Saturday, August 29, 2015

Attractive

Sometimes kita tak tahu yang kita ni adalah sangat attractive untuk seseorang.

Saya ni introvert (gi google sana). So personaliti agak tak menarik untuk orang ramai dekat dengan kita or make friends.

But someone told me this..."you are so attractive".ok sangat general tapi saya rasa lebih kepada personaliti lah kan?

Extrovert bila2 masa boleh jadi introvert but introvert nak jadi extrovert?ermmm....

Kalau nak ikutkan pendapat dari seorang yang introvert macam saya ni memang saya akui...dalam twitter fb instagram blog bestfriends memang sangat sikit.yang betul2 rapat jek boleh faham saya macam mana dan saya memang tak berminat sangat nak tambah kawan rapat yang baru.berkawan memang ramai but really close sangat sikit dan saya tak suka menyemak menyibuk banyak sangat followers on social media.

Goshhh guys what do you think of me?

posted from Bloggeroid

Tuesday, August 25, 2015

One Day

I should have known.
That you would leave and
pretend everything is fine one day.
That you would go on with life and wake up
as if you have not heard my name one day.

I should have known that you would meet new faces
and new persons as the time passes by.
That eventually these faces will erase all the features
of my face and the nuances of my voice
from your memory.
That one day I would sound foreign to you
and soon enough I will return to a complete stranger.

I should have known that you would laugh and smile
under the rays of the sun with specks of silver in your eyes one day.
You would speak jubilantly and would banter jokingly with another reason
that makes you happy one day.

I should have known that the time will come when you are
completely, utterly and perfectly free from the mention of my name,
from the notification of my existence,
from the murmurs of your intuition.

I should have known that you have found another solid muse
to stay up late for, to reach for during melancholy days,
to lend your square shoulders to,
and to bid goodnight wishes and love lyrics to.





p/s: this is not mine. taken from my favorite blogger. you can google it if you want coz I won't tell youuuu lalala~~~


Monday, August 24, 2015

Yang Lama Jugak Bagi Kenangan..

Perghh tajuk entri dah serupa macam nak share satu puisi jiwang yang rapuh rabak kecai jatuh pecah dan apa apa lagi lah bahasa kokping.hihi padahal tajuk entry tak menggambarkan sangat.tapi ada la sikit..

Malam ni saya cari balik laptop lama dan try on dengan charger (of course lah wey dah bertahun tak charge) dan tadaaaa dia hidup!

Laptop beli tahun 2007.so dah 8 tahun umur dia tapi ok lagi.sebelum tu dah masuk 4 tahun dia dah buat hal dah.dengan stuck nya dengan lembapnya dengan tak upgrade windows nya lagi.tapi ngam2 lah guna sampai habis study.alhamdulillah..

Guna laptop ni jugak lah I started blogging, buat fb, main YM sampai ke subuh, buat assignments, skype dan video call guna YM, buat twitter, kenal bloggers, semua ni tahun 2010 kecuali twitter dan fb which I created in 2009.ok fine id YM tu create time...masuk matrik rasanya.

So korang ada lagi ke laptop first korang beli tu?berapa kali dah tukar laptop?dah berapa kali format?I beli laptop baru in 2012.Asus.dulu Acer.ya i know typical kan?

Bila kenangan menerpa ni haruslah kita update blog dan share gambar.

Korang ada keeerrrrrr miranda keeerrr?

Thursday, August 06, 2015

Kerja Sampai..

hey hey all.eh dah masuk Ogos dah ni beb.puasa enam pun tak sempat.sampai lima hari jek pastu K O.ikikiki

anyway lately saya banyak kerja.like seriously.korang ingat kerja cikgu sekarang macam kerja cikgu apa tu dalam drama Masam Masam Manis.Cikgu Shaari eh?wuuuu salah beb.sekarang cikgu boleh buat macam2 kerja.jadi nurse, jadi jurulatih, jadi kerani siapkan bermacam2 fail, jadi tukang fotostat kertas banyak2, jadi gangster kekadang, jadi pakgad kat pintu pagar sekolah time jadi guru bertugas mingguan, jadi penyiasat pasal kes kecurian kat sekolah, jadi polis sementara sebab dapat tangkap budak hisap rokok elektronik kat sekolah daaannnnn....ok you name it bebeh!

itu tak termasuk kerja nak mengajar dalam kelas, nak buat ABM or BBM (ni cero kau kena google kakaka), nak buat borang maklum balas sebab minggu lepas kena observe dengan PPD time mengajar pastu kena marah disebabkan bukan kesalahan saya tapi orang atas memang macam ni ke perangainya aku tatau,daannnnnn banyak lagi!

disambut pula dengan whatsapp yang bertubi2 dari group yang entah apa apa like group ni kau tayah nak create in the first place kot tapi kau nak create jugak pehal haaa aku left kang baru tau, email juga tak segan silu datang tanpa diundang sebab sekarang semua cikgu kan busy sampai kerja dan announcement pun nak bagi email padahal dalam group whatsapp dah bagitahu, daannnn lagi saya ada rasa nak delete acc whatsapp untuk kali kedua.yup i have deleted once two years ago.

ni lah orang kata.sampai mati pun kerja takkan habis.dah mati pun ada orang lain tolong gantikan.punya lah banyak kerja.

korang pulak macam mana?sihat ke?banyak kerja ke?