Friday, April 24, 2015

Orang Gaji

Dari kecil lagi kami adik beradik dah merasai hidup dengan ramai orang gaji dari pelbagai tempat asal usul dan bangsa.haaaa panjang kan ayat?

Tapi niat sebenar parents saya upah orang gaji sebab time tu kitorang kecil lagi.sekolah rendah.balik sekolah tak tahu nak makan apa.nak jaga rumah.nak kunci pintu tingkap lah apa semua.mak saya tak yakin bab tu jek.bila dah naik sekolah menengah dah hapus dah orang gaji dalam rumah.hihihi

Tapi ada sorang orang gaji yang jaga saya dulu yang saya paling tak ingat.maybe dia jaga saya time baby or before masuk tadika.sebab saya masih ingat time tadika siapa yang jaga saya.

Pernah beberapa tahun lepas orang gaji misteri ni datang rumah dan tinggalkan nota dalam peti surat.time kami sekeluarga balik kampung.sampai sekarang saya masih simpan nota tu dalam purse saya dan...tak pernah ambil tindakan apa2 pun bila baca nota tu.

Saya dah lupa laaa dia ni siapa.





4 comments:

Aujinz said...

haaaaaa... kenapa tak tanya ngan parent hang?

Miss Fireflies said...

Dah tanya dah.depa dah bgtau tp aku tak dpt lagi nak bayangkan or nk try ingat siapa dia ni

cEro said...

Kau tak berniat nak follow up ke surat tu?
At least balas guna surat jugak ke??

Miss Fireflies said...

Sbb dah lama sangat cero.aku tak ingat dh tahun bila ni.nak call segan pulak..