Thursday, June 26, 2014

Manusia Oh Manusia

let me get this straight to the point.

dah ramai bagi pendapat apa yang mereka nampak dan baca dalam internet especially on twitter (fb sekarang macam dah agak lembap nak dapat news) pasal budak OKU tu.

selama ni aku hanya memerhati dan aku pun ada suara nak bagi tau sesuatu.

selagi kau tak pernah tanya sendiri depan mata tentang sesuatu hal, selagi kau tak pernah nampak dan tengok sendiri apa yang sebenar berlaku sebab selama ni kau hanya lihat, jadi jangan nak tokok tambah.aku benci.

tak salahkan mak dia.tak salahkan bapak tiri dia.apatah lagi pulak nak salahkan budak OKU tu.tak salahkan media.tak salahkan pun.cuma paham sendiri jek.

pendapat aku ni aku try apply kat semua isu yang konon konon hangat di alam maya dan realiti ni.aku cuba.kau taknak cuba takpe.aku tak rugi.kau tak untung.

please.dengar boleh.baca boleh.tengok boleh.percaya jangan.

Tuesday, June 24, 2014

Kenapa? Kenapa?

kenapa naik kapal terbang tak pernah jem?
kenapa tak boleh bagi signal kat kapal terbang lain bila kita nak potong kapal terbang kat depan?
kenapa tadek traffic light kat udara?
kenapa takdek accident kapal terbang berlanggar dengan kapal terbang lain?
kenapa kapal terbang ada radar?
kenapa kat jalan raya tadek radar macam kapal terbang di udara?
kenapa jalan raya jem?
kenapa tadek traffic light kat lautan?
kenapa kapal terbang selalu crash?
kenapa kereta tak selalu crash?
kenapa kapal laut tak langgar dengan kapal laut lain?
kenapa kapal terbang boleh hilang dalam radar?
kenapa kereta tak boleh hilang dalam radar?


kenapa i suka u?u tahu tak? <<< soalan ni jek aku dapat dari dia compare dengan soalan2 yang aku tanya dia tadi.

bye.