Wednesday, October 15, 2014

Bila Nak Packing..

packing and unpacking stuff aren't really my thing.

except kalau nak gi ke tempat yang memang aku excited.

dalam almari seorang manusia bergelar perempuan dan wanita ni sebenarnya banyak benda.almari baju lah yang kita nak fokus ni.

contoh dalam almari baju aku kan.a lot of blouses, pants, shawls, long skirts and banyak lagi.kalau time nak packing tu memang aku keliru.tak bawak baju ni kang rasa macam kat sana nak  pakai nanti.kalau bawak seluar ni kang rasa macam tak pakai tapi nak bawak sebab takut la apa apa kan.lelaki kena faham ni.

meh la aku list kan sikit apa sebenarnya yang ada dalam almari baju perempuan selain yang dua tuuuuu...

specifically almari baju aku.LOL..

seluar (jeans, khakis, leggings, shorts, tracksuit, palazo, printed pants, and...)

baju (blouses, t-shirts, long sleeve shirts, shirts, cardigans, jackets, sweaters, hoodies, sweatshirt, singlets, inner shirts, long inner shirts, apatah lagi)

tudung (shawls, pashminas, tudung bawal, tudung indon aka fareeda)

baju kurung (baju kurung moden, baju kurung pahang, baju kurung biasa, baju kurung kedah,)

jubah (semua jubah either longgar or ketat.jahat kan?)

socks (sport socks, stoking,)

kain batik.LOLOLOLOL

long skirts


amboi sikit nya.haha

some of us might like to keep their shoes in the shoe box and put it in their closets.

kasut (high heels, wedges, sport shoes, kasut nak gi dating, gi jalan2 pasar malam, kasut nak naik motor, kasut nak gi kerja, kasut nak gi majlis kahwin, tapi selipar jepun WAJIB kena ada.i dont know why lol)

ada sesetengah orang meja sikat or cermin diorang sekalikan dengan almari baju.ada yang asing asing kan?tapi banyak jugak barang atas meja tu kan or dalam cermin?

sikat (ada yang brush and ada yang biasa punya)

getah rambut (penyepit rambut, cekak rambut)

bedak (bedak badan, compact powder)

perfume (bukan Febreeze)

deodorant

lipbalm (semestinya bukan lipstick dan lipgloss)

moisturizer

face mask (jarang pakai)

bekas tempat letak rantai, cincin, kerongsang, pin apa semua jadah

cotton bud

body cream (banyak sangat sampai tak terguna)


ni je kot.obviously ni semua barang aku sahaja.tak termasuk barang si dia lagi.jangan sampai aku list kan barang2 mandi pulak.memang aku tak larat pun.


SO NAMPAK TAK KESUSAHAN DAN KEKELIRUAN KITORANG BILA TIME NAK PACKING???

No comments: