Thursday, August 06, 2015

Kerja Sampai..

hey hey all.eh dah masuk Ogos dah ni beb.puasa enam pun tak sempat.sampai lima hari jek pastu K O.ikikiki

anyway lately saya banyak kerja.like seriously.korang ingat kerja cikgu sekarang macam kerja cikgu apa tu dalam drama Masam Masam Manis.Cikgu Shaari eh?wuuuu salah beb.sekarang cikgu boleh buat macam2 kerja.jadi nurse, jadi jurulatih, jadi kerani siapkan bermacam2 fail, jadi tukang fotostat kertas banyak2, jadi gangster kekadang, jadi pakgad kat pintu pagar sekolah time jadi guru bertugas mingguan, jadi penyiasat pasal kes kecurian kat sekolah, jadi polis sementara sebab dapat tangkap budak hisap rokok elektronik kat sekolah daaannnnn....ok you name it bebeh!

itu tak termasuk kerja nak mengajar dalam kelas, nak buat ABM or BBM (ni cero kau kena google kakaka), nak buat borang maklum balas sebab minggu lepas kena observe dengan PPD time mengajar pastu kena marah disebabkan bukan kesalahan saya tapi orang atas memang macam ni ke perangainya aku tatau,daannnnnn banyak lagi!

disambut pula dengan whatsapp yang bertubi2 dari group yang entah apa apa like group ni kau tayah nak create in the first place kot tapi kau nak create jugak pehal haaa aku left kang baru tau, email juga tak segan silu datang tanpa diundang sebab sekarang semua cikgu kan busy sampai kerja dan announcement pun nak bagi email padahal dalam group whatsapp dah bagitahu, daannnn lagi saya ada rasa nak delete acc whatsapp untuk kali kedua.yup i have deleted once two years ago.

ni lah orang kata.sampai mati pun kerja takkan habis.dah mati pun ada orang lain tolong gantikan.punya lah banyak kerja.

korang pulak macam mana?sihat ke?banyak kerja ke?

2 comments:

cEro said...

Sebelum aku google, biar aku teka dulu apa itu ABM & BBM.
Since kau guna kata kerja 'buat', so ABM & BBM ni bukannya subjek.
Ianya lebih kepada benda yg fizikal.
Apa lg fizikal utk cikgu kalau bukan benda utk pembelajaran.

Berehat jap. Aku pergi google...

--------------------------

Dah google, rupanya ABM tu alat bantu belajar.
BBM plak bahan bantu belajar.
Soalan aku satu, apa beza 'alat' dan 'bahan'?

Miss Fireflies said...

Yeahhh congrats cero! Anyway abm dan bbm sebenarnya benda sama.bbm guna zaman bila tah.tahun ni aku rasa tukar jadi abm.bahan dan alat bantu mengajar ni aku rasa sama jek.lainlah bahan2 nak memasak dan alat2 nak memasak.itu baru lain.ye dak?