.boleh tahan gak la watak dia.even dah buat ehem ehem dengan minah jahat tu but still dia taknak join minah ni untuk jadi hamba.kekonon taknak perang lah.malu siot.

- nothing much i can say about this movie sebab habis movie baru aku tahu yang ni second sequel.patutlah aku seperti terpinga2 sebab banyak flashback yang aku tak faham.zzzz

- effect darah duk terpancut2 keluar tu dah macam berleluasa sangat dalam babak2 movie ni.dah macam air sirap aku tengok.

- pesen lawan2 yang memang nak penggal kepala.

- orang Greek pakai skirt masa lawan2 tu.geli pulak.

- watak Xerxes tu sikit sangat.tak menonjol.

- tak best movie ni sebab aku dipaksa dan terpaksa tengok dan terus tak paham.

Wednesday, March 05, 2014

Artis dan Duta Produk

oh lamanya tak update.

i have seen a lot of ads on TV and magz and on the internet and stuff about our Malaysian celebrities yang berebut2 nak jadi duta sesuatu produk.yang masalahnya produk atau bisnes tu membawa keuntungan ke tak kepada empunya produk, duta produk dan pembeli atau pelanggan iaitu kita yang bodoh ni sendiri.

aku kabor straight to the point jek lah eh.ramai artis jadi produk makanan segera iaitu Maggi.apa2 jenis maggi lah aku tak kira lah kan.so apa yang aku nampak cara ni tak berapa beri manfaat sangat kepada pembeli especially kepada kanak2 remaja yang tergila2kan sangat seseorang artis.

memang lah artis akan cakap "peminat atau pembeli sekarang dah lebih pandai memilih dan menilai mana baik buruk".oh man masalahnya kau jadi duta produk tu confirm lah kau nak promot and kau mengharap peminat kau beli kan?ke tak?

yang bijak memilih dan menilai tu mungkin untuk orang dewasa seperti aku, kau dan kau kat luar sana.kita dah tahu maggi ni tak bagus makan selalu.sebenarnya tak elok makan pun.tapi kalau budak2, remaja sekolah, student2 uni tu.takkan nak galakkan depa maggi kan even depa dah memang tadek duit sangat pun?ada ke alasan cenggitu?

bila aku tulis ni maybe akan ada orang kata "tak baik kacau periuk nasi orang.biarlah dia cari duit dengan cara yang halal".so if that case pemikiran orang melayu tahun 2014 ni masih begini maka nya aku takleh nak kata apa.ini pendapat aku.peduli.

banyak jek produk kesihatan yang bagus.macam Marigold ke vitagen ke yang bersepah produk kecantikan apa tah tu.ok jugak.tapi tadek lah sampai maggi...masalahnya maggi berbagai2 jenama ni yang banyak untung dari produk lain.patutlah melayu banyak bengap.aku dah setahun tak makan maggi.mujur tak bengap.kakaka

so fikir jek lah semula.bye