Thursday, June 26, 2014

Manusia Oh Manusia

let me get this straight to the point.

dah ramai bagi pendapat apa yang mereka nampak dan baca dalam internet especially on twitter (fb sekarang macam dah agak lembap nak dapat news) pasal budak OKU tu.

selama ni aku hanya memerhati dan aku pun ada suara nak bagi tau sesuatu.

selagi kau tak pernah tanya sendiri depan mata tentang sesuatu hal, selagi kau tak pernah nampak dan tengok sendiri apa yang sebenar berlaku sebab selama ni kau hanya lihat, jadi jangan nak tokok tambah.aku benci.

tak salahkan mak dia.tak salahkan bapak tiri dia.apatah lagi pulak nak salahkan budak OKU tu.tak salahkan media.tak salahkan pun.cuma paham sendiri jek.

pendapat aku ni aku try apply kat semua isu yang konon konon hangat di alam maya dan realiti ni.aku cuba.kau taknak cuba takpe.aku tak rugi.kau tak untung.

please.dengar boleh.baca boleh.tengok boleh.percaya jangan.

No comments: