Wednesday, March 05, 2014

Artis dan Duta Produk

oh lamanya tak update.

i have seen a lot of ads on TV and magz and on the internet and stuff about our Malaysian celebrities yang berebut2 nak jadi duta sesuatu produk.yang masalahnya produk atau bisnes tu membawa keuntungan ke tak kepada empunya produk, duta produk dan pembeli atau pelanggan iaitu kita yang bodoh ni sendiri.

aku kabor straight to the point jek lah eh.ramai artis jadi produk makanan segera iaitu Maggi.apa2 jenis maggi lah aku tak kira lah kan.so apa yang aku nampak cara ni tak berapa beri manfaat sangat kepada pembeli especially kepada kanak2 remaja yang tergila2kan sangat seseorang artis.

memang lah artis akan cakap "peminat atau pembeli sekarang dah lebih pandai memilih dan menilai mana baik buruk".oh man masalahnya kau jadi duta produk tu confirm lah kau nak promot and kau mengharap peminat kau beli kan?ke tak?

yang bijak memilih dan menilai tu mungkin untuk orang dewasa seperti aku, kau dan kau kat luar sana.kita dah tahu maggi ni tak bagus makan selalu.sebenarnya tak elok makan pun.tapi kalau budak2, remaja sekolah, student2 uni tu.takkan nak galakkan depa maggi kan even depa dah memang tadek duit sangat pun?ada ke alasan cenggitu?

bila aku tulis ni maybe akan ada orang kata "tak baik kacau periuk nasi orang.biarlah dia cari duit dengan cara yang halal".so if that case pemikiran orang melayu tahun 2014 ni masih begini maka nya aku takleh nak kata apa.ini pendapat aku.peduli.

banyak jek produk kesihatan yang bagus.macam Marigold ke vitagen ke yang bersepah produk kecantikan apa tah tu.ok jugak.tapi tadek lah sampai maggi...masalahnya maggi berbagai2 jenama ni yang banyak untung dari produk lain.patutlah melayu banyak bengap.aku dah setahun tak makan maggi.mujur tak bengap.kakaka

so fikir jek lah semula.bye

No comments: