Friday, May 29, 2015

Baju Tidur

salah satu hobi.beli baju tidur.dari kecik lagi suka dengan baju2 tidur yang bermacam2 corak,kartun ada,bunga2 ada,ah kebanyakannya kartun lah kan.


dah kahwin ni pun beli lagi baju tidur kartun.cantik dan comel.sesuai dengan tuannya.ahaks! gedix di situ.



korang tak ada baju tidur ke?time kecik2 dulu kan,keluarga saya ada satu tradisi di mana semua orang kena ada baju tidur.kira pakai baju ikut kesesuaian waktu.



contohnya kalau saya dah mandi siap basah rambut dengan siap sikat rambut yang belum sempat kering pun TAPI kalau tak tukar kepada baju tidur memang mama saya dengan perintahnya,"gi mandi!".



dia ingat saya tak mandi lagi....padahal just pakai tshirt dengan seluar trek jek pun.TAPI SAYA DAH MANDI.


memandangkan dalam keluarga saya ni orang lelaki nya sorang sahaja iaitu ayah saya so saya just dapat satu generalization di mana baju tidur lelaki hanyalah tshirt dan kain pelikat.aah diorang tadek baju tidur macam perempuan punya.pyjamas pun takdek.


sampai ke saat ini yang paling rebel taknak ikut tradisi baju tidur ni ialah adik bongsu saya.amboi amboi sedap kau nak merebel tradisi keluarga! baju kaftan aka baju kelawar pun dia tak nak pakai.peti sejuk punya budak.



terdetik nak buat entry pasal baju tidur ni sebab tadi tertengok ulangan rancangan Meletop kat astro ria.baju Fathiya pakai tu macam baju tidur! tshirt yang longgar dan labuh paras lutut kaler kuning.brand Moschino.tapi bila korang google image korang tau lah dapat gambar apa.kakaka



so korang tadek baju tidur ke?


7 comments:

cEro said...

Masa kecik dulu, baju tidur aku baju melayu.
Sebab masa maghrib kena mngaji quran, pakai baju melayu dnegan songkok.
Bila dah malam macam malas dah nak tukar lain, so pakai baju melayu tu je laa sampai tidur ke esok hari...

Tapi naik sekolah menengah sikit baru laa pandai pakai t-shirt dgn track bottom.
Laa ni pulak, aku pakai t-shirt dgn kain pelikat. Tidoq syok jaa angin masuk dalam...hehehehe

Miss Fireflies said...

Haha aku paham tu ceroooo pakai kain pelikat time tido.aku pahaaammm sangat.kakaka

Aujinz said...

Masa aku kcik, baju tifur aku sama macam cEro.. baju Melayu. Sebab kena pergi mengaji lepas Maghorib, balik rumah lepas solat terus tido...

seingat aku, aku ada pyjamas masa aku tadika jer... koh koh koh

Miss Fireflies said...

So betul lah laki bila dah besar bj tdo diorg hanyalah tshirt dan kain pelikat?

Nabihah Arrose said...

Ada, gambar kartun :-)

Zyra Roxx said...

kekecik dulu ada lah pajamas katun-katun. time besar sikit t-shirt dgn seluar je. tp bila tggl sorg2 sekrg lebih suka pakai nighties/ boxer & singlet dan yg sama waktu dgnya.

Miss Fireflies said...

Jangan jujur sangat please.kakaka