Monday, August 24, 2015

Yang Lama Jugak Bagi Kenangan..

Perghh tajuk entri dah serupa macam nak share satu puisi jiwang yang rapuh rabak kecai jatuh pecah dan apa apa lagi lah bahasa kokping.hihi padahal tajuk entry tak menggambarkan sangat.tapi ada la sikit..

Malam ni saya cari balik laptop lama dan try on dengan charger (of course lah wey dah bertahun tak charge) dan tadaaaa dia hidup!

Laptop beli tahun 2007.so dah 8 tahun umur dia tapi ok lagi.sebelum tu dah masuk 4 tahun dia dah buat hal dah.dengan stuck nya dengan lembapnya dengan tak upgrade windows nya lagi.tapi ngam2 lah guna sampai habis study.alhamdulillah..

Guna laptop ni jugak lah I started blogging, buat fb, main YM sampai ke subuh, buat assignments, skype dan video call guna YM, buat twitter, kenal bloggers, semua ni tahun 2010 kecuali twitter dan fb which I created in 2009.ok fine id YM tu create time...masuk matrik rasanya.

So korang ada lagi ke laptop first korang beli tu?berapa kali dah tukar laptop?dah berapa kali format?I beli laptop baru in 2012.Asus.dulu Acer.ya i know typical kan?

Bila kenangan menerpa ni haruslah kita update blog dan share gambar.

Korang ada keeerrrrrr miranda keeerrr?

2 comments:

cEro said...

My first laptop ialah pd 2007 dan hilang kena curi masa aku solat dekat masjid. HILANG DALAM MASJID TU, geram betul hati ini...

Laptop sekarang laptop kedua, aku beli beberapa bulan lepas laptop peertama hilang, dlm 2008. Menjadikan laptop sekarang dah nam masuk 7 tahun gitu.

Boleh tahan purba jugak ek...

Miss Fireflies said...

Tukar jek lah laptop baru cero.orang skrang dh guna windows 10 ni.kuikui