Sunday, March 01, 2015

Review Kingsman: The Secret Service

last night tengok movie ni kat Aeon Kepong.so here it goes the humble and honest review.hihi...

- british accent sangat lah pekat dan melampau.ada guna word aite instead of right.contohnya you know, right? you know, aite?ah lebih kurang lah gitu.

- watak Lancelot dan Eggsy ni lah yang ramai sangat adore ni.ohhh...kenapa tak Valentine?lulz

- time scene yang Harry bunuh semua orang dalam church tu saya dah lost sikit sebab huh misi Valentine ni apa sebenarnya?dia dah keluar church tu baru saya tahu.lambat kan?

- terlalu banyak guna word 'fuck'.sangat banyak.

- si Arthur tu saya dah boleh agak mesti watak yang 'surprise'.haa kena tengok sendiri.

- scene yang bilik diorang tetiba dipenuhi air tu macam tak logik.takkan si Eggsy ni begitu kuat sampai boleh _______________ k tengok sendiri.haha

- paling suka ialah scene parachute. hihihi I love it!

- Eggsy sangat macho habis bila pakai sut dia tu.

- minah pisau di kaki tu memang bedebah.haha

- scene last yang dengan princess tu memang tuutttttt dan last scene lagi satu yang ulang balik scene Harry buat kat geng2 gangster poyo.k tak paham kan?gi ah tengok.


p/s: overall yes this movie should be watched!

3 comments:

cEro said...

SPOILER!!!
Baru ingat nak tengok minggu ni :(

Tapi kalau dah kata best, maka mmg akan tengoklah jawabnye...heheh

Aujinz said...

Ramai makwe puji filem ni best. Aku pun hairan kenapa ramai makwe puji filem nie best. Jadi aku menontonnya. So, filem ni guna formula James Bond dan Kill Bill.

Kenapa ramai makwe puji filem ni best? Mungkin sebab Eggsy dan spy berlawan dengan suit.

Tapi bagi aku Harry aka Galahad watak paling ummmphhh.. sayangnya watak dia dimatikan.

koh koh koh...

Miss Fireflies said...

memang macam tiru James Bond kan?better watch this movie cero.you won't regret it.